Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Wątpisz co do swoich objawów? Dyskusja, opisy, wyjaśnianie.
-
- Administrator
Direct,
Dopóki nie przestaniesz się doszukiwać tego czego nie masz, dopóty będziesz się ciągle nakręcał. Masz naoczne przykłady po użytkownikach tego forum. Do tego stary opieprzę Cię, bo podobno zajmujesz się rozwojem osobistym a z tego co widzę to non-stop monotematycznie się nakręcasz. Gdzie ten rozwój osobisty ja się pytam? Gdzie wdrażanie w życie porad Mateusza Grzesiaka, Walkiewicza , NLPerów i innych guru rozwoju osobistego? Jakbyś wdrażał to już byś dawno tego nie miał. O poradach z forum nie wspominając. Więc chłopie, czas najwyższy udowodnić samemu sobie że masz kontrolę nad lękiem a nie lęk Tobą rzuca jak ścierą.
Do boju DIRECT!
Dopóki nie przestaniesz się doszukiwać tego czego nie masz, dopóty będziesz się ciągle nakręcał. Masz naoczne przykłady po użytkownikach tego forum. Do tego stary opieprzę Cię, bo podobno zajmujesz się rozwojem osobistym a z tego co widzę to non-stop monotematycznie się nakręcasz. Gdzie ten rozwój osobisty ja się pytam? Gdzie wdrażanie w życie porad Mateusza Grzesiaka, Walkiewicza , NLPerów i innych guru rozwoju osobistego? Jakbyś wdrażał to już byś dawno tego nie miał. O poradach z forum nie wspominając. Więc chłopie, czas najwyższy udowodnić samemu sobie że masz kontrolę nad lękiem a nie lęk Tobą rzuca jak ścierą.

Do boju DIRECT!
'Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą'
'Lepiej jest umrzeć stojąc, niż żyć na kolanach.'
'Puk puk, strach puka do drzwi, otwiera mu odwaga a tam nikogo nie ma.'
Jest dobrze, dobrze. Jest źle, też dobrze
'Odwaga to nie brak strachu, to działanie pomimo strachu'
Ty nie jesteś zaburzeniem, a zaburzenie nie jest Tobą
Odburzony
Konsultacja Skype
Odburzony
Konsultacja Skype
- Mr.DD
- Odważny i aktywny forumowicz
Siema, w sumie ostatnio u mnie lepiej, przez ostatnie dni mało myślenia o dd, dużo akceptacji i olewki, no moze wczoraj na tenisie sporo obaw jednak, ale ostatnie nagrania DivoVica dużo mi pomogły i czuje sie ostatnio lepiej przynajmniej mam lepszy okres teraz, chociaż tyle
Może wiąże się to też z tym że mama pojechała na wycieczkę, w domu nie ma się kto kłócić i czepiać i jest spokój
Mam pytania: czy dd powoduje obniżenie pewności siebie? Bo kurde miałem okazję zagadać do fajnej dziewczyny, w sumie miałem wiele okazji do różnych zagadać a nigdy tego nie robię bo sie wykrecam ze ja mam teraz inne kłopoty itd, tym samym kumpel mnie ubiegł i poznał fajna dziewczyne a ja zostałem z niczym
I ogólnie przez to też czesto zazdroszcze kumplom dziewczyn, bo te moje relacje damsko meskie sie nie rozwijają. I wiem jak sie rozwinac, bo gadałem o tym z Hewadem trochę itd, takze wszystkie materiały mam tylko po prostu znajduje jakieś wykretki, zasłąniam sie objawami, nerwica itd. Czy po zejściu tego nabywamy z powrotem wiecej pewnosci siebie ?
No i kolejny problem to też z graniem na gitarze. U mnie czesto było to uciszanie głosne granie, brat gra na bebnach zawsze sie rodzice na niego darli, i jakos na mnie tez to przeszło, boje sie grać normalnie, tylko jak jestem sam to sobie moge pograć na wzmaku głosniej, a jak ktos jest to odpalam cicho i zawsze sprawdzam czy ktos juz sie na mnie nie wydrze, wkurza mnie to bo dzisaj zauważyłem to sie przenosi gdzie indziej. Byłem u kumpla gralismy chata wielka jak nie wiem, bylismy sami a sie boje ze moze nie powinienm, ze komus przeskadza moje granie, takie głupoty, jak się tego pozbyć ?
-- 4 lipca 2014, o 16:09 --
Ogólnie tak nie umiem emocji okazywac u kogoś np. jak u siebie w domu np.

Mam pytania: czy dd powoduje obniżenie pewności siebie? Bo kurde miałem okazję zagadać do fajnej dziewczyny, w sumie miałem wiele okazji do różnych zagadać a nigdy tego nie robię bo sie wykrecam ze ja mam teraz inne kłopoty itd, tym samym kumpel mnie ubiegł i poznał fajna dziewczyne a ja zostałem z niczym

I ogólnie przez to też czesto zazdroszcze kumplom dziewczyn, bo te moje relacje damsko meskie sie nie rozwijają. I wiem jak sie rozwinac, bo gadałem o tym z Hewadem trochę itd, takze wszystkie materiały mam tylko po prostu znajduje jakieś wykretki, zasłąniam sie objawami, nerwica itd. Czy po zejściu tego nabywamy z powrotem wiecej pewnosci siebie ?
No i kolejny problem to też z graniem na gitarze. U mnie czesto było to uciszanie głosne granie, brat gra na bebnach zawsze sie rodzice na niego darli, i jakos na mnie tez to przeszło, boje sie grać normalnie, tylko jak jestem sam to sobie moge pograć na wzmaku głosniej, a jak ktos jest to odpalam cicho i zawsze sprawdzam czy ktos juz sie na mnie nie wydrze, wkurza mnie to bo dzisaj zauważyłem to sie przenosi gdzie indziej. Byłem u kumpla gralismy chata wielka jak nie wiem, bylismy sami a sie boje ze moze nie powinienm, ze komus przeskadza moje granie, takie głupoty, jak się tego pozbyć ?
-- 4 lipca 2014, o 16:09 --
Ogólnie tak nie umiem emocji okazywac u kogoś np. jak u siebie w domu np.
Cierpienie wymaga więcej odwagi niż śmierć.
Niektórzy po zapadnięciu zmroku już nie potrafią uwierzyć w słońce. Brakuje im tej odrobiny cierpliwości, aby doczekać nadchodzącego poranka. Kiedy przebywasz w ciemnościach, spójrz w górę. Tam czeka na ciebie słońce.
Niektórzy po zapadnięciu zmroku już nie potrafią uwierzyć w słońce. Brakuje im tej odrobiny cierpliwości, aby doczekać nadchodzącego poranka. Kiedy przebywasz w ciemnościach, spójrz w górę. Tam czeka na ciebie słońce.
-
- Administrator
Jak sie pozbyc i jak sie pozbyc xd A moze po prostu pomyslec sobie ze jak komus gra bedzie przszkadzala to mi o tym powie
i brac przyjemnosc z gry i grac jeszcze glosniej 
Co do zanizonego poczucia wartosci, pewnosci siebie, to owszem zaburzenia moga przyczyniac sie ze jest to slabsze, z roznych powodow. A czy jak to minie to wroci to co bylo dawniej? Mysle ze tak, nie ma powodu aby nie wrocilo o il e przed dd bylo z tym okey

Co do zanizonego poczucia wartosci, pewnosci siebie, to owszem zaburzenia moga przyczyniac sie ze jest to slabsze, z roznych powodow. A czy jak to minie to wroci to co bylo dawniej? Mysle ze tak, nie ma powodu aby nie wrocilo o il e przed dd bylo z tym okey

Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
- Mr.DD
Victorek żeby się nie Cię nie wkurzać pytaniami " jak się pozbyć" pochwalę się że tak mam wyrąbane na dd ostatnio że dzisiaj mocno zeszło, bardziej czuje siebie, nie wiem po prostu nie przeszkadza mi dd 

- nierealna
- Ex Moderator
Ja mam tak samo mr DD
do tego stopnia, że dzisiaj zdębiałam jak nie mogłam sobie przypomnieć czy to co wydarzylo się rano było rano, czy wczoraj hahaha ! 
co jak co, ale człowiek już by chciał mieć wolną tą głowę

co jak co, ale człowiek już by chciał mieć wolną tą głowę

Tyle razy narzekał na normalność i nudę w jego życiu.
Teraz oddałby wszystko,żeby chociaż przez chwilę poczuć ten spokój w otaczającym go świecie.
akceptacja + porzucenie kontroli + nastawienie normalnościowe = SUKCES ! ♥
Teraz oddałby wszystko,żeby chociaż przez chwilę poczuć ten spokój w otaczającym go świecie.
-
- Administrator
Mr DD jestem dumny z ciebie 

Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
- Mr.DD
Ja tez, ze w koncu te Twoje rady jakos wbilem w te lepetyne
- nierealna
- Ex Moderator
Ja mam do Was pytanie 
WIem, że na czacie już o to pytałam, ale zapytam też tu.
Otóż,od jakiegoś czasu znacznie mi się polepsza, ostatnio natomiast mam taki dziwny stan, w którym nie wiem czy u mnie z DD coś ruszyło czy kompletnie nic.
Jakbym była zawieszona mi ędzy DD a realnością - takie dziwne uczucie.
NIe siedzę super dużo na forum, więcej czasu staram się spędzać poza domem. Chcę nie myśleć o DD, ale no, wychodzę o ono jest. Może nie koniecznie jakieś super nasilone, ale obecnie strasznie wszystko u mnie obce - totalnie
Wiem,weim, że to jeden z objawów DD i mam się nim nie przejmować
W dodatku, tak sie nie przejmowałam DD, ze ja kompletnie nie moglam sobie przypomnieć co robiłam rano ( może to efekt tego, ze przechodzą mi obrazy myślowe? NIe wiem, nawet na to pytanie nie umiem sobie odpowiedzieć ) Wczoraj oglądałam sobie nagranie Divovica i o dziwo - pogorszyło mi się, zawsze byłam zadowolona z takich nagrań a teraz BUM, coś się zrobiło źle.
Kilka dni temu przechodziłam migrenę, 2 dni wyłączone z życia i myślę, czy to nie przez to własnie taki dziwny stan się u mnie zrobił( jakbym była tylko oczami
)
Kurcze, jak człowiek tęskni do tej normalności

WIem, że na czacie już o to pytałam, ale zapytam też tu.
Otóż,od jakiegoś czasu znacznie mi się polepsza, ostatnio natomiast mam taki dziwny stan, w którym nie wiem czy u mnie z DD coś ruszyło czy kompletnie nic.
Jakbym była zawieszona mi ędzy DD a realnością - takie dziwne uczucie.
NIe siedzę super dużo na forum, więcej czasu staram się spędzać poza domem. Chcę nie myśleć o DD, ale no, wychodzę o ono jest. Może nie koniecznie jakieś super nasilone, ale obecnie strasznie wszystko u mnie obce - totalnie

W dodatku, tak sie nie przejmowałam DD, ze ja kompletnie nie moglam sobie przypomnieć co robiłam rano ( może to efekt tego, ze przechodzą mi obrazy myślowe? NIe wiem, nawet na to pytanie nie umiem sobie odpowiedzieć ) Wczoraj oglądałam sobie nagranie Divovica i o dziwo - pogorszyło mi się, zawsze byłam zadowolona z takich nagrań a teraz BUM, coś się zrobiło źle.
Kilka dni temu przechodziłam migrenę, 2 dni wyłączone z życia i myślę, czy to nie przez to własnie taki dziwny stan się u mnie zrobił( jakbym była tylko oczami

Kurcze, jak człowiek tęskni do tej normalności

- Ciasteczko
- Administrator
Może były tam jakieś rzeczy, które przypomniały Ci o jakichś negatywnych odczuciach, wczułaś się i Ci jakoś poleciało w dół?nierealna pisze:Wczoraj oglądałam sobie nagranie Divovica i o dziwo - pogorszyło mi się, zawsze byłam zadowolona z takich nagrań a teraz BUM, coś się zrobiło źle.
A migrena też jest problematyczna, bo może dawać poczucie odrealnienia, przeczulenie na bodźce i światło, odcięcie od rzeczywistości no i wymęcza, a wymęczony człowiek jest bardziej podatny na DD. Poza tym, jak się dobrzeje to bywa się w różnych stanach, czasem jeszcze coś z tej podświadomości wyłazi i pozornie się "cofasz", więc ten zanik pamięci może być właśnie tymczasowym cofnięciem, które sobie pójdzie. ;miz
Odburzanie, to proces - wstajesz, upadasz, wstajesz, upadasz... ale upierasz się, że idziesz do przodu.
Każdy ma tę moc. Nie odkładaj życia na później. Nigdy.
Każdy ma tę moc. Nie odkładaj życia na później. Nigdy.

-
- Administrator
Właśnie Pati, tak jak Ciasteczko słusznie zauważyło, ostatnie nasze nagranie było o objawach. Wymieniliśmy ich naprawdę sporo a Ty będąc w tym stanie możliwe że automatycznie się znimi utożsamiałas. Ja pamiętam sam, jak tworzyłem ten spis naszych wszystkich objawów, encyklopedię DD ( ten zamknięty temat), to po wypisaniu tych wszystkich objawów swoich i ludzi pogorszyło mi się na dzień-dwa. Po prostu nie byłem keszcze w pełni odburzony i umysł miał ogrom pożywek dla lęku. Takźe myślę że to Co lada dzień przejdzie. 

'Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą'
Odburzony
Konsultacja Skype
Odburzony
Konsultacja Skype
- nierealna
- Ex Moderator
Wiecie, ale ja wcale nie myślałam, że to mnie ruszy 
Jakoś dużo o DD nie rozmawiałam a tu sobie te wszystkie objawy usłyszałam
Może faktycznie, coś zelżało a u mnie jest to świeżo zagojona rana, która jeszcze trochę boli 
W dodatku ta dziwność, taki stan DD - nie DD
Ale wiecie co zauważylam? Że jak myśli nie mają się do czego doczepić to doczepiają sie wszystkiego
Do rzeczy dosłownie z palca wyssane 

Jakoś dużo o DD nie rozmawiałam a tu sobie te wszystkie objawy usłyszałam

W dodatku ta dziwność, taki stan DD - nie DD

Ale wiecie co zauważylam? Że jak myśli nie mają się do czego doczepić to doczepiają sie wszystkiego