Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
-
Avenger
- Odważny i aktywny forumowicz
7 lipca 2014, o 20:20
Kurde nie możesz cały czas rozdzielać tych odczuć i ich nazywać, dzis stan taki a jutro siaki. Wszystkie te stany, które odczuwasz to sie nazywają DD. Można sie czuć inaczej każdego dnia. Doswiadczasz normalnych ludzkich emocji i odrazu panikujesz i nazywasz to stanem. To co teraz opisujesz to wygląda po prostu na pochloniecie sie czymś bardzo, jak człowieka cos zajmie na dłużej czy zainteresuje to moze potem myślec o tym cały dzien chyba, że to ma podłoże kompulsywnie i myślisz o tym natrętnie ? Widzę u Ciebie przez ten cały czas jak tu jestem, ze ty lubisz sprawdzać czy odczuwasz rożne rzeczy w życiu tak jak inni ludzie. Sprawdzasz w ten sposób czy jestes normalny? Jeste tylko za dużo sie przejmujesz...sobą.
Przepraszam, ze tak pisze ale to juz dobry rok jest Direct i czas zrobić jakies konkretniejsze postępy. Jeśli będziemy Cie tu tylko uspokajać cały czas to nie przyniesie to żadnych efektów dla Ciebie. Weź sie do roboty wreszcie

Where is my mind?
-
Direct
- Zarejestrowany Użytkownik
7 lipca 2014, o 20:24
kuzde biorę ta perazyne 25mg dzień. ale kurde mam nudności i biegunke :/ i temperature 35,9.
i kurde nie czuje się wcale rewelacyjnie lepiej :/
mo juz ponad rok męczy mnie DD ale wcześniej gdzieś od stycznia do czerwca bylo świetnie xd A teraz od czerwca mnie to męczy gowno równo..
-
Lipton
- Dyżurny na forum Odważny VIP
7 lipca 2014, o 20:36
Stary mówiłem Ci żebyś perazyny nie brał

Znam tego psychiatrzynę i którego byłeś i też mi dał leki które zamiast pomóc na lęki tylko otępiają i wycieńczają organizm. Pójdź do jakiegoś innego. Na miejscu masz pana Grzegorza Bosaka. Do niego się udaj. Jest też psychoterapeutą. Wysłucha Cię i określi jaki lek dać. Ten u którego dostałeś perazynę prawdopodobnie zmieniał co chwile temat. Ty mu mówiłeś jedno, a on Ci napitalał o czymś innym i o swoim widzimisie, pytając po kilka razy o objawy psychotyczne

PRzynajmniej w moim wypadku tak było, dzięki czemu tylko mnie nastraszył parę miesięcy temu jeszcze bardziej

Najczęstszą przyczyną niepokoju jest poszukiwanie spokoju
-
N-e-r-w-u-s
- Odburzony Wolontariusz Forum
7 lipca 2014, o 21:13
ogólnie to psychiatrczy dają leki jakieś tam i myślą, że jest po sprawie że ktoś się nafaszeruje i nie bedzie sie zle czuł, ciężko najwidocznej wyjąć bloczek wypisać czy wydrukować skierowanie na terapie, spotkałem się z jednym psychiatrą któru tak zrobił że dał mi na wstępie skierowanie. i że w razie jak nie będe sobie radził to aby dopiero przyjs po leki wyciszające.

W chwili obecnej bardzo rzadko zaglądam na forum z powodów osobistych. Co za tym idzie brakiem czasu.... Na PW w miarę możliwości odpowiem

-
Lisan
9 lipca 2014, o 16:03
Witam. Jestem tu nowy od miesiąca nie wiem co się ze mną dzieje. Napiszę od początku moje objawy. Mimo iż badania wyszły ok. Na początku miałem straszny apetyt mogłem jeść co 3h, potem chodziłem jak pijany jakbym machnął pół litra, później pocenie, szybkie bicie serca, teraz 24/7 dręczy mnie uczucie jakbym nie żył, jakby mnie nie było, jakbym tylko widział i słyszał, często bolą mnie mięśnie i koszmarna bezsenność.
-
Yayatoure
- Odburzony i pomocny użytkownik
9 lipca 2014, o 16:07
Wszystko wskazuje, że dopadła Cię nerwica, jak większość osób na tym forum. Proponuje zacząć od lektury
vademecum-leku-nerwic.html i zacznij działać. Najważniejsze to daj sobie czas i nie wkręcaj się w objawy, lęk przed tym że zwariujesz, że Ci nie przejdzie itp. To może minąć, ale wszystko w twoich rękach i głowie

Powodzenia
-
Kamień
9 lipca 2014, o 16:44
Lisan, napisz coś więcej... miałeś jakieś stresy ? skąd Ci się to wzięło wszystko ?
-
Wanior91
9 lipca 2014, o 17:08
moim zdaniem również nerwiczka nie ważne jaka spokojnie nie jesteś chory psychicznie odrazu wyluzuj chodz jeszcze 1000 razy pomyslisz ze jestes to my ci mówimy ze nie jesteś przejdz do vademecum nerwic i powodzenia tez miałem taką bezsenność 1-2h na dobę ale przeszło jak przestałem się tym denerwować powiedz sobie ze narazie tak bedzie ale przyjda czasy gdy to odeśpię wiem że w to nie uwierzysz w tej chwili ale to co cię spotkało to jest coś naprawdę świetnego pomoże ci się rozwinąć w sensie psychicznym zrozumiesz to w trakcie leczenia po pierwsze przestań się bać i czytaj vademecum.;p
"Rozpoznać szczęście, kiedy leży u twych stóp, mieć odwagę i zdecydować i pochylić się, chwycić je w dłonie... i zatrzymać. To mądrość serca. Mądrość, która jest tylko logiką, to mało..."
-
Lisan
9 lipca 2014, o 19:01
Mialem ostre stresy w szkole w klasie maturalnej. Ostatnie dni to byly mega nerwy.
Niedawno cos mnie przez chwile zlapalo straszna panika, dziwne uczucie w srodku, drzenie rak i pod sercem jakby mi sie cos wylewalo.
-
ddd
- Odburzony Wolontariusz Forum
9 lipca 2014, o 20:00
Badani aokey, stresy, przecholowales z nimi i przejmowaniem sie tymi sytuacjami i emocje musily miec ujscie. Najwazniejsze to od poczatku wiedziec z czym mamy do czynienia dlatego poczytaj posty z tego dzialu
vademecum-leku-nerwic.html bo one wszystko dokladnie wyjasniaja.
Jak poczytasz to bedziesz zadawal juz inne pytania

A tak stoisz na poczatku i sie zastanawiasz co jest grane.
(muzyka - my słowianie)
Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!
Autor Zordon ;p
-
dankan
9 lipca 2014, o 20:09
Dokladnie, najwazniejsze to teraz nie nakrecac sie dalej. Ze cos ci jest,z e ciezko chorujesz i tym podobne sprawy. Panika, wylewanie sie pod sercem, dziwne uczucie w srodku, opd razu widac ze to od emocji
-
Wanior91
9 lipca 2014, o 20:24
masz bdb start bo odrazu na forum takze powinno szybko cie puscic zanim wkrecisz się na maxa;ppowodzonka
"Rozpoznać szczęście, kiedy leży u twych stóp, mieć odwagę i zdecydować i pochylić się, chwycić je w dłonie... i zatrzymać. To mądrość serca. Mądrość, która jest tylko logiką, to mało..."
-
Direct
9 lipca 2014, o 22:22
Słuchajcie od paru dni biore perazyne. i kurde tak mi DD sie zwiększyło okropnie ze masakra.. a lęki zmalały.
ale odciecie i taki stan jakbym byl umyslowym warzywem jakbym nie pottafil myśleć itd.. jest okropnie zwiększone..
-
Miesinia
9 lipca 2014, o 22:26
Możliwe, odkąd zaczęłam odstawiac leki i działać samemu to duzo lepiej sie czuje. Tak jakby leki powodowały jeszcze większe odcięcie.
To jest wszystko bujda!
-
Direct
9 lipca 2014, o 22:54
no niby lęki się zmniejszyły i to o wiele ale odcięcie jest większe.. jest wręcz mega.. psychicznie sie czuje jakbym nie żył xd
-- 9 lipca 2014, o 22:54 --
mam okropnie wyjebane w kosmos objawy..