Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Objawy ze strony serca w nerwicy. Kto tak ma?
-
- Nowy Użytkownik
Jak odczuwacie pojedyncze skurcze dodatkowe serca tak mniej więcej raz w tygodniu? Co czujecie gdy się pojawia i co czujecie zaraz po nim?
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Dziś miałam chyba dwa, dziwne uczucie jakby chwilowego przy duszenia ale staram się już tym nie nakręcać.Adrixovsky pisze: ↑14 listopada 2024, o 16:09Jak odczuwacie pojedyncze skurcze dodatkowe serca tak mniej więcej raz w tygodniu? Co czujecie gdy się pojawia i co czujecie zaraz po nim?
-
- Nowy Użytkownik
Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że ciąża to ciężki czas dla nerwicowca. W ciąży to norma, że coś tam pobolewa, organizm przystosowuje się, narządy w brzuchu są ściśnięte, przesunięte, często bolą plecy, kręgosłup itp także ważne aby o tym pamiętać i nie wkręcać sobie chorób przy różnych objawach.
-
- Nowy Użytkownik
Moje objawy ze strony serca to oczywiście szybki puls do tego potykanie się serca,duszności,bóle w klatce,Ucisk w klatce.Ostanio nawet sprawność wysiłkowa bardzo się pogorszyła i pójście do sklepu 200 metrów jest dla mnie bardzo męczące.Od 14 lat się leczę na nerwicę lękową na początku była tragedia,nie potrafiłem normalnie funkcjonować i ataki paniki wykluczyły mnie z życia normalnego.Po kilku latach nastąpiła poprawa zmieniłem swoje nastawienie plus leki.Ale kilka miesięcy temu pojawiły się nowe problemy i długotrwałt stres odpalił moją nerwicę na nowo...Ostanie dni są dla mnie bardzo ciężkie i moje myśli krążą wokół moich objawów co potęguje nerwicę....Czuję się jak bym zapomniał to wszystko czego się nauczyłem kiedy było lepiej.
-
- Nowy Użytkownik
Cześć wam, ja również mam dziwne ataki ze strony serca, serducho mam zdrowe, ba! wręcz bardzo zdrowe, ale niestety, przy moich zaburzeniach co jakiś czas powraca dyskomfort w klatce piersiowej mimo wizyt u specjalistów, mialem robione EKG/Echo Serca i inne badania, wszystko jest w porządku, to tylko somaty atakują, ale jak to ja niestety dalej wkręcam sobie na głowę że coś jest nie tak.
-
- Nowy Użytkownik
Witajcie kochani, potrzebuje wsparcia
od paru dni jest bardzo źle. Musiałam iść na zwolnienie lekarskie. Mogę tylko leżeć. Jak wstaje serce potyka jakby miało przestać bić. Jeszcze tak niedawno radziłam sobie z tym bo te potykania były jeszcze znośnie i nauczyłam się nie bać. Myślałam że będzie tylko lepiej. Jak wstać i coś robić jak się nie da.czekam i czekam kiedy minie. Ale tym razem bardzo długo czekam. Najgorsze jest to że wątpię e to że to nerwica. Ja nie mam panik ataków to jest tylko to serce. Tracę nadzieję
zaczęłam się modlić i śpię z różańcem. Pomóżcie!
-
- Nowy Użytkownik
Mam podobnie, robiłaś jakieś badania w tym kierunku bo trochę mnie to niepokoi kilka lat temu miałam ekg i wszystko było dobrzeOlkaParasolka pisze: ↑19 stycznia 2024, o 20:10Czesc, chciałam zapytać czy ma ktoś przy jednoczesnym przeskakiwaniu serca uczucie konieczności ciągłego kaszlu ?
-
- Nowy Użytkownik
Cześć czy was też przeraża mocne bicie serca ? I czy ktoś z was ma jakieś pomysły jak przestać się go bać ? Moje ataki paniki to zawsze mocne bicie serca isomaty objawiają się właśnie w miejscu serca jakieś bóle trzaski stuki przeskakiwanie jednak to wszystko jestem w stanie znieść, natomiast gdy uprawiam sport i wiadomo tlenu brakuje czuję się trochę słabiej i słyszę mocno walące serce to mnie paraliżuje skupiam się na sercu czuję mocny niepokój nie jestem w stanie słuchać serca jak leżę bo wywołuje to u mnie odruch wymiotny zawsze kładę się tak żeby nie czuć serca. A przecież serce bije cały czas jak mam sobie z tym poradzić, pomocy.
-
- Nowy Użytkownik
Cześć, jak serce szybko bije to znaczy że jest zdrowe . Gorzej jak zwalnia. Kiedyś też tak miałam, skupiałam się bardzo na sercu i pulsie. Po latach zmieniło się na gorsze i teraz chciałabym mieć te szybkie bicie serca.
teraz potykanie i dziwnie trzepotanie serca nie wiem jak to opisać. Trwa parę sekund ale straszne uczucie jak by serce miało się zatrzymac. Ogranicza mnie to we wszystkim. Nie boję się już tego. Przyjęłam to na klatę ale wegetuję a nie żyje pełnią życia. Co zrobić
♀️ jest jak jest. Lekarze mówią serce zdrowe. A potykać się może i nie ma na to lekarstwa.
Nie przejmuj się tym. Jak robiłeś badania i jest wszystko dobrze to nie masz się czego bać. A przy sporcie sprawdzaj puls i jak jest w normie jest ok. Jak się źle czujesz to odpuść i poczekaj na lepszy dzień.
Pomóż sobie suplementami
Meliska, Waleriana , magnez , Wit z grupy B. Omega 3, Koenzym q10. Dużo snu. Ashwagsnda mi bardzo pomaga.
A lęk przyjmij. To naturalne że się boisz jak o tym myślisz. Idź na logikę. Mów do siebie że serce mam zdrowe i nic się z tym nie dzieje. A szybko bije bo twój stan emocjonalny się przegrzał. Im bardziej będziesz się skupiać na sercu tym gorzej. Przed snem koncentruj się na czymś innym. Zamknij oczy i spróbuj w słuchać się odgłosy wokół ciebie. Nawet w ciszy coś brzęczy. To jest taka forma medytacji. Lub słuchawki w uszy słuchaj czegoś na odprężenie … hipnoza medytacja….
Nie przejmuj się tym. Jak robiłeś badania i jest wszystko dobrze to nie masz się czego bać. A przy sporcie sprawdzaj puls i jak jest w normie jest ok. Jak się źle czujesz to odpuść i poczekaj na lepszy dzień.
Pomóż sobie suplementami
Meliska, Waleriana , magnez , Wit z grupy B. Omega 3, Koenzym q10. Dużo snu. Ashwagsnda mi bardzo pomaga.
A lęk przyjmij. To naturalne że się boisz jak o tym myślisz. Idź na logikę. Mów do siebie że serce mam zdrowe i nic się z tym nie dzieje. A szybko bije bo twój stan emocjonalny się przegrzał. Im bardziej będziesz się skupiać na sercu tym gorzej. Przed snem koncentruj się na czymś innym. Zamknij oczy i spróbuj w słuchać się odgłosy wokół ciebie. Nawet w ciszy coś brzęczy. To jest taka forma medytacji. Lub słuchawki w uszy słuchaj czegoś na odprężenie … hipnoza medytacja….
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Przerażało jak się skupiałem, jak przestałem się skupiać to wszystko zniknęło jak za dotykiem magicznej różdżki. Jeśli na badaniach wyszło wszystko ok to nie masz co się martwić. wszystkie inne objawy płyną tylko i wyłącznie z twojej głowy. Serce w ciągu dnia pracuje różnie, raz szybciej, raz wolniej dostosowuje się do danego momentu. Jeśli brakuje ci tlenu podczas uprawiania ćwiczeń to zmniejsz tępo, albo poćwicz poprawne oddychanie i najważniejsze przestań o nim myśleć
-
- Nowy Użytkownik
Z nerwicą walczę ponad 20 lat. Przerabiałam wiele somatów. Obecnie są to "przeskoki" jeden z gorszych objawów. Najczęściej wieczorem kiedy spokojnie oglądam tv, czytam. Wtedy następują pojedyncze kilka kilkanaście , najwięcej kiedy pojawiają się stresujace dni ale też kiedy nie dzieje się nic. Holter, ekg klasyka wielokrotnie. Pomimo tego że każdy lekarz widząc echo , ekg itd. twierdzi że jestem zdrowa. Głowa nie przyjmuje . Jak zdrowa skoro mam przeskoki. To jeden z najgorszych objawów nerwicy według mnie.
-
- Nowy Użytkownik
Cześć mam to samo co ty. Tylko u mnie od 20 lat serce innych objawów nie mam. Terapia była i żadnej poprawy. Mam czasami wrażenie że w mawiam sobie nerwice żeby było mi lepiej, że to jest jak by nie było jakaś diagnoza. Te przeskoki serca są straszne. Szkoda że nie można się do nich przyzwyczaić. Jeden dwa lub trzy takie akcje z rana i już dzień zepsuty. Odbiera chęć do życia. Do działania. Wczoraj wybrałam się do klubu i oczywiście weszłam i wyszłam. Pomyślałam tylko Ok spróbowałam
nie byłam zła na siebie i nie mam już leków z tym sercem bo to już takie normalne tylko odbiera chęci do życia. Nawet w spokoju odpoczywać się nie da. Wiem że mam serce zdrowe tylko ono tak sobie bije czasami i na to nie ma lekarstwa. Ostatnio potyka się bardzo często od dwóch tygodni co dziennie. Płaczę w poduszkę i czekam jak przejdzie. Od 4 lat wegetuję. Wcześniej były długie przerwy i było to znośnie. Teraz jest cały czas. Wiem co przeżywasz 
-
- Nowy Użytkownik
Wczoraj dokładnie tak się skończyło. Płacz. Bezsilność. Skoro oglądam spokojnie serial. Odpoczywam. Dlaczego akurat w tym momencie pojawia się przeskok ? Jak do tego podchodzić ? Aga1 próbowałaś terapii ? Leków ? U mnie proponowano leki. Leki betablockery, innym razem leki uspokajające od psychiatry. Tylko że ja nie jestem ani zestresowana ani zdenerwowana . To pojawia się wtedy kiedy ( głowa ma być i jest spokojna )