Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Lęk przed schizą
-
- Zarejestrowany Użytkownik
te wszystkie 'mysli' nie wygladaja mi na lekowe a bardziej jak paranoja
-
-
- Odważny i aktywny forumowicz
siemaeniuxd pisze: ↑15 sierpnia 2020, o 14:31Ja juz nie wiem, moze mam schize z krytycyzmem po prostu

-
Czytalem sporo postow i kazdy ma podobnie ale ja mam jakos inaczej. Nie wiem moze mam jakas inna nerwice albo chorobe psychiczna. Mialem mysli zeby zdjac spodnie i prawie to zrobilem, zadnego wstydu ani nic nie czulem, albo jechal skuter po chodniku to myslalem, ze policja po mnie jedzie, czysta paranoja :/mrunban pisze: ↑15 sierpnia 2020, o 15:15siemaeniuxd pisze: ↑15 sierpnia 2020, o 14:31Ja juz nie wiem, moze mam schize z krytycyzmem po prostupolecam ci naprawdę więcej poczytać forum bo widać wtedy duże podobieństwa w tym co się ma samemu nawet jeśli nie w objawach to ogólnie i wiele wiele razy przestudiować wszystkie wpisy dostępne w materiałach. Ale co już zrobisz to sam wiesz najlepiej.
![]()
-
- Odważny i aktywny forumowicz
No znam to że niby każdy ma inaczej, nawet po sobie
Też tak myślę, ale to nerwica i tyle. Naczytałeś się o chorobach, to myśli teraz takie przychodzą. Nie mam takiej siły przerobowej żeby cię przekonać że to nerwica choć nawet jako laik to wiem i inni wiedzą, ale ty sobie i tak pewnie jeszcze jakiś czas krzywdę będziesz robił. Powodzenia w zdobywaniu wiedzy i ryzykowaniu i idź też na terapię.

- lubieplacki13
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Nie, nie masz inaczej, po prostu masz zero wiedzy i zero chęci, by tą wiedzę posiąść, zamiast tego wolisz analizować sobie i wkręcać, że jesteś specjalny. Też miałem sporo myśli, żeby zdjąć spodnie i pokazać fiutka, miałem impulsy i też mi się wydawało, że to PRAWIĘ zrobię. PRAWIE jest kluczowe.siemaeniuxd pisze: ↑15 sierpnia 2020, o 15:48Czytalem sporo postow i kazdy ma podobnie ale ja mam jakos inaczej. Nie wiem moze mam jakas inna nerwice albo chorobe psychiczna. Mialem mysli zeby zdjac spodnie i prawie to zrobilem, zadnego wstydu ani nic nie czulem, albo jechal skuter po chodniku to myslalem, ze policja po mnie jedzie, czysta paranoja :/mrunban pisze: ↑15 sierpnia 2020, o 15:15siemaeniuxd pisze: ↑15 sierpnia 2020, o 14:31
Ja juz nie wiem, moze mam schize z krytycyzmem po prostupolecam ci naprawdę więcej poczytać forum bo widać wtedy duże podobieństwa w tym co się ma samemu nawet jeśli nie w objawach to ogólnie i wiele wiele razy przestudiować wszystkie wpisy dostępne w materiałach. Ale co już zrobisz to sam wiesz najlepiej.
![]()
W nerwicy PRAWIE to najczęściej powtarzana obawa. PRAWIE umarłem, PRAWIE dostałem zawału, PRAWIE zabiłem siebie, PRAWIE zabiłem swoje dziecko, PRAWIE wyczochrałem bobra na oczach innych. To jest właśnie ta iluzja.
https://www.emocjobranie.pl/lek-przed-s ... a-nerwica/
Posłuchaj tego nagranka.
/przerwa od forum
-
Sluchalem tego, i wynioslem z tego tyle, ze wiktor dostal diagnoze zaburzen psychotycznych i zaczalem sie nakrecac, ze tez tak bede mial, szczegolnie, ze jaralem ziolo dlugi czas. Poza tymi 'chorymi' myslami strasznie dziwnie sie czuje, te uczucie to chyba nie jest dd. Chociaz sam juz nie wiem. Strasznie ciezko jest to opisac.lubieplacki13 pisze: ↑15 sierpnia 2020, o 15:56Nie, nie masz inaczej, po prostu masz zero wiedzy i zero chęci, by tą wiedzę posiąść, zamiast tego wolisz analizować sobie i wkręcać, że jesteś specjalny. Też miałem sporo myśli, żeby zdjąć spodnie i pokazać fiutka, miałem impulsy i też mi się wydawało, że to PRAWIĘ zrobię. PRAWIE jest kluczowe.siemaeniuxd pisze: ↑15 sierpnia 2020, o 15:48Czytalem sporo postow i kazdy ma podobnie ale ja mam jakos inaczej. Nie wiem moze mam jakas inna nerwice albo chorobe psychiczna. Mialem mysli zeby zdjac spodnie i prawie to zrobilem, zadnego wstydu ani nic nie czulem, albo jechal skuter po chodniku to myslalem, ze policja po mnie jedzie, czysta paranoja :/
W nerwicy PRAWIE to najczęściej powtarzana obawa. PRAWIE umarłem, PRAWIE dostałem zawału, PRAWIE zabiłem siebie, PRAWIE zabiłem swoje dziecko, PRAWIE wyczochrałem bobra na oczach innych. To jest właśnie ta iluzja.
Posłuchaj tego nagranka.
- lubieplacki13
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Ale dostał błędna diagnozę, czy tego już nie dosłyszałeś? Boisz się diagnozy, czy tego co ci naprawdę jest?siemaeniuxd pisze: ↑15 sierpnia 2020, o 17:00Sluchalem tego, i wynioslem z tego tyle, ze wiktor dostal diagnoze zaburzen psychotycznych i zaczalem sie nakrecac, ze tez tak bede mial, szczegolnie, ze jaralem ziolo dlugi czas. Poza tymi 'chorymi' myslami strasznie dziwnie sie czuje, te uczucie to chyba nie jest dd. Chociaz sam juz nie wiem. Strasznie ciezko jest to opisac.lubieplacki13 pisze: ↑15 sierpnia 2020, o 15:56Nie, nie masz inaczej, po prostu masz zero wiedzy i zero chęci, by tą wiedzę posiąść, zamiast tego wolisz analizować sobie i wkręcać, że jesteś specjalny. Też miałem sporo myśli, żeby zdjąć spodnie i pokazać fiutka, miałem impulsy i też mi się wydawało, że to PRAWIĘ zrobię. PRAWIE jest kluczowe.siemaeniuxd pisze: ↑15 sierpnia 2020, o 15:48
Czytalem sporo postow i kazdy ma podobnie ale ja mam jakos inaczej. Nie wiem moze mam jakas inna nerwice albo chorobe psychiczna. Mialem mysli zeby zdjac spodnie i prawie to zrobilem, zadnego wstydu ani nic nie czulem, albo jechal skuter po chodniku to myslalem, ze policja po mnie jedzie, czysta paranoja :/
Posłuchaj tego nagranka.
/przerwa od forum
-
Ja wiem, ze to byla bledna diagnoza, po prostu balem sie, ze okaze sie, ze mam jakas psychoze, schize, ale juz sie tak o to nie nakrecam. Zobacz moj brat mial psychoze od brania narkotykow (Dlatego odrazu wszedlem na hyperreal z objawami) i moze mi sie stalo to samo po prostu, te wszystkie objawy, ciagle analizowanie wszystkiego i wszystkich, wymyslanie czarnych scenariuszy na kazda okazje czy to ide wyjsc z psem, czy do sklepu, wrazenie, ze dziwnie sie zachowuje, ze ciagle gadam jakies rzeczy bez sensu, te 'paranoje'. Po prostu mi sie wierzyc nie chce, ze to nie choroba psychiczna. Moze przesadzam, ale ja juz sam nie wiemlubieplacki13 pisze: ↑15 sierpnia 2020, o 18:15Ale dostał błędna diagnozę, czy tego już nie dosłyszałeś? Boisz się diagnozy, czy tego co ci naprawdę jest?siemaeniuxd pisze: ↑15 sierpnia 2020, o 17:00Sluchalem tego, i wynioslem z tego tyle, ze wiktor dostal diagnoze zaburzen psychotycznych i zaczalem sie nakrecac, ze tez tak bede mial, szczegolnie, ze jaralem ziolo dlugi czas. Poza tymi 'chorymi' myslami strasznie dziwnie sie czuje, te uczucie to chyba nie jest dd. Chociaz sam juz nie wiem. Strasznie ciezko jest to opisac.lubieplacki13 pisze: ↑15 sierpnia 2020, o 15:56
Nie, nie masz inaczej, po prostu masz zero wiedzy i zero chęci, by tą wiedzę posiąść, zamiast tego wolisz analizować sobie i wkręcać, że jesteś specjalny. Też miałem sporo myśli, żeby zdjąć spodnie i pokazać fiutka, miałem impulsy i też mi się wydawało, że to PRAWIĘ zrobię. PRAWIE jest kluczowe.
Posłuchaj tego nagranka.
-
Moj brat ma chorobe psychiczna(sam nie wie co to, mowil, ze ma 'jakies psychozy' i ze ma wlasnie jakas chorobe psychiczna),a sam wiedzial, ze cos z nim jest nie tak, mowil, ze ma problemy z samym soba. Jako, ze to moj brat, pewnie mam to samo
-
Smieje sie ciagle, jak z kims gadam i w ogole a radosci nie czuje, tez jak w schizie(sorki, ze takie 'nakretkowe' posty, ale wszystko we mnie sie wydaje nienormalne, tak jak przyklad^). Albo zobaczcie magik nie byl leczony na schize(z tego co wiem) a nawijal w piosence, ze ma schizofrenie i tez wiedzial ze jest cos nie tak. Schiza z krytycyzmem?
-
Twoj brat ma stwierdzona chorobę? Czy on tak mówi że coś ma ?
Magik zdaje się że sie wczuwał w schizofrenie do piosenki, a powody jego samobójstwa były inne.
Nie ma czegos takiego jak świadoma schizofrenia. Schizofrenia polega przede wszystkim na utracie spójności w myśleniu a więc człowiek traci kontakt z rzeczywistością a halucynacje czy omamy słuchowe to są tylko pewne jej objawy które istnieją w tle niespojnego myślenia chorej osoby.
Jeśli nawet miałbyś omamy słuchowe ale był świadom że slyszysz czegoś czego nie ma, to zapewniam Cię że nie jwst to schizofrenia.
Twoim problemem jest to że wszyscy o kozie, ty o wozie. Piszesz jedno i to samo, "może przesadzam, ale nie wiem" - w kółko twn sam tekst. Ja już nie mam nic więcej do powiedzenia. Pogadamy jak zdecydujesz się na terapię lub wdrożysz w działanie rady z materiałów tego forum.
Magik zdaje się że sie wczuwał w schizofrenie do piosenki, a powody jego samobójstwa były inne.
Nie ma czegos takiego jak świadoma schizofrenia. Schizofrenia polega przede wszystkim na utracie spójności w myśleniu a więc człowiek traci kontakt z rzeczywistością a halucynacje czy omamy słuchowe to są tylko pewne jej objawy które istnieją w tle niespojnego myślenia chorej osoby.
Jeśli nawet miałbyś omamy słuchowe ale był świadom że slyszysz czegoś czego nie ma, to zapewniam Cię że nie jwst to schizofrenia.
Twoim problemem jest to że wszyscy o kozie, ty o wozie. Piszesz jedno i to samo, "może przesadzam, ale nie wiem" - w kółko twn sam tekst. Ja już nie mam nic więcej do powiedzenia. Pogadamy jak zdecydujesz się na terapię lub wdrożysz w działanie rady z materiałów tego forum.
-
Raczej ma, bo jest w usrodku od uzaleznienSCF pisze: ↑15 sierpnia 2020, o 22:10Twoj brat ma stwierdzona chorobę? Czy on tak mówi że coś ma ?