Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
siemka
-
- Zarejestrowany Użytkownik
A wiec siemka Divin:) wszystko niby rozumiem itd ale te mysli o samobojstwie sa straszne.np.leze sobie i nagle pomysle 'uuu ciekawe jak to jest po smierci moze lepiej' 'zycie nie ma sensu,moze samobojstwo jest lepsze' 8i taki wielki lek.Tak sobie czesto w internacie leze na lozku i mysli 'boze to jest bezsensu,wszyscy sie nudza i w ogole jest inaczej niz bylo wszystko sie zmienilo,ale nuda'i lek.Ale co ja wtedy robie?biore kolezanke pod pache i do maka idziemy.I wtedy w jakims stopniu orzechodzi.Ale sobie s mysle ze przeciez samobojca nie boi sie tych mysli tylkp czuje euforie jak je ma prawda?Wiem ze zycie kest cudowne ale nerwica wszystjo mi przyciemnia.Chce cos osiagnac w zyciu ale mysli 'boli mnie noga,ale xo tam i tak sie zabijesz to nie ma sensu' i lek.Bylam z siebie taka dumna,wiele objawow pokonalam sama ale ten stracg jest najgorszy z tych wszustkich.Bo jak mozna sie nie bac myski ze sobie cos sie zrobu?ale ja dam rade sie nie poddam w koncu yo zaakceptuje.Zauwazylam tez ze dzieki nerwicy stalam sie inna.Duzo gadam smieje sie zeby nie miec tych mysli.Jestem 200 razy odwazniejsza.Tylko sie boje ze mi to nie przejdzie i te mysli beda wracac o w koncu nie wytrzymam i sobie cos zrobie.I te mysli 'swiat jest bezsensu inny'Ale ja zrobie co tylko w nojej mocy ide w sobote na osiemnastke mam nadzieje ze nie bede mkala tych glupich mysli w czasie zabawy.I zadnego seksu nie bedzie
ZIEKI JESZCZE RAZ!

- Jerry
- Odważny i aktywny forumowicz
Bo wiem co dobre i skuteczneDivin pisze:Hahaha, widzę że Jerry jak zwykle doradza seks

Patex, czujesz się tak źle i czuć się będziesz. Każdy z nas przez to przechodził, albo właśnie przechodzi. Jedyne co można zrobić to zaakceptować i przestać zadręczać się tym bo emocje się zmieniają i nie ma sensu, żeby te skrajne psuły Ci życie.
Ja miałem przez całe te święta relatywnie słabe samopoczucie i jakiś lęk uogólniony mi się aktywował. Prawdopodobnie przez idiotyczny stres związany z przygotowaniami - idzie Wielkanoc, trzeba zrobić to, to i jeszcze tamto, do tego chore dziecko, które zaraża i mnie znów bierze infekcja, chyba trzecia w przeciągu miesiąca, słabo sypiam. No i znów miałem jakieś natręty, których długo nie widywałem, znów zabijałem w nich własne dzieci, znów zacząłem zastanawiać się nad sensem życia i znów przestało mi się wszystko podobać

Nowa dostawa kozich racic z hodowli ekologicznej na Podkarpaciu. Kilogram świeżych, całych - 19 zł/kg. Kilogram świeżych, drobno mielonych - 23 zł/kg.
Pamiętajcie, że najlepsze na nerwice są z koziołka racice!
Moczymy je 2 dni w wodzie lub mleku, mieszamy z miodem i cytryną, a następnie pałaszujemy (1-2 kilogramy dziennie). Nerwica przechodzi po tygodniu, depresja po dwóch.
Zapraszam do składania zamówień.
Moczymy je 2 dni w wodzie lub mleku, mieszamy z miodem i cytryną, a następnie pałaszujemy (1-2 kilogramy dziennie). Nerwica przechodzi po tygodniu, depresja po dwóch.
-
Mam nadzieje ze to mi w koncu przejdzie 
-- 8 kwietnia 2015, o 10:21 --
Licze na twoja odpowiedz Divin!
-- 8 kwietnia 2015, o 10:56 --
Kurcze siedze na lawce i gadaja o tym ze sie ktos powiesil a u mnie juz strach :-D ale mysle sobie ze to tylko moje mysli
-- 8 kwietnia 2015, o 13:47 --
A i tak na marginesie-mieliscie tak ze np. Nie wiem szedl jakis zul i sie inaczej zachowywal a wy pomysleliscie 'ale dziwny' i strach?albo ktos jest brzydko ubrany a wy 'ale dziwny' i lek?ogolnir mam tak jak ktos inaczej wyglada czy dziwnie sie zachowuje..co wtedy zrobic?jak przekietowac swoje mysli?czasami to tylko mysle ze se jebne ale wtedy znowu lek ze jak o samobojstwie moglam pomyslec ...
-- 8 kwietnia 2015, o 14:18 --
Halo halo

-- 8 kwietnia 2015, o 10:21 --
Licze na twoja odpowiedz Divin!
-- 8 kwietnia 2015, o 10:56 --
Kurcze siedze na lawce i gadaja o tym ze sie ktos powiesil a u mnie juz strach :-D ale mysle sobie ze to tylko moje mysli
-- 8 kwietnia 2015, o 13:47 --
A i tak na marginesie-mieliscie tak ze np. Nie wiem szedl jakis zul i sie inaczej zachowywal a wy pomysleliscie 'ale dziwny' i strach?albo ktos jest brzydko ubrany a wy 'ale dziwny' i lek?ogolnir mam tak jak ktos inaczej wyglada czy dziwnie sie zachowuje..co wtedy zrobic?jak przekietowac swoje mysli?czasami to tylko mysle ze se jebne ale wtedy znowu lek ze jak o samobojstwie moglam pomyslec ...
-- 8 kwietnia 2015, o 14:18 --
Halo halo
- Jerry
halo halo 
tak nie mieliśmy, to musi być coś innego niż nerwica... żartuję
myślę, że wiele osób ma problem z ludźmi, którzy wyglądają inaczej, stąd np. różne formy rasizmu, który często podszyty jest lękiem
Ale co do żuli, etc. - ja miewam np. problemy z nadmiarem empatii, która w nerwicy potrafi bywać koszmarem. widziałem np. bezdomnego i paraliżowało mnie bo z jednej strony empatyzowałem z nim i wczuwałem się w tragedię jego położenia, a z drugiej dopadał strach, że jestem taki bezwartościowy i w każdej chwili mogę skończyć tak jak on.
także każdy ma odrobinę inne jazdy, ale mianownik jest jeden - lęk.

tak nie mieliśmy, to musi być coś innego niż nerwica... żartuję

także każdy ma odrobinę inne jazdy, ale mianownik jest jeden - lęk.
Nowa dostawa kozich racic z hodowli ekologicznej na Podkarpaciu. Kilogram świeżych, całych - 19 zł/kg. Kilogram świeżych, drobno mielonych - 23 zł/kg.
- Jerry
Raczej przeszło, ale potrafię się zwiesić patrząc na kogoś, komu w życiu mocno nie wyszło.
Te myśli mogą trzymać długo. Im szybciej przestaniesz się nimi zadręczać tym lepiej. Serio. Im dłużej będziesz przywiązywała do nich wagę tym dłużej będą Cię trzymać. Są to są, trudno. Musisz mieć wyje..ne. Szukaj sobie jakichś zajęć, żeby się na nich nie koncentrować. Film obejrzyj albo idź pobiegać
Te myśli mogą trzymać długo. Im szybciej przestaniesz się nimi zadręczać tym lepiej. Serio. Im dłużej będziesz przywiązywała do nich wagę tym dłużej będą Cię trzymać. Są to są, trudno. Musisz mieć wyje..ne. Szukaj sobie jakichś zajęć, żeby się na nich nie koncentrować. Film obejrzyj albo idź pobiegać

-
Ja z tym bezsensem też mam ostatnio niezły kocioł. "Mogłaś wtedy zrobić to i siamto, postapic tak, a nie tak". W życiu czegos takiego nie mialam.
-
Czyli mam po prostu to akceptowac?ALE JAK JAK TEN LĘK MNIE denerwuje
-- 8 kwietnia 2015, o 17:05 --
Als ta ludzka psychika jest niezla co nie?
-- 8 kwietnia 2015, o 17:07 --
Ja poprostu nie rozumiem,leze w lozku lub jest wieczor 19-22 jakbym tego nie miala sie nie przsjmuje w dzien jest gorzej i to jest tak ze mam 2-3 gorzej a potem 2 tyg 1tyg lepiej
-- 8 kwietnia 2015, o 18:54 --
Widze ze kazdy zajety czyms tylko nie ja XD
-- 8 kwietnia 2015, o 17:05 --
Als ta ludzka psychika jest niezla co nie?
-- 8 kwietnia 2015, o 17:07 --
Ja poprostu nie rozumiem,leze w lozku lub jest wieczor 19-22 jakbym tego nie miala sie nie przsjmuje w dzien jest gorzej i to jest tak ze mam 2-3 gorzej a potem 2 tyg 1tyg lepiej
-- 8 kwietnia 2015, o 18:54 --
Widze ze kazdy zajety czyms tylko nie ja XD
-
Ja też wieczorami mam lepszy nastrój, zwłaszcza gdy jestem z bliskimi w moim rodzinnym domu.
- Jerry
Im więcej masz wolnego czasu tym lepiej dla Twojej nerwicy 
Nie jestem psychiatrą ale wydaje mi się, że to wieczorne lepsze samopoczucie (też to samo miałem) jest na bank spowodowane mniejszą aktywnością mózgu. Nie ma tak silnej odpowiedzi na emocje, nie wydziela się tyle adrenaliny i innych dobrodziejstw

Nie jestem psychiatrą ale wydaje mi się, że to wieczorne lepsze samopoczucie (też to samo miałem) jest na bank spowodowane mniejszą aktywnością mózgu. Nie ma tak silnej odpowiedzi na emocje, nie wydziela się tyle adrenaliny i innych dobrodziejstw

- Jerry
Skoro się boisz to nic sobie nie zrobisz 
Mózg Cię oszukuje.
-- 9 kwietnia 2015, o 13:21 --
Skoro tak Cię trapi to samobójstwo to jeszcze coś Ci opowiem. Miałem w dalszej rodzinie jeden przypadek samobójstwa. Była to osoba, która miała bardzo trudne życie, toksyczny związek, etc. Niestety, nie miała odwagi powiedzieć dosyć, zostawić to w cholerę (presja środowiska, narzucone sztywne wzorce zachowań, itd.). Niespecjalnie szukała też pomocy, bojąc się zapewne stygmatyzacji i innych konsekwencji (mała miejscowość, wytykanie palcami - wariat pewnie... do tego przemoc w rodzinie). Człowiek próbował raz, ale został odratowany. Był szpital psychiatryczny przez chwilę, powrót do domu, wrażenie normalności i kilka miesięcy spokoju. Ale to wszystko była tylko gra na czas. Ta osoba nie szukała już pomocy. Być może zastanawiała się czy faktycznie warto, ale po kilku miesiącach pozbyła się wątpliwości i spróbowała kolejny raz. Tym razem nie udało się już pomóc. Było to wszystko lepiej zaplanowane.
Myślę, że tam nie było strachu przed samobójstwem - tam był strach przed życiem. Tymczasem nas, nerwicowców, potrafi w chwilach słabości przerazić wszystko - życie, śmierć, przyszłość, przeszłość, Bóg, diabeł, etc.
Dlatego uważam, że skoro boisz się swoich myśli to jest ok
W sensie, że jesteś zdrowa tylko chwilowo zaburzona 

Mózg Cię oszukuje.
-- 9 kwietnia 2015, o 13:21 --
Skoro tak Cię trapi to samobójstwo to jeszcze coś Ci opowiem. Miałem w dalszej rodzinie jeden przypadek samobójstwa. Była to osoba, która miała bardzo trudne życie, toksyczny związek, etc. Niestety, nie miała odwagi powiedzieć dosyć, zostawić to w cholerę (presja środowiska, narzucone sztywne wzorce zachowań, itd.). Niespecjalnie szukała też pomocy, bojąc się zapewne stygmatyzacji i innych konsekwencji (mała miejscowość, wytykanie palcami - wariat pewnie... do tego przemoc w rodzinie). Człowiek próbował raz, ale został odratowany. Był szpital psychiatryczny przez chwilę, powrót do domu, wrażenie normalności i kilka miesięcy spokoju. Ale to wszystko była tylko gra na czas. Ta osoba nie szukała już pomocy. Być może zastanawiała się czy faktycznie warto, ale po kilku miesiącach pozbyła się wątpliwości i spróbowała kolejny raz. Tym razem nie udało się już pomóc. Było to wszystko lepiej zaplanowane.
Myślę, że tam nie było strachu przed samobójstwem - tam był strach przed życiem. Tymczasem nas, nerwicowców, potrafi w chwilach słabości przerazić wszystko - życie, śmierć, przyszłość, przeszłość, Bóg, diabeł, etc.
Dlatego uważam, że skoro boisz się swoich myśli to jest ok

-
Ale wiesz co-dzisiaj rano powiedzialam sobie -nie zwracaj uwagi na swoje leki w dupie je miej-podzialalo!:-)tylko wlasnie caly czas mysl o zabicu sie bo sie nie wytrzymuje nerwicy mnie trzyma i to ze dzien moze byc lepiej a kilka gorzej...ale dupa wazne ze dzisiaj jest git :-D!
- Jerry
No i super, że podziałało. Jak nie działa to wmawiasz sobie tak długo, aż zadziała. Najważniejsze to przerwać kontrolę. Bo u nas jest silny lęk przed utratą kontroli - że zwariuję, że nie wytrzymam i popełnię samobója, że kogoś zaciukam. Tymczasem kiedy się wreszcie poddajemy temu to okazuje się, że król jest nagi - nic tam nie ma. To tylko strach.