Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Ogólne pytania do tych, którzy z tego wyszli :)

Tutaj opisujemy naszą drogę do zdrowia. Dzielimy się naszą zakończoną - happy endem - historią z derealizacją, depersonalizacją, dając innym nadzieję i pokazując, że to jest możliwe!
Wpisujemy także tutaj naszą drogę jaką się leczymy, co robimy aby tego się pozbyć.
Jednakże objawy, wątpliwości co do objawów, historie wpisujemy piętro wyżej.
Regulamin forum
Uwaga! Prośba dotycząca tworzenia wątków.
Wszyscy użytkownicy, którzy zamieszczają w tym dziale wątek dotyczący swojego wyzdrowienia, proszeni są w wypadku gdy nowy temat dotyczy dojścia do pełni zdrowia, aby do tytułu tematu dopisywali: Wyleczony/ona
Pozwoli to na rozróżnienie tematów osób, które w pełni wyzdrowiały od tych, którzy czują się lepiej oraz tych którzy opisują swoją obecną walkę.
Przykładowo Ania chce podzielić się swoim pełnym wyzdrowieniem, tworzy nowy temat o tytule:
"Ania dzieli się szczęściem" i dopisuje do tego Wyleczona - "Ania dzieli się szczęściem.Wyleczona". Osoby, które chcą opisać swoje lepsze samopoczucie, bądź postępy w leczeniu nie dodają tej końcówki.
ODPOWIEDZ
Victor
Administrator

10 października 2014, o 18:44

A może po prostu jesteś śpiochem? :D
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie

Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
Awatar użytkownika
nierealna
Ex Moderator

10 października 2014, o 18:52

Wielkim śpiochem ! :DD

Ale jak to w nerwicy, przeszkadza wszystko :huh
Ty­le ra­zy narze­kał na nor­malność i nudę w je­go życiu.
Te­raz od­dałby wszys­tko,żeby cho­ciaż przez chwilę poczuć ten spokój w otaczającym go świecie.

akceptacja + porzucenie kontroli + nastawienie normalnościowe = SUKCES ! ♥
Victor
Administrator

10 października 2014, o 18:56

I wyjasnione :D

Ale sam chętnie bym coś poprawił u siebie w tym wzgledzie, bo ja np. rano mam trochę energii a potem juz się robi duży spadek. Momentami mam ochotę po prostu usiąść i zasnąć :)
Zauważyłem, ze jesto to u mnie bardzo wrażliwe jeśli chodzi o sen, jak pilnuję sie i spie to chocby 7 godzin to jest trochę lepiej ale i tak słabo. Więc zobaczyłem, że te drzemki dają powera.
Ale jednak też chciałbym mieć więcej energii.
Ogólnie nie odżywaim się źle wiec to nie chodzi o jedzenie.
Próbowałem tez dawkowac sobie zielona herbate z uwagi na obecnosc teiny oraz brac różne suplementy a także jesc produkty, które działają na testosteron :D ale ogólnie efekty nadal małe :)

Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
Awatar użytkownika
nierealna
Ex Moderator

10 października 2014, o 18:57

Czyli w czym leży wina ? :DD
Ty­le ra­zy narze­kał na nor­malność i nudę w je­go życiu.
Te­raz od­dałby wszys­tko,żeby cho­ciaż przez chwilę poczuć ten spokój w otaczającym go świecie.

akceptacja + porzucenie kontroli + nastawienie normalnościowe = SUKCES ! ♥
Victor
Administrator

10 października 2014, o 19:14

No jesteś spiochem i leniuchem :D

A ogólnie mysle ze masz nadal stany nerwicy a to tez nie dziala zbytnio nakrecajaco i pobudzajaco :)
Wiec te dwa czynniki sie moga stymulowac u ciebie :D
Wiec mozetez wyprobuj jak nie probujesz teiny :P oraz drzemki ale nie za dlugiej :) I zobaczysz jakie to u ciebie daje efekty.

A u mnie to wina moze po prostu lezy w tym ze nie mlodnieje :D

Awatar użytkownika
April
Odważny i aktywny forumowicz

11 października 2014, o 00:19

Mam pytanie do tych, ktorzy wyszli z DD, czy od razu jak zaakceptowaliscie objawy, zaczeliscie je ignorowac, prowadzic dialogi z myslami przestaliscie sie bac? Bo ja probuje i mysle, ze idzie mi nienajgorzej, wprawdzie po 3 ostatnich rewelacyjnych dniach dzisiejszy wieczor to koszmar, ale progres jest taki, ze przynajmniej juz sie nie rozklejam :roll: Natomiast mimo prob olewania itp. ciagle czuje lek, a co najmniej napiecie. Czy mam isc dalej ta droga? Czy jak dalej bede probowala ignorowac to lek w koncu zniknie? Bo jak sie boje to ciezko mi ignorowac, a jak nie bede ignorowac to ciagle sie bede bac i kolo sie zamyka i w zyciu sie nie odburze :roll: Nie wiem czy ktos zrozumie o co mi chodzi :roll:
whyisthat
Zarejestrowany Użytkownik

11 października 2014, o 00:22

wiem co czujesz april tez zamierzam wdrozyc w zycie nowe schematy i przestac analizowac. dawalem tu link do filmu dokumentalnego o nerwicy, mysle ze spokojnie mozesz go podpasowac pod dd bo wszystko to sprowadza sie do lęku.

https://www.youtube.com/watch?v=VibCtypFGos
Reap what you sow!
Awatar użytkownika
April

11 października 2014, o 00:37

Troche sie boje ogladac :DD Otoz to, cale to cholerne analizowanie i szukanie dziury w calym doprowadza mnie do szalu, nawt jak jest dobrze to nie potrafie tego zaakceptowac tylko sie zastanawiam czy to aby na pewno dobrze, ze jest dobrze i dlaczego w ogole jest dobrze :dres:
Awatar użytkownika
korek

11 października 2014, o 00:39

Jak jest dobrze, to pewnie zasłużyłeś sobie ciężką pracą :dres:
Ten, któremu starczy odwagi i wytrwałości, by przez całe życie wpatrywać się w mrok, pierwszy dojrzy w nim przebłysk światła.
~Dmitry Glukhovsky (z książki Metro 2033)
whyisthat

11 października 2014, o 00:41

korek, April to Pani a nie Pan chyba ;)
Reap what you sow!
Awatar użytkownika
korek

11 października 2014, o 00:46

Muszę wyjść z twarzą, więc "zasłużył" jako użytkownik naszego forum, a jeśli to Pani, to mam nadzieję, że wybaczy :DD
Ten, któremu starczy odwagi i wytrwałości, by przez całe życie wpatrywać się w mrok, pierwszy dojrzy w nim przebłysk światła.
~Dmitry Glukhovsky (z książki Metro 2033)
Awatar użytkownika
April

11 października 2014, o 01:04

:DD wybaczam

Poprawiliscie mi humor, a taki mialam zrabany wieczor, dzieki chlopaki :DD
whyisthat

11 października 2014, o 01:05

heheh nie ma za co :D smiejmy sie, dzis chyba wszyscy maja zrabany dzien :D
Reap what you sow!
Awatar użytkownika
Miesinia
Odburzony i pomocny użytkownik

11 października 2014, o 08:08

A czy ktoś z was tutaj widział bądź zna kogoś, kto NIE był zmęczony w nerwicy i dd :D?
To jest wszystko bujda!
weronia

17 października 2014, o 22:44

Ja jestem stale zmęczona jak osoba ktora skonczyla 85 lat ;D
ODPOWIEDZ