Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Wątpisz co do swoich objawów? Dyskusja, opisy, wyjaśnianie.

Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
Feibeer
Zarejestrowany Użytkownik

2 lipca 2014, o 11:32

Krew i mocz mialem ok. Ostatnio sporo nerwow i stresu w szkole bylo. Mam 20 lat. I nie wiem co sie ze mna dzieje. Ostatnio nawet strasznie sciskalo mnie w gardle jakby cos tam siedzialo.
Victor
Administrator

2 lipca 2014, o 11:36

No to jzu lepiej, troche juz obraz sie wylania :)
Ale i tak powinienes isc do lekarza rodzinnego, pewnie zrobi ci badanka tarczycy, oczywiscie bez stresu, badania sa potrzebne zeby moc powiedziec tak to od stresu, tylko po to.
I ogolnie no stresy moga przemeczac i moze sie pojawiac bardzo wiele takich objawow roznych.
Przejrzeć mozesz sobie watkui te z pierwszego dzialu info-dla-swiezakow-i-obytych.html
Wyjasniaja wiele waznych kwestii.
Ogolnie objawy jaki wymieniles wystepuja w trakkcie przemreczenia, stresu, wpadniecia w jakies stany lękowe od przeciazenia.
Wiec spokojnie.
No ale trzeba od poczatku sie za to zabrac jak nalezy.
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie

Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
Divin
Administrator

2 lipca 2014, o 11:38

Moim zdanim to wypisz wymaluj reakcja na stres, czyli objawy nerwicowe. Ogólnie to jeżeli miałeś sporo stresu to teraz się może manifestować właśnie w takiej formie. Moim zdaniem wskazuje to na przekroczenie bariery stresowej. Więc najlepszym co możesz teraz zrobić to dać sobie czas i poczytać o mechanizmach jakimi mechanizmy lękowe się rządzą. Wszystko znajdziesz w oierwszym dziale forum: artykuły forum.

Co do ściski w gardle to typowy objaw nerwicowy, tzw: uczucie guli w gardle - globus histericus. Kompletnie nie groźne, nic Ci od tego nie będzie, to tymczasowe zwężenie się gardła przez lęk/stres. Także spokojnie, samo Ci minie.

Pozdrawiam.
'Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą'
'Lepiej jest umrzeć stojąc, niż żyć na kolanach.'
'Puk puk, strach puka do drzwi, otwiera mu odwaga a tam nikogo nie ma.'
Jest dobrze, dobrze. Jest źle, też dobrze
'Odwaga to nie brak strachu, to działanie pomimo strachu'
Ty nie jesteś zaburzeniem, a zaburzenie nie jest Tobą
Odburzony
Konsultacja Skype
Peja

2 lipca 2014, o 14:45

A mogliśmy zostać w epoce kamienia łupanego i kazdy by mial wyjebke na dd i chore objawy ;col
Feibeer

2 lipca 2014, o 16:47

Przed chwila mialem dziwny atak myslalem ze juz koniec umieram... Staje na nogi i ide do innego pokoju gdzie ktos jest. Po chwili przechodzi niby. Ale ciagle mam uczucie zejscia. I dziwne uczucie w glowie cisnienia jakby mozg mi scoskalo. Juz nie mam sily ciagle jestem w takim stanie ze nie zyje ze umre.
Awatar użytkownika
Kamień
Odburzony i pomocny użytkownik

2 lipca 2014, o 17:04

Peja pisze:A mogliśmy zostać w epoce kamienia łupanego i kazdy by mial wyjebke na dd i chore objawy ;col
Tylko nie KAMIENIA! :grr:
usunietenaprosbe
Gość

2 lipca 2014, o 17:11

Feibeer, skoro czujesz sie ze umierasz, to usiadz i czekaj az umrzesz. Zobaczysz ze jednak bedziesz zyc.
Sama jestem mistrzem 'zaraz umre', nieustannie juz umieram. Musimy zdac sobie sprawe, ze jednak przezyjemy. Tez sciska m glowe a jednoczesnie jakby miala wybuchnac. Sprobuj zajac sie czyms innym, moze to Cie odprezy i zejdzie troche napiecia.
Awatar użytkownika
Sasuke
Odważny i aktywny forumowicz

2 lipca 2014, o 18:33

Chcesz umrzeć? To możesz zawsze, ale jaki to ma sens, skoro. Pewnego dnia to cię i tak dopadnie, to jest poza twoją kontrolą.
usunietenaprosbe
Gość

2 lipca 2014, o 18:35

74%
Uwielbiam procenty wzięte z dupy dinozaura. ;ok ;pyk
Direct

4 lipca 2014, o 05:41

Widzę nie tylko ja to patrzylem xd

-- 4 lipca 2014, o 02:11 --
Dziś się budzecz takim uczuciem.. jakbym nie ogarnial. i wgl wydaje misie teraz że wszystko co robię to robie wctakim dziwnym stanie.. jakbym ciagle byl po narkotyku.. taki stan.. i ni chujaidzie piczuc normalność..

-- 4 lipca 2014, o 05:41 --
Dziś się budzecz takim uczuciem.. jakbym nie ogarnial. i wgl wydaje misie teraz że wszystko co robię to robie wctakim dziwnym stanie.. jakbym ciagle byl po narkotyku.. taki stan.. i ni chujaidzie piczuc normalność..

też takie cos macie? ze odczuwacie tak inaczej o wiele rzeczywistośc. ze macie taki stan.. dziwny.. taki no nawet nie wiem jak go opisać.. opiszcie proszę jak wy się czujecie.. jaki macie stan jak go odczuwacie..
Awatar użytkownika
Miesinia

4 lipca 2014, o 08:02

Teraz to już tak opisales Direct, że wogóle nic z tego nie wynika :D ale jak sie domyślam chodzi ci o odcięcie, przestan panikowac,masz dd i nic na to nie poradzisz, dopóki sie nie uspokoisz to nie ruszysz z miejsca, miałam tak dziwne stany w dd że nikt by nie uwierzył, nikt kto nie przechodził tego samego. Uwierz,że nic ci sie nie dzieje, bo to tylko ( i aż) odcięcie.
To jest wszystko bujda!
Direct

4 lipca 2014, o 09:14

z tym ze wlasnie ja odczuwam jakiś tam stan.. tylko nie potrafię go opisać. taki chorobowy, beznadziejny. jakbym byl chory nieuleczalnie. i do tego jakiś inny..
Awatar użytkownika
nierealna
Ex Moderator

4 lipca 2014, o 09:51

to zrozum, że masz DD. tyle w tym siedzisz, a tak srasz się z tym i analizujesz każdy objaw ; )
wiem, ze to jest cięzko jak jest jakiś nowy, ale ty to masz stary rok, czy ileś tam xd już dawno powinieneś być ku końcowi ;]
Ty­le ra­zy narze­kał na nor­malność i nudę w je­go życiu.
Te­raz od­dałby wszys­tko,żeby cho­ciaż przez chwilę poczuć ten spokój w otaczającym go świecie.

akceptacja + porzucenie kontroli + nastawienie normalnościowe = SUKCES ! ♥
Direct

4 lipca 2014, o 10:05

no i bylem wrecz ja już mialem kilka miesiecy bardzo dobre. teraz mam jakiś cholerny nawrót. ale te objawy to i tak jak na DD są dziwne xd
Awatar użytkownika
dankan

4 lipca 2014, o 10:39

stary nie wygaduj takich rzeczy ze te objawy jak na dd sa dziwne bo widac masz slabe objawy w takim razie :) ja mam dd i nie odrozniam prawie dnia od nocy wiec zastanowi sie co mowisz. ty po prostu panikujesz ze jest ci cos innego. a nie wiem co innego moze dawac ze ty czujesz sie dziwnie ;) chyba tylko sam ty musisz wynalezc jakas dziwna chorobe.
Najlepsza instrukcja pozbycia sie nerwicy plus inne wpisy ludzi z forum
moja-historia-plus-moje-odburzanie-t5194.html#p49014

spis-tresci-autorami-t4728.html
ODPOWIEDZ