Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
siemka
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Ja męcze się z tym około 9 miesięcy, najpierw bałam się, że będę miała depresję, wbijałam sobie do głowy objawy i przeczytałam, że w depresji jeden z objawow depresji to mysli sa mobojcze i wtedy sie zaczela akcja!
-
Ja na poczatku myslalam ze kogos zabije,potem mialam problem z otoczeniem itd az nie chce mi sie tych glupot wypisywac
zostaly wlasnie te mysli o samobojstwie i ten irracjonalny lek wobec ludzi o ktorym dzisiaj pisalam
ale skoro z tamtym dalam rade to z tym tez
Ale pomysl jakbysmy naorawde chcialy sie zabic to bysmy to dawno zrobily i takie mysli by w nas wywolywaly 'podniecenie' a nie strach.Moze po prostu swiat jest dla nas zbyt wazny
.A poza tym to w depresji nawet nie chce sie wstac z lozka,a ja skacze fikam i normalnie wszedzie mnie oelno 
-- 9 kwietnia 2015, o 19:54 --
Jestem w ogole innym czlowiekiem od kilku miesiecy mze dzieki nerwicy,bo raz pomyslalam ze czas sie zmienic,wiec wzielam sie za siebie,bardziej dbam o wszystko,pomagam duzo wieluuuuuu osobom i uwielbiam orzebywac wsrod ludzi i z nimi gadac (calkowite przeciwienstwo mnie sprzed 12 msc) a mozs te tabletki we mnie tyle endorfin wywoluja
dlatego nie rozumiem dlaczego mam te leki dot. Ubioru i zachowan ludzi.. Ale ciul
wazne zyc chwila

-- 9 kwietnia 2015, o 19:54 --
Jestem w ogole innym czlowiekiem od kilku miesiecy mze dzieki nerwicy,bo raz pomyslalam ze czas sie zmienic,wiec wzielam sie za siebie,bardziej dbam o wszystko,pomagam duzo wieluuuuuu osobom i uwielbiam orzebywac wsrod ludzi i z nimi gadac (calkowite przeciwienstwo mnie sprzed 12 msc) a mozs te tabletki we mnie tyle endorfin wywoluja

-
patex a ja czy zmieniłam się hm? trudno mi powiedzieć, chyba dużo rzeczy o sobie się dowiedziałam, zdobywam nowe doświadczenie, mniej kłóce się z moim mężem i staram się życ teraźniejszością
no ja miałam też wkrętki pedofilskie i mordercze
to są tylko myśli ale wiesz jak to jest
ktoś popełni samoóbjstwo i u mnie jest analiza dlaczego to zrobil czy mial jakis powod jak sie czul gdy to robil itd. Mam tyle pytań bo gdy zawsze sie pytalam rodzicow dlaczego to robia to rodzice zawsze opowiadali mi ze sa egoisci i glupkami i mam o nich nie myslec. I tak na prawde nigdy nikt mi tego nie wytłumaczył...

-
No i o to chodzi w nerwicy-za bardzo wszystko analizujesz,potem masz szajs w glowie;-)kazdy ma jakies glupie mysli,np.moja kolezanka ostatnio sie smiala i mowila ze 'myslalam ostatnio co by bulo gdybym miala wypadek' i mysliss ze sie tym orzejmuje?nie:-D tak na zdrowy rozum..czy slyszalas kiedys zeby ktos majac nerwice sie zabil?bo ja nie 

-
No pewnosci nigdy nie ma czy czasem jutro nie potraci cie samochod czy cos a jakbys chciala to zrobic to bys ze mna teraz nie pisala tylko obmyslala plan jak to zrobic
-- 9 kwietnia 2015, o 21:01 --
No niestety tak mnie suszylo ze musialam wypic pol butelki piwka bo bym umarla z pragnienia :-D
-- 9 kwietnia 2015, o 21:01 --
No niestety tak mnie suszylo ze musialam wypic pol butelki piwka bo bym umarla z pragnienia :-D
-
Ja nie wiem czemu czlowiek zle i tanio ubrany kojarzy mi sue zle,ze taki czlowiek jest zacofany i ulosledziny,moze dlatego ze przebywam wsrod ludxi ladnie ubranych itd
-- 10 kwietnia 2015, o 08:48 --
Ale dupa dzialamy dalej!
-- 10 kwietnia 2015, o 10:50 --
Ktos tu jest?:-D
-- 10 kwietnia 2015, o 08:48 --
Ale dupa dzialamy dalej!
-- 10 kwietnia 2015, o 10:50 --
Ktos tu jest?:-D
- Jerry
- Odważny i aktywny forumowicz
Nie mówiłaś wcześniej, że jesteś na lekach
Długo je bierzesz? Jestem zaskoczony bo pisałaś, że boisz się psychologa... a psychiatry się nie bałaś? 

Nowa dostawa kozich racic z hodowli ekologicznej na Podkarpaciu. Kilogram świeżych, całych - 19 zł/kg. Kilogram świeżych, drobno mielonych - 23 zł/kg.
Pamiętajcie, że najlepsze na nerwice są z koziołka racice!
Moczymy je 2 dni w wodzie lub mleku, mieszamy z miodem i cytryną, a następnie pałaszujemy (1-2 kilogramy dziennie). Nerwica przechodzi po tygodniu, depresja po dwóch.
Zapraszam do składania zamówień.
Moczymy je 2 dni w wodzie lub mleku, mieszamy z miodem i cytryną, a następnie pałaszujemy (1-2 kilogramy dziennie). Nerwica przechodzi po tygodniu, depresja po dwóch.
- Jerry
Grubo... Pogratulować lekarza. Fire & Forget. Nie wysłał Cię z nerwicą i lękami do specjalisty tylko dał sertralinę? 

Nowa dostawa kozich racic z hodowli ekologicznej na Podkarpaciu. Kilogram świeżych, całych - 19 zł/kg. Kilogram świeżych, drobno mielonych - 23 zł/kg.
- Jerry
Powiem Ci, że to zaskakujące. Nie zdziwiłbym się, gdyby to było w Anglii i zaproponowałby Ci paracetamol na lęki, ale u nas to nie jest takie oczywiste. Kiedy ja trafiłem z obrzydliwym atakiem paniki do internistki to dała mi tylko doraźnie afobam i od razu kazała śmigać do psychologa i - jeżeli psycholog tak doradzi - do psychiatry po leki. Wydaje mi się to o tyle zaskakujące, że po pierwsze - psychoterapia ma dużo większą skuteczność od leków (leki oczywiście łagodzą czy nawet całkowicie znoszą lęki regulując poziom i wychwyt neuroprzekaźników w mózgu, ale nie załatwiają problemów, które są powodem nerwicy), a po drugie - leki przeciwdepresyjne u nastolatków stosuje się pod opieką psychiatry, ze względu na istotne NASILENIE MYŚLI SAMOBÓJCZYCH
Dlatego jestem pod dużym wrażeniem, że internista podjął tak błyskotliwą decyzję i zaczął Cię leczyć sertraliną 

-
Cholera to mnie teraz przestraszyles...
-- 10 kwietnia 2015, o 11:29 --
Kuzwa a jesli te moje mysli samobojcze to serio mysli samobojcze a nie strach przed nimi?:/
-- 10 kwietnia 2015, o 11:31 --
Ale wiesz ja biore najmniejsza dawke to moze dlatego nic mi nie jest.Nie mam zadnych skutkow ubocznych,jedynie czesto ziewam.Moze te tablety sa takie slabe albo po peostu mi niepotrzebne
-- 10 kwietnia 2015, o 11:29 --
Kuzwa a jesli te moje mysli samobojcze to serio mysli samobojcze a nie strach przed nimi?:/
-- 10 kwietnia 2015, o 11:31 --
Ale wiesz ja biore najmniejsza dawke to moze dlatego nic mi nie jest.Nie mam zadnych skutkow ubocznych,jedynie czesto ziewam.Moze te tablety sa takie slabe albo po peostu mi niepotrzebne