Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Strach przed...ile mamy strachów i czego się boimy? :)

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Olinka_2007
Zarejestrowany Użytkownik

5 marca 2011, o 08:20

A co tutaj się działo?????????!!!!!!!!! To dlatego mi dziś uszy odpadły!!!!! Nie mam uszu!!!!! :shock:
Inemko złota bardzo, bardzo Ci dziękuję za Twój post. Wzruszył mnie i dał mi nadzieję. Nie mam zamiaru jeszcze pakować walizek, moi bliscy zdrowi odpukać i też się jeszcze nie pakują. I mam nadzieję, że jeszcze długo tak będzie.
Zresztą dziękuje Wam wszystkim. Poczytałam, pośmiałam się i pytam synka "Kochanie jak znajdziesz żonę i będziesz miał wesele zaprosisz moich znajomych?" a on na to "Nie będę miał żony, bo to same kłopoty" :hehe: on ma dopiero 3,5 roku!!!! Matko co to będzie za kilka lat :shock:
Bardzo się cieszę, że mam Was. Mimo, że jestem z Wami tak krótko i dopiero się poznajemy, już nie wyobrażam sobie żeby Was nie było. Dziękuję
wikatoria1708

5 marca 2011, o 09:55

Olinka,musisz już zacząć go namawiać,bo inaczej nici z imprezy :D
Z drugiej strony gratuluję Ci tak mądrego synka :) Moja młodsza córka też ma 3,5 roku i nie raz potrafi mnie zaskoczyć :) Czasami nie wiem czy mam się śmiać czy płakać :D
Sztuką jest w poznawaniu człowieka, przez pryzmat ciała poznać jego duszę.
naomi198

5 marca 2011, o 10:06

Hehe Olinko przepraszamy,myśle ze zrobimy zbiórke pieniędzy i sprawimy Ci nowe uszy,co byś dziwacznie nie wyglądała na weselu.
Oj mmłody dorośnie i zmieni zdanie,więc wesele się odbędzie :D

A jak wasze samopoczucie?
U mnie się zaczęło ciężko,ale nie daje się tym myślom i mam nadzieje że będzie coraz lepiej!
,,Zwariować jest bardzo trudno,ludzie którzy to robią nawet o tym nie wiedzą''
wikatoria1708

5 marca 2011, o 10:10

U mnie też gorzej.Dopiero mi zaczyna przechodzić.Nienawidzę tych zawrotów głowy :roll: Ale ogólnie mogłoby być gorzej :D
naomi198

5 marca 2011, o 10:31

Każdy z nas coś ma,ja się czuje taka beznadziejna i nic mi sie niechce żeby to zmienić.
Wikatoria a Ty bierzesz jakieś leki,albo chodzisz na terapie?
wikatoria1708

5 marca 2011, o 10:52

Tak,biore tabletki.Cały czas jestem w trakcie zwiększania dawki.Muszę powiedzieć,że jest dużo,dużo lepiej :) Zdarzają sie jeszcze gorsze dni ale juz coraz rzadziej.
Na terapii byłam raz.Za wcześnie,żeby wyciągnąć jakieś wnioski :)
naomi198

5 marca 2011, o 10:58

a na jaką?poznawczo-behawioralną?bo ja taką chce zacząć właśnie i zbieram opinie na ten temat

A co do tabletek to napewno pomogą i będzie coraz lepiej,skoro już czujesz poprawe. :P
wikatoria1708

5 marca 2011, o 11:04

Powiem szczerze,że nawet nie wiem jaka to terapia :) Chodzę na NFZ i pani psycholog mnie nie poinformowała.Terapia na którą masz zamiar chodzić,jest bardzo skuteczna.Tak słyszałam.Victor chyba nawet taką przeszedł,więc pewnie wie więcej na ten temat :)
Awatar użytkownika
Ewcia
Odburzony i pomocny użytkownik

5 marca 2011, o 11:07

Ja tez chodze z nfz i nie wiem co to za terapia :) We wtorek mam 3 wizyte wiec koniec juz wdrazania sie jej w moje pokrochmalone zycie i pora na konkrety :huh
Dzis w nocy nie spalam prawie, mialam ataki paniki ale takie jakies dziwne moze dlatego ze budzily mnie z zasypiania ale czulam sie co chwila jakbym byla zdezorientowana i nie wiedziala gdzie jestem. Mam nadzieje ze to przez to ze podczas snu mnie lapalo...

-- 5 marca 2011, o 11:08 --
I tez chce na wesele!!!
naomi198

5 marca 2011, o 11:13

Też słyszałam że jest skuteczna,niestety w miom mieście nie ma takowej na nfz i będe musiała prywatnie się wybrać.I w tym miejscu wyrzuty sumienia że mama będzie mnie wspomagać.

Ewcia to napewno tylko dlatego,że podczas snu,ja też tak nieraz miałam
inema23

5 marca 2011, o 11:16

Ojej no to trzeba sprawic nowe i sliczne uszka dla Olinki :D
A synek faktycznie bardzo madry :)) Ale zgadzam sie z Naomi - jeszcze zapewne zdanie zmieni bo jakze inaczej? Kobiety sa takie czarujace i bez Nas - facetom byloby okropnie zle :huh

Co do terapii poznawczo-behawioralnej to ja taka rowniez zaczelam u psychologa. Od poczatku mi o niej powiedziano. Dlugo nie potrwala bo zawiesilam sesje, ale od wtorku ide znowu wiec wtedy bede mogla cos wiecej powiedziec :))

Ja nocke tez mialam lekko stresujaca i wybudzalam sie co jakis czas, ale powtarzalam sobie ciagle, ze zadnego zagrozenia nie ma, ze to tylko i wylacznie moje mysli sprawiaja, ze sie boje i tak czuje i pomoglo :))
Karuzela zycia kreci sie. Bezustannie nabierajac coraz wiekszego pedu. Pijany Karuzelowy, zatacza kregi w sobie tylko znanym kierunku, nie panujac juz nad zaczarowanym mechanizmem. Trzymajmy sie mocno lancucha losu, by przypadkiem nie wypasc w biegu.
Awatar użytkownika
Storczyk

5 marca 2011, o 11:33

Witam :)
Ale tu fajnie wesolo bylo wczoraj w nocy :)
Ja spalam jak zabita ale o 6 obudził mnie ból migdała i ucha i meczy do teraz ;(
Leże w łózku i wszystko mnie boli :(
No i nie bardzo wiem co mam robic bo wziełabym sobie nurofen ale nie wiem czy można go łączyć z psychotropami ???
Awatar użytkownika
Ewcia
Odburzony i pomocny użytkownik

5 marca 2011, o 11:37

Tak mozna wziasc nurofen przynajmniej ja biore taie leki, ewentualnie mozesz na ulotce zobaczyc swojego leku czy wystepuja interakcje z substancja w nurofenie czy innym. Bol ucha jest straszny tez mnie calkiem niedawno bolalo to plakalam po nocach :( Wiec wspolczuje
wikatoria1708

5 marca 2011, o 11:47

Ja tez biorę od czasu do czasu Ibuprom i jak na razie nic sie nie działo :) Nurofen to ta sama substancja czynna,więc powinno być ok :)
Awatar użytkownika
Storczyk

5 marca 2011, o 11:51

Ewcia dzięki za odpowiedz :)

-- 5 marca 2011, o 11:52 --
Wikatoria dzięki również :)
ODPOWIEDZ