Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Strach przed zwariowaniem, strach przed schizofrenią
- Kamień
- Odburzony i pomocny użytkownik
a do jakich celów Ci jest potrzebna ta wiedza? żeby się nakręcić lękowo? 

-
- Zbanowany
Chory nigdy nie czuje że jest chory,ciągle myśli że chorzy są inni bo on jest normalny
Zdrowy ciągle się obawia choroby bo potrafi zauważyć wszelkie anomalie
Skoro boisz się tego ze jesteś chora tzn że jesteś zdrowa
Zdrowy ciągle się obawia choroby bo potrafi zauważyć wszelkie anomalie
Skoro boisz się tego ze jesteś chora tzn że jesteś zdrowa

-
- Zarejestrowany Użytkownik
Hm no ale skoro mój mózg moze tworzyć wogole takie wizje jakie maja schizofrenicy - (tzn jak dla mnie to tworze je bo sie boje ze je zacznę miec ale jak wiadomo w autoanalizie brakuje spojrzenia z dystansu) tokest samo w sobie mocno dziwaczne:(. Chociaż fakt ze nakręcony człowiek widzi wszystko piec razy bardziej ...
-
Głosów całe szczęście nie słyszę. Wsluchuje sie w odgłosy , czytam o urojeniach i zastanawiam sie czy aby sie nie boje ze ktoś mnie śledzi troje itd i wtedy zaczynam sie bać. Potem kojarzy sytuacje z lekiem i zaczynam sie bać w nich jeszcze mocniej ze wariacje. Przyglądać sie każdej swojej dziwnej mysli etc . Najbardziej przeraża mnie ze w ilu sytuacjach przychodzi mi miał "a moze ja sie teraz jednak boje ludzi, a moze ja myśle ze mnie śledzą itd". Hipnagogicznych pseudoomamow tez nie mam.
Ten Twój post trochę mnie przestraszył .
Ten Twój post trochę mnie przestraszył .
-
- Zbanowany
Czyli masz pewnie jakąś formę manii...ale skoro widzisz w sobie chorobę tzn że jesteś wystarczająco zdrowa 
Gdybyś była chora to by Cię tutaj nie było i tej rozmowy też

Gdybyś była chora to by Cię tutaj nie było i tej rozmowy też

-
- Zbanowany
Ja lekarzem nie jestem,to nie jest diagnoza,skojarzyło mi się to z manią prześladowcza po prostuPanikarra pisze: Raczej cieżko mnie o to teraz podejrzewać. czy aby sie nie boje ze ktoś mnie śledzi troje itd i wtedy zaczynam sie bać.

Też się boję ze mnie dziewczyna uśpi i pokroi a potem sprzeda na części żeby sobie dorobić na studia

i wiesz co?Mam to gdzieś

-
Ja bym to raczej zdiagnozowala jako paniczny lek przed choroba psychiczna po prostu... Mania to generalnie pachnie psychoza leciutko więc taki termin nakręca
.

Ostatnio zmieniony 20 lutego 2015, o 19:50 przez Panikarra, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kamień
Bawimordka ośle nie nakręcaj tu nikogo...
Panikara, spokojnie
Po tym co opisujesz nie widać żadnej choroby.
Panikara, spokojnie

-
- Administrator
Wyglada na to, zę masz typowy lękowy strach przed schizofrenia, wynikajacy z analizy czegos co rzekomo ma na taka chorobe wskazywac bo sie o niej naczytalas i wiesz cos o objawach.
Tyle razy takie cos juz widzialem ze moge z cala pewnoscia powiedziec ci, ze taki obraz przedstawiają osoby typowo lękowe.
PROSZE NIE WSTAWIAC TUTAJ LINKÓW DO STRON O SCHIZOFRENII
WSZYSTKIE POKASOWAŁEM
Tyle razy takie cos juz widzialem ze moge z cala pewnoscia powiedziec ci, ze taki obraz przedstawiają osoby typowo lękowe.
PROSZE NIE WSTAWIAC TUTAJ LINKÓW DO STRON O SCHIZOFRENII
WSZYSTKIE POKASOWAŁEM
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
-
- Zbanowany
A ciekawy jestem czy umiesz sobie odpowiedzieć na pytanie:co by było gdyby Ci ktoś potwierdził chorobę psychiczną?Panikarra pisze:Ja bym to raczej zdiagnozowala jako paniczny lek przed choroba psychiczna po prostu... Mania to generalnie pachnie psychoza leciutko więc taki termin nakręca
Co by się stało?
Była byś chora i co dalej?
Żyła byś jak dawniej

Może Ty też powinnaś się z tym pogodzić,tzn pozwolić sobie na bycie chorą

Co się zmieni jeśli Twoje obawy się potwierdzą?
Dalej będziesz tą samą osobą

-
Straszne to jest gorsze niz pozostałe natrectwa jakich doświadczyłam. Napewno rys neurotyka mam -to napewno. Ale oczywiście przerażają mnie tzw neurotyczne początki choroby... Najgorsze jest to ze objawy znam na pamięć więc niestety łatwo mi sie wyzywa lek przed nimi ... Ważne jest tez pewnie to ze mam przed sobą dosyć ważne wydarzenie ...
-- 20 lutego 2015, o 19:57 --
O matko .. Kiepski moment na desensytyzacje. Właśnie sporo zmienia. Jestem przed slubem u osoby chorej psychicznie w aktywnej fazie dużo by to namieszalo w moim życiu.
-- 20 lutego 2015, o 19:57 --
O matko .. Kiepski moment na desensytyzacje. Właśnie sporo zmienia. Jestem przed slubem u osoby chorej psychicznie w aktywnej fazie dużo by to namieszalo w moim życiu.
- Kamień
Nie piszesz jak osoba chora psychicznie i się tego boisz, że jesteś. Człowiek chory nie twierdzi, że jest i że to wszyscy w koło są tylko nie on. Sama sobie teraz odpowiedz na to pytanie czy jesteś chora