Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Lęk przed schizą

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
siemaeniuxd
Zarejestrowany Użytkownik

15 sierpnia 2020, o 22:45

SCF pisze:
15 sierpnia 2020, o 22:44
Aha od uzależnień...
A od czego jest uzależniony?
Jak pisalem wyzej, od narkotykow, nie mam pojecia czy w takich osrodkach jest psychiatra, ale mowil mi, ze ma chorobe psychiczna
Awatar użytkownika
lubieplacki13
Dyżurny na forum Odważny VIP

15 sierpnia 2020, o 22:47

Magik nie miał schizofrenii tylko wkręcił ją sobie by nie pójść do wojska. Miał zaburzenia emocjonalne i podejrzewa się też CHAD u niego. A choroba psychiczna twojego brata jest tak wiarygodna jak twoja.
/przerwa od forum
mrunban
Odważny i aktywny forumowicz

15 sierpnia 2020, o 23:04

Psychozy po narkotykach są możliwe, ale co tu ma do rzeczy jeśli chodzi o twój stan, do tego psychozy po narkotykach nie są dziedziczne więc może to mieć nawet twoja mama, tata, wujek, babcia i ciocia a i tak nie znaczy, że ty będziesz miał. Skup się na sobie i na tym, że też byłeś już u psychiatry i masz diagnozę i nikt do ośrodka cię nie wysłał.
Tyle czytasz ale wniosków przeciwnych zero, bo nie wierzę, że tyle czytając na te tematy nie czytałeś nigdzie o psychozach w uzależnieniach i że to inny temat, ale to olewasz.
siemaeniuxd

15 sierpnia 2020, o 23:26

mrunban pisze:
15 sierpnia 2020, o 23:04
Psychozy po narkotykach są możliwe, ale co tu ma do rzeczy jeśli chodzi o twój stan, do tego psychozy po narkotykach nie są dziedziczne więc może to mieć nawet twoja mama, tata, wujek, babcia i ciocia a i tak nie znaczy, że ty będziesz miał. Skup się na sobie i na tym, że też byłeś już u psychiatry i masz diagnozę i nikt do ośrodka cię nie wysłał.
Tyle czytasz ale wniosków przeciwnych zero, bo nie wierzę, że tyle czytając na te tematy nie czytałeś nigdzie o psychozach w uzależnieniach i że to inny temat, ale to olewasz.
Oczywiscie, ze czytalem o psychozach po narkotykach, nawet pisalem z kolega co takowa mial. Tylko ze z moim bratem jest tak ze on sam nie wie co mu jest, dopytam sie go, ale no narazie wiem tyle, ze to 'jakies psychozy'
SCF

15 sierpnia 2020, o 23:32

Ty w ogole nie czytasz tego co ci piszą.
Albo bardzo chcesz potwierdzenia że masz schize
siemaeniuxd

15 sierpnia 2020, o 23:42

SCF pisze:
15 sierpnia 2020, o 23:32
Ty w ogole nie czytasz tego co ci piszą.
Albo bardzo chcesz potwierdzenia że masz schize
Masz racje, ciagle szukam dowodow na schize. Ja juz wam nie zajmuje czasu tymi natrectwami. Siema :)
Victor
Administrator

16 sierpnia 2020, o 02:24

Ludzie powyżej dokładnie wyjaśnili Ci temat i tak jest jak piszą, treść myśli natrętnych będzie powiązana z obawą i tym co przeczytałeś oraz będą do tego wykorzystywane też wyobrażenia i baaardzo głupie pomysły, aby Cię straszyć. Dobrze im to wychodzi. Ogólnie jeśli chodzi o świadomą schizofrenię i magika oraz innych ćpających, to zapraszam na spotkanie organizowane dla osób ze schizofenią, jak im o tym opowiesz to uśmieją się, oj uśmieją a po drugie szybko zobaczysz jakaż to "świadomość choroby" tam występuje. ;p
To co zostało Ci zdiagnozowane jest słuszne i tyle i sam sobie wymień rzeczy jakie masz - natręctwa w tematyce obawy, analizy, wyczulenia, chęć googlowania o tym, sprawdzanie, doszukiwanie, upewnianie się, lęk o schizofrenię, ciągła potrzeba myślenia o tym aby zyskać 1000 % pewność - myślisz, że te rzeczy to jakiś przypadek? To sa podstawowe rzeczy klasyfikujące zaburzenia emocjonalne, a nie psychotyczne.
Szukasz to czego nie ma a ignorujesz to co realnie jest.
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie

Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
siemaeniuxd

16 sierpnia 2020, o 08:52

Dziekuje za odpowiedz! Ja po prostu zaakceptowac nie potrafie tego, ze az tak zle i dziwnie osoba z nerwica moze sie czuc(bo tez sam cpalem), a akceptacja to przeciez krok w odburzaniu. Moj odburzony kolega powoli juz ma mnie dosc, bo pisze mi co mam robic z tymi myslami i w ogole, a ja i tak codziennie wymyslam mu 'nowe' objawy, podobnie jak w tym temacie :D pozostaje mi to zaakceptowac z nadzieja, ze nie zwariuje
Awatar użytkownika
Maciej Bizoń
Hardcorowy "Ryzykant" Forum

16 sierpnia 2020, o 08:54

siemaeniuxd pisze:
Dziekuje za odpowiedz! Ja po prostu zaakceptowac nie potrafie tego, ze az tak zle i dziwnie osoba z nerwica moze sie czuc(bo tez sam cpalem), a akceptacja to przeciez krok w odburzaniu. Moj odburzony kolega powoli juz ma mnie dosc, bo pisze mi co mam robic z tymi myslami i w ogole, a ja i tak codziennie wymyslam mu 'nowe' objawy, podobnie jak w tym temacie :D pozostaje mi to zaakceptowac z nadzieja, ze nie zwariuje
Nosz o to chodzi właśnie kolego ...powodzenia
"Gotowy byłem iść do ubikacji, nasikać sobie na ręce, poczekac az wyschnie i chodzić z tym dwa dni.
I nie, nie żartuję." - :DD - ten cytat ma tylko Pokazać jaka determinacja powinna występować przy wyjściu z Zaburzenia . ( a przy okazji mnie rozbawiło ) https://www.youtube.com/watch?v=_f5hkHv ... e=youtu.be
https://youtu.be/M6wRnouGZFQ
SCF

16 sierpnia 2020, o 10:58

siemaeniuxd pisze:
z nadzieja, ze nie zwariuje
Tu już popelniasz błąd w myśleniu.
siemaeniuxd

16 sierpnia 2020, o 12:07

SCF pisze:
siemaeniuxd pisze:
Nie umiem sie przekonac, ze serio nie zwariuje od ignorowania tych mysli, akceptacji, wiec tyle mi zostalo, nadzieja, ze wszystko bedzie ok. Szczegolnie, ze moj brat wiedzial, ze jest cos nie tak, a okazalo sie, ze ma jakas chorobe psychiczna.
Awatar użytkownika
lubieplacki13

16 sierpnia 2020, o 12:11

siemaeniuxd pisze:
SCF pisze:
siemaeniuxd pisze:
Nie umiem sie przekonac, ze serio nie zwariuje od ignorowania tych mysli, akceptacji, wiec tyle mi zostalo, nadzieja, ze wszystko bedzie ok. Szczegolnie, ze moj brat wiedzial, ze jest cos nie tak, a okazalo sie, ze ma jakas chorobe psychiczna.
Ale kto mu tak powiedział? Czy on też to sobie wmówił, tak jak ty?
/przerwa od forum
siemaeniuxd

16 sierpnia 2020, o 12:34

lubieplacki13 pisze:
siemaeniuxd pisze:
SCF pisze:

Wiesz co, gadalem z nim przez telefon moze prae minut. Powiedzial tylko, ze nie wie co mu dokladnie jest powiedzial tylko, ze to jakies psychozy po dragach i ze zaakceptowal to, ze jest chiry psychicznie
Awatar użytkownika
lubieplacki13

16 sierpnia 2020, o 13:21

siemaeniuxd pisze:
lubieplacki13 pisze:
siemaeniuxd pisze:

Wiesz co, gadalem z nim przez telefon moze prae minut. Powiedzial tylko, ze nie wie co mu dokladnie jest powiedzial tylko, ze to jakies psychozy po dragach i ze zaakceptowal to, ze jest chiry psychicznie
Psychozy po dragach nie są równe z chorobą psychiczną. Dopóki nie ma opinii i diagnozy psychiatry, to te jego zdanie uważam, że jest tyle warte co i twoje, że masz chorobę psychiczną. Zresztą dla osoby bez wiedzy każde dziwne zachowania mózgu będą chorobą psychiczną, więc w sumie różne rzeczy mogą mu się dziać.
/przerwa od forum
siemaeniuxd

16 sierpnia 2020, o 13:22

lubieplacki13 pisze:
16 sierpnia 2020, o 13:21
siemaeniuxd pisze:
lubieplacki13 pisze:

Psychozy po dragach nie są równe z chorobą psychiczną. Dopóki nie ma opinii i diagnozy psychiatry, to te jego zdanie uważam, że jest tyle warte co i twoje, że masz chorobę psychiczną. Zresztą dla osoby bez wiedzy każde dziwne zachowania mózgu będą chorobą psychiczną, więc w sumie różne rzeczy mogą mu się dziać.
Przed osrodkiem i moim zaburzeniem mowil, ze chyba ma nerwice, ale dlugo bral te dragi i sam juz nie wiem
ODPOWIEDZ