Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Nerwica objawy, mała encyklopedia naszych objawów, wpisz się

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
anutka1988
Zarejestrowany Użytkownik

20 października 2025, o 13:02

Joanka1992 pisze:
20 października 2025, o 07:30
A jak ubierzesz okulary to jest lepiej ? Wzrok się poprawia ?
Ja tak mam, że jak ubiorę okulary to wzrok mi się wyostrza, ale zostaje ten problem ze skupieniem i to dziwne otumanienie (plus te tkliwe bolące miejsca na głowie).

Robię dokładnie to samo co Ty .. jak jadę autem to czytam numery i wszystkie tablice z miastami ...
W okularach mam tak samo. Dziś dopiero odbieram nowe szkła bo ponoć mi wzrok dalej poleciał i zobaczymy jak będzie. Ale otumanienie i spowolnienie myślowe też mnie denerwuje strasznie. I zaczęłam się częściej przejęzyczac, albo nie umiem się wysłowić czasami i to też mnie przeraża ...😔
anutka1988

Joanka1992 pisze:
Ja tak mam, że jak ubiorę okulary to wzrok mi się wyostrza, ale zostaje ten problem ze skupieniem i to dziwne otumanienie (plus te tkliwe bolące miejsca na głowie).

Robię dokładnie to samo co Ty .. jak jadę autem to czytam numery i wszystkie tablice z miastami ...
W okularach mam tak samo. Dziś dopiero odbieram nowe szkła bo ponoć mi wzrok dalej poleciał i zobaczymy jak będzie. Ale otumanienie i spowolnienie myślowe też mnie denerwuje strasznie. I zaczęłam się częściej przejęzyczac, albo nie umiem się wysłowić czasami i to też mnie przeraża ...😔
Joanka1992

20 października 2025, o 13:08

anutka1988 pisze:
Joanka1992 pisze:

To ja mam podobnie, też się przejęzyczam, zapominam słowa :( A mam takie pytanie, czy np. jak dotkniesz kości bezpośrednio za uchem (na zgięciu małżowiny), to czujesz ból ?
ODPOWIEDZ