Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Ogólne pytania do tych, którzy z tego wyszli :)
Regulamin forum
Uwaga! Prośba dotycząca tworzenia wątków.
Wszyscy użytkownicy, którzy zamieszczają w tym dziale wątek dotyczący swojego wyzdrowienia, proszeni są w wypadku gdy nowy temat dotyczy dojścia do pełni zdrowia, aby do tytułu tematu dopisywali: Wyleczony/ona
Pozwoli to na rozróżnienie tematów osób, które w pełni wyzdrowiały od tych, którzy czują się lepiej oraz tych którzy opisują swoją obecną walkę.
Przykładowo Ania chce podzielić się swoim pełnym wyzdrowieniem, tworzy nowy temat o tytule:
"Ania dzieli się szczęściem" i dopisuje do tego Wyleczona - "Ania dzieli się szczęściem.Wyleczona". Osoby, które chcą opisać swoje lepsze samopoczucie, bądź postępy w leczeniu nie dodają tej końcówki.
Uwaga! Prośba dotycząca tworzenia wątków.
Wszyscy użytkownicy, którzy zamieszczają w tym dziale wątek dotyczący swojego wyzdrowienia, proszeni są w wypadku gdy nowy temat dotyczy dojścia do pełni zdrowia, aby do tytułu tematu dopisywali: Wyleczony/ona
Pozwoli to na rozróżnienie tematów osób, które w pełni wyzdrowiały od tych, którzy czują się lepiej oraz tych którzy opisują swoją obecną walkę.
Przykładowo Ania chce podzielić się swoim pełnym wyzdrowieniem, tworzy nowy temat o tytule:
"Ania dzieli się szczęściem" i dopisuje do tego Wyleczona - "Ania dzieli się szczęściem.Wyleczona". Osoby, które chcą opisać swoje lepsze samopoczucie, bądź postępy w leczeniu nie dodają tej końcówki.
- Mr.DD
- Odważny i aktywny forumowicz
Tak znam to uczucie, gdy jest się bardzo zagubionym i nawet nie wiadomo wtedy co się ma w tej łepetynie, bo mi się wydaje ze jest pusta zawsze 

Cierpienie wymaga więcej odwagi niż śmierć.
Niektórzy po zapadnięciu zmroku już nie potrafią uwierzyć w słońce. Brakuje im tej odrobiny cierpliwości, aby doczekać nadchodzącego poranka. Kiedy przebywasz w ciemnościach, spójrz w górę. Tam czeka na ciebie słońce.
Niektórzy po zapadnięciu zmroku już nie potrafią uwierzyć w słońce. Brakuje im tej odrobiny cierpliwości, aby doczekać nadchodzącego poranka. Kiedy przebywasz w ciemnościach, spójrz w górę. Tam czeka na ciebie słońce.
- Mr.DD
A macie, takie poczucie dzwinego słyszenia bardzo, szczególnie jak się dd nasila tak jakby uszy się przytykały i nawet to co sie słyszy jest obce ?
- Avenger
Tak Mr, nie znoszę tego objawu. Kilka razy mi się już tak robiło. Inaczej się wszystko słyszy wtedy, własnie tak obco. Np. jak szedłem ulicą i tak miałem i słyszałem gwar ludzi to ten głoś był jakby pozbawiony przestrzeni, ludzie gdzieś tam z daleka w sumie pierniczą a ja miałem wrażenie jakby mi nad uchem gadali. Tak samo czasem w domu, mamuśka coś do mnie mówi, mi się wydaje, że jest obok w pokoju a się okazuje że była na dole. Jakby nie można było prawidłowo sprecyzować gdzie jest źródło danego dźwięku - tak to odbieram. Kojarzy mi sie ten efekt jakby sie w jakimś dużym szklanym pomieszczeniu pod wodą gadało 

Where is my mind?
-
Mam tak, obcosc i swojego glosu ale i ogolnie obce mam slyszenie ale w zasadzie mam tak prawie ciagle
jakbym nie ogarniala dzwikow ktore wiem skad pochodza ale zarazem jakby sa inne. Ale zobaczcie wszystko zawsze wiaze sie ze slowami inne, obce, nierealne, nieznane i dziwne
to mnie pociesza 

- nierealna
- Ex Moderator
A macie takie coś, że patrzycie w lustro ( już pal sześć, że nie poznajecie siebie) i czujecie jakby Was w ogóle przed tym lustrem nie bylo?
Tyle razy narzekał na normalność i nudę w jego życiu.
Teraz oddałby wszystko,żeby chociaż przez chwilę poczuć ten spokój w otaczającym go świecie.
akceptacja + porzucenie kontroli + nastawienie normalnościowe = SUKCES ! ♥
Teraz oddałby wszystko,żeby chociaż przez chwilę poczuć ten spokój w otaczającym go świecie.
-
- Odburzony i pomocny użytkownik
Kurde wczoraj oglądnąłem kawałek programu na BBC o ludziach chorych psychicznie i to był straszny błąd
Zaraz nakręciłem sobie, że może ja też jestem chory i wgl wieczorem miałem taką panikę, że aż mi się gorąco robiło, a dzisiaj dalej te natrętne myśli i czuje się serio parszywie
Mieliście kiedyś takie myśli ? Jak sobie z tym poradzić?

- ddd
- Odburzony Wolontariusz Forum
Hmm trzeba jasno wiedziec ze jak mysli przyszly to troche beda i na przyszlosc nauczka zeby pamietac ze w trakcie jak mamy stany lekowe trzeba unikac tematow chorob psychicznych bo zawsze czlowiek sie nakreca. Co do mysli to stary tak jak zwykle, trzeba je zignorowac i nie traktowac jako prawde objawiona ;p mowic sobie okey, jestescie te glupie mysli z powodu mojej glupoty bo sie nakrecalem i mam lęk, idzie w cholere bo gowno wam wierze.
Taki przyklad ty uloz sobie to jak chcesz
A taki emysli to ma kazdy w tych stanach wiec pytaj lepiej kto tu tego nie mial badz nie ma ;p
Taki przyklad ty uloz sobie to jak chcesz

A taki emysli to ma kazdy w tych stanach wiec pytaj lepiej kto tu tego nie mial badz nie ma ;p
(muzyka - my słowianie)
Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!
Autor Zordon ;p
Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!
Autor Zordon ;p
-
- Odburzony i pomocny użytkownik
heh OK ;D ogólnie zauważyłem, że muzyka naprawdę pomaga. Jakieś kawałki trochę starsze których się słuchało z 8 lat wcześniej albo po prostu klasyka pozwala mi totalnie odlecieć i zapomnieć o tym wszystkim... Piękne chwile 
-- 24 marca 2014, o 14:16 --
A mieliście takie bardzo realistyczne sny? Ja miałem dzisiaj i teraz oczywiście mam zajebiste uczucie bycia jakby we śnie...Masakra jakaś

-- 24 marca 2014, o 14:16 --
A mieliście takie bardzo realistyczne sny? Ja miałem dzisiaj i teraz oczywiście mam zajebiste uczucie bycia jakby we śnie...Masakra jakaś
- Mr.DD
Pewnie, nie raz sny mi się wydają bardziej realistyczne od mojego życia, bo przynajmniej w śnie to jestem jakoś zaangażowany to co się w nim dzieje, a tu to olewka 

- nierealna
- Ex Moderator
Tak 
U mnie totlnie się rolę odwróciły; sen to jawa, jawa to sen

U mnie totlnie się rolę odwróciły; sen to jawa, jawa to sen

Tyle razy narzekał na normalność i nudę w jego życiu.
-
- Zarejestrowany Użytkownik
ja moglbym spac caly czas, kiedys to mialem takie calkiem fajne sny po zolporemie.
- Edith19
- Zarejestrowany Użytkownik
W snach wreszcie jesteśmy własnymi "bohaterami" i przynajmniej mamy nad tym jakąs kontrolę a przynajmniej takie odczucie... Mam do Was pytanie uczęszczacie na jakąs terapię,czy radzicie sobie z DD sami?
"Czasami trzeba się zgubić by się odnaleźć"
- Mr.DD
Ja radzę sobie sam, nie raz słyszałem, że terapia może być pomocna i jest ona wskazana, ale nie raz słyszałem że ludzie nawet wydawali kasę na jakiś niedouczonych doktorków