Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Nerwica objawy, mała encyklopedia naszych objawów, wpisz się
-
Adrian1999
- Zarejestrowany Użytkownik
Cześć, czy omamy hipnagogiczne to normalna sprawa ? Zauważyłem że przy wybudzaniu się słyszę jakby krótką rozmowę, miałem tak 2 dni z rzędu, trochę niepotrzebnie się nakręciłem i teraz zastanawiam się czy to normalne
-
ma.jka
Wydaje mi sie że kiedys tez tak mialam, ale wiem ze napewno mialam przy zasypianiu np slyszalam jakby ktos mnie zawolal albo cos powiedzial i odrazu mnie to wybudzalo. Moze snilo ci sie cos i byles w trakcie wybudzenia i tak ci sie wydawalo?
-
Alchemiaurody7
Ja też tak miałam kilka razy i się zestresowałam,że to schizofrenia ...
-
Adrian1999
Właśnie nie śniło mi się nic, może faktycznie ktoś rozmawiał a ja niepotrzebnie się nakręcam, chociaż słyszałem że takie omamy podczas zasypiania czy wybudzania się potrafią być bardzo realistyczne, moja nerwica lękowa i strach przed chorobami psychicznymi wcale nie pomagają
-
Adrian1999
Samo ci to minęło ? Czy przestałaś na to zwracać uwagęAlchemiaurody7 pisze: ↑6 października 2025, o 18:59Ja też tak miałam kilka razy i się zestresowałam,że to schizofrenia ...
-
Alchemiaurody7
Nie wiem czy minęło , zdarzyło się to jakieś 4 razy , ale czytałam że to taka faza snu , że jest to normalne , a stres to potęguje ... Ja dopiero od soboty jestem na lekach od psychiatry ,więc zanim zaczną działać to jeszcze trochę czasu minie ...
-
Adrian1999
Czyli wychodzi na to ze niepotrzebnie się nakręcam, dzięki za odpowiedźAlchemiaurody7 pisze: ↑6 października 2025, o 19:07Nie wiem czy minęło , zdarzyło się to jakieś 4 razy , ale czytałam że to taka faza snu , że jest to normalne , a stres to potęguje ... Ja dopiero od soboty jestem na lekach od psychiatry ,więc zanim zaczną działać to jeszcze trochę czasu minie ...
-
Joanka1992
A chciałam zapytać - osoby, które mają objaw oczny (pogorszenie wzroku) - jak dokładnie Wam się objawia i czy macie go cały czas ? Czy macie przy tym ból głowy w jakimś konkretnym miejscu ?
-
Alchemiaurody7
Ja mam cały czas problem z łapaniem ostrości, czy boli głowa czy nie .
-
Joanka1992
Bola cię oczy ? Czujesz się tym wyczerpana ? Czujesz już również dziwne otumanienie ?Alchemiaurody7 pisze: ↑7 października 2025, o 11:47Ja mam cały czas problem z łapaniem ostrości, czy boli głowa czy nie .
-
ma.jka
Witam, przychodze z jeszcze jednym pytaniem. Czy ktos z was miał moze taki pisk w głowie/uchu? Jest głośny, przychodzi nagle sam, wzbudza niepokoj czasami chwilowa derealizacje ale zaraz mija trwa doslownie z 2 sekundy maksymalnie. Myśle ze moze byc to od napiecia karku/plecow. Dziekuje za odpowiedz
- MESJASZ
Tak, jest to bardzo pospolite. Może być od napięcia mięśniowego, zależy od anatomii. Mi jak kortyzol wystrzela to albo mi piszczy albo zatyka lewe ucho - po tym głównie poznaję podniesiony kortyzol, lub po nerwobólach. Masaże wskazane, tak zwane rozbijanie mięśni, ugniataniema.jka pisze: ↑7 października 2025, o 20:25Witam, przychodze z jeszcze jednym pytaniem. Czy ktos z was miał moze taki pisk w głowie/uchu? Jest głośny, przychodzi nagle sam, wzbudza niepokoj czasami chwilowa derealizacje ale zaraz mija trwa doslownie z 2 sekundy maksymalnie. Myśle ze moze byc to od napiecia karku/plecow. Dziekuje za odpowiedz
-
Jac2525
- Nowy Użytkownik
Cześć .
Mój pierwszy wpis chociaż śledzę forum od paru lat.
Ponad 15 lat z różnymi objawami lękami i tak dalej.
Postanowiłem się przełamać .
Objawy fizyczne
gula w gardle
bóle pleców
spięte barki i szyja
bóle brzucha,wzdęcia
łapanie odpowiedniego oddechu
sztywność karku
spięcie całego ciała
trzęsawka nóg podczas lęku
Objawy odczucia
najgorszy poranny lęk
lęk przed ubikacja i kolejnym dniem (byle do wieczora )
smutek , przygnębienie,zmęczenie
brak radości
codziennie zamartwianie ,strach o bliskich
kontrola cały dzień ,wsłuchiwanie się w ciało
myślenie o tym jak się czuję
kiedyś sprawdzanie ,czytanie wujka Google
Myślenie
Wmawianie sobie pecha
Inni mają fajnie a ja czemu tyle cierpię i za co
Pomagam innym a sobie nie potrafię
Czemu mnie to spotkało
Myślenie o tym co mi jest cały dzień
Brak skupienia na innych sprawach
Czy kiedyś to minie i będę wolny .
Dodam że od dziecka byłem sportowcem i do dzisiaj walczę,staram się zresztą jak wszyscy .
Dziecko DDA później kontuzja i koniec .Załamka
Czytam ,słucham ,ćwiczę , pracuje,relaksacje ,hobby ,spacery .Ciągle uciekam przed tym wszystkim .Krok do przodu i znowu do tyłu .Jak zaczynam się brać za siebie to objawy się nasilają ,zdarzają się sytuacje o których pomyśle i znowu wracam do punktu wyjścia .
Przepraszam za rozpisanie się .
Wiem że zawsze jest nadzieja .Pozdrawiam .
Mój pierwszy wpis chociaż śledzę forum od paru lat.
Ponad 15 lat z różnymi objawami lękami i tak dalej.
Postanowiłem się przełamać .
Objawy fizyczne
gula w gardle
bóle pleców
spięte barki i szyja
bóle brzucha,wzdęcia
łapanie odpowiedniego oddechu
sztywność karku
spięcie całego ciała
trzęsawka nóg podczas lęku
Objawy odczucia
najgorszy poranny lęk
lęk przed ubikacja i kolejnym dniem (byle do wieczora )
smutek , przygnębienie,zmęczenie
brak radości
codziennie zamartwianie ,strach o bliskich
kontrola cały dzień ,wsłuchiwanie się w ciało
myślenie o tym jak się czuję
kiedyś sprawdzanie ,czytanie wujka Google
Myślenie
Wmawianie sobie pecha
Inni mają fajnie a ja czemu tyle cierpię i za co
Pomagam innym a sobie nie potrafię
Czemu mnie to spotkało
Myślenie o tym co mi jest cały dzień
Brak skupienia na innych sprawach
Czy kiedyś to minie i będę wolny .
Dodam że od dziecka byłem sportowcem i do dzisiaj walczę,staram się zresztą jak wszyscy .
Dziecko DDA później kontuzja i koniec .Załamka
Czytam ,słucham ,ćwiczę , pracuje,relaksacje ,hobby ,spacery .Ciągle uciekam przed tym wszystkim .Krok do przodu i znowu do tyłu .Jak zaczynam się brać za siebie to objawy się nasilają ,zdarzają się sytuacje o których pomyśle i znowu wracam do punktu wyjścia .
Przepraszam za rozpisanie się .
Wiem że zawsze jest nadzieja .Pozdrawiam .
-
Alchemiaurody7
Ja od tygodnia jestem na duloxetine zentiva .. nieleczoną nerwice mam od 20 lat, w końcu pękłam , za częste ataki paniki . Nadzieja jest zawsze , muszę to zrobić dla siebie ,męża ...bo życie mi ucieka. Czekam na powrót dziewczyny sprzed lat , Ty też musisz spróbować.
-
Jac2525
- Nowy Użytkownik
Powodzenia .
Myślę ,że większość z nas gdzieś tam w środku tęskni za dawnym "Ja" beztroskim ,wolnym .
Tyle lat i człowiek na pamięć wszystko zna a dalej czegoś brakuje by poczuć się znowu bez lęku,kontroli .Usiąść ,nie uciekać ,nie walczyć.Pozdrawiam serdecznie .
Myślę ,że większość z nas gdzieś tam w środku tęskni za dawnym "Ja" beztroskim ,wolnym .
Tyle lat i człowiek na pamięć wszystko zna a dalej czegoś brakuje by poczuć się znowu bez lęku,kontroli .Usiąść ,nie uciekać ,nie walczyć.Pozdrawiam serdecznie .