Ja wzięłam 2 razy i nigdy więcej. Czułam się okropnie, nie wiedziałam co się ze mną dzieje i od razu pobiegłam do lekarza
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Nerwica objawy, mała encyklopedia naszych objawów, wpisz się
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Głowa dalej nie ta, ciężka, chodzę taka otumaniona. Wzrok mam cały czas niewyraźny ale jutro idę odebrać nowe okulary więc zobaczymy... Dziś odebrałam wyniki, wszystko w normie, crp czy ob niskie... Więc to pewnie nerwy...Joanka1992 pisze: ↑15 października 2025, o 08:10anutka1988 pisze: ↑14 października 2025, o 21:26Mnie męczą te nudności i tez takie otumanienia, spowolnienie. Zawsze wszystko szybko czytałam i pisałam, teraz robię to dużo wolniej, nawet czasami ciężko mi się wysłowić i często źle coś przeczytam i od razu się tym stresuje. Ja biorę pół sedamu ale jakoś nie widzę różnicy a jestem bardzo zmęczona i śpiąca...Joanka1992 pisze: ↑13 października 2025, o 07:29
U mnie właśnie głownie te oczy najgorsze, to zmęczenie i otumanienie (żyć sie nie da) ja już właściwie jestem pewna ze mam jakiegoś guza raczej - ten ból głowy w jednym punkcie, ciągłe myślenie o tym jednym miejscu że boli , głownie jak dotknę i nacisnę to jest duży bol
Akurat nudności u mnie jakoś zmalały, ale jeszcze się pojawiają - ja tez w ciąży nie jestem, a już mi tez niektórzy sugerowali.
Wczoraj wieczorem wzięłam sobie pół tabletki Alrpox, ale nie odczułam żadnej roznicy ... co o tym myślicie ? Moze za mała dawka ?
Hmm myślę ze te nudności to są typowe stresowe/nerwicowe - a jak twój wzrok i glowa ?
-
Zatem faktycznie musisz się wyciszyć .. ja wczoraj się trochę wyciszyłam i było jakby lepiej z oczami, ale dalej nie zapomniałam o tym bolącym miejscu na głowie i miałam ciągłe szumy w uszach, teraz też jestem przeziębiona więc może to razem koreluje ..
A w końcu na rezonansie głowy nie byłaś ?
A w końcu na rezonansie głowy nie byłaś ?
- MESJASZ
Doraźnie, to prawdopodobnie Xanax by pomógł, na jakiś czas. Musisz obniżyć poziom lęku/stresu. Nie przejmuj się tym. Jeżeli będziesz się jeszcze dodatkowo nakręcać martwiąc się o swoje zdrowie, to nigdy to nie przejdzie. Musisz zaakceptować wszystko, co się może z Tobą dziać.
- martusia1979
- Odburzony i pomocny użytkownik
jest to bardzo częsty objaw nerwicy.....nic ci nie grozi, popijaj sobie często wodę małymi łyczkami odwraca to uwagę i puszczaj kontrolę, akceptuj ale przede wszystkim musisz sobie zaufać ,że to tylko nerwica.
strach-przed-smiercia-szalenstwem-i-utrata-kontroli-t427.html
- martusia1979
- Odburzony i pomocny użytkownik
to jest właśnie to napięcie w nerwicy...napięcie powoduje szereg dolegliwości jeżeli się zrobi badania i wszystko jest w normie to mamy wyjaśnienie. Napięcie które nam towarzyszy głownie odpowiada za oczy, głowę, plecy, kark. Jeżeli chodzi o oczy daje nam to poczucie złego widzenia, kropki przed oczami, niewyrażne widzenie, uczucie pijanej osoby, otumanienie. Głowa powoduje uciski , mrownienie itd. zmęcznie jest efektem tego napięcia ciało i głowa jest w wiecznym ataku i cała energia niestety idzie w to. Najrozsądniej jest się wyciszać poprzez relaksacje, np, pływanie, i sen. Uspokoi to się z czasem i na pewno z takim na ile my damy radę odpuścić.Joanka1992 pisze: ↑13 października 2025, o 07:29U mnie właśnie głownie te oczy najgorsze, to zmęczenie i otumanienie (żyć sie nie daanutka1988 pisze: ↑12 października 2025, o 12:05A jak u was z nudnościami? Męczą was? Głowa przestała mi jako tako dokuczać i zostal niewyraźny wzrok i te nieszczęsne nudności.... Co o tym myślicie? W ciąży na.pewno nie jestem![]()
) ja już właściwie jestem pewna ze mam jakiegoś guza raczej - ten ból głowy w jednym punkcie, ciągłe myślenie o tym jednym miejscu że boli , głownie jak dotknę i nacisnę to jest duży bol
Akurat nudności u mnie jakoś zmalały, ale jeszcze się pojawiają - ja tez w ciąży nie jestem, a już mi tez niektórzy sugerowali.
Wczoraj wieczorem wzięłam sobie pół tabletki Alrpox, ale nie odczułam żadnej roznicy ... co o tym myślicie ? Moze za mała dawka ?
strach-przed-smiercia-szalenstwem-i-utrata-kontroli-t427.html