Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Nerwica objawy, mała encyklopedia naszych objawów, wpisz się

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Alchemiaurody7
Zarejestrowany Użytkownik

28 września 2025, o 20:51

Jeszcze nie ,neurologa mam we wtorek ...
Joanka1992

30 września 2025, o 08:08

anutka1988 pisze:
28 września 2025, o 20:39

U mnie identyczne objawy od kilku tygodni odkąd dowiedziałam się że dwie dziewczyny z mojej miejscowości mają guza mózgu. Wcześniej wkręcam sobie raka jelita grubego. Teraz somaty od głowy. Dodam że tez cierpię na migreny i mam wadę wzroku która się pogorszyła, do tego dyskopatia szyjna. U mnie przede wszystkim: ból po prawej stronie głowy, dziwne rozmazane wożenie, nie mogę skupić wzroku na czymś bliskim, uczucie pustki w głowie, zawroty, splątanie takie umysłowe że czasem nie mogę się wysłowić czy czegoś szybko napisać w telefonie, dziwny lęk, nudności. Rezonans robiony 2 lata temu i wszystko ok... Ale nadal się boje tych somatow. Badania podstawowe robione na początku sierpnia i też wszystko w normie... Można się wykończyć. Lekarz przepisał mi sympramol ale nie widzę efektów.
Dokładnie takie mam objawy, i najgorsze, że to nie mija - próbuje się uspokajać itd. ale ten wzrok ciągle nie taki - on najbardziej mnie przeraza :(
Dokładnie tka samo- ze z bliska nie umiem skupić wzroku, a jak patrzę w dal to rozmazane widzenie - plus jakiś taki dziwny światłowstręt
Nie mam odwagi iśc do lekarza :( Boje się, że to jednak coś w głowie i moje życie sie skończy, a z drugiej strony co to teraz za życie - jestem ciągle wykończona tymi objawami.
Jak sobie radzisz ?
anutka1988

30 września 2025, o 08:59

Joanka1992 pisze:
30 września 2025, o 08:08
anutka1988 pisze:
28 września 2025, o 20:39

U mnie identyczne objawy od kilku tygodni odkąd dowiedziałam się że dwie dziewczyny z mojej miejscowości mają guza mózgu. Wcześniej wkręcam sobie raka jelita grubego. Teraz somaty od głowy. Dodam że tez cierpię na migreny i mam wadę wzroku która się pogorszyła, do tego dyskopatia szyjna. U mnie przede wszystkim: ból po prawej stronie głowy, dziwne rozmazane wożenie, nie mogę skupić wzroku na czymś bliskim, uczucie pustki w głowie, zawroty, splątanie takie umysłowe że czasem nie mogę się wysłowić czy czegoś szybko napisać w telefonie, dziwny lęk, nudności. Rezonans robiony 2 lata temu i wszystko ok... Ale nadal się boje tych somatow. Badania podstawowe robione na początku sierpnia i też wszystko w normie... Można się wykończyć. Lekarz przepisał mi sympramol ale nie widzę efektów.
Dokładnie takie mam objawy, i najgorsze, że to nie mija - próbuje się uspokajać itd. ale ten wzrok ciągle nie taki - on najbardziej mnie przeraza :(
Dokładnie tka samo- ze z bliska nie umiem skupić wzroku, a jak patrzę w dal to rozmazane widzenie - plus jakiś taki dziwny światłowstręt
Nie mam odwagi iśc do lekarza :( Boje się, że to jednak coś w głowie i moje życie sie skończy, a z drugiej strony co to teraz za życie - jestem ciągle wykończona tymi objawami.
Jak sobie radzisz ?
U mnie dziś masakra. Poszłam do pracy i strasznie źle się czuję, mam nogi jak z waty, dziwne zawroty i nudności. Myślę że zaraz zemdleje albo się przewroce😔 Może to atak paniki ...
Joanka1992

30 września 2025, o 09:05

Też dzisiaj mi się bardziej kręci w głowie :( może to zależne od pogody ? Ciśnienia ?
Może być jakiś początek ataku, postaraj się uspokoić, zacznij spokojnie oddychać ..
A gdzie dokładnie Cię ta głowa boli ? Czy to jest jakiś inny ból głowy niż standardowy ?
anutka1988

30 września 2025, o 09:51

Joanka1992 pisze:
30 września 2025, o 09:05
Też dzisiaj mi się bardziej kręci w głowie :( może to zależne od pogody ? Ciśnienia ?
Może być jakiś początek ataku, postaraj się uspokoić, zacznij spokojnie oddychać ..
A gdzie dokładnie Cię ta głowa boli ? Czy to jest jakiś inny ból głowy niż standardowy ?
Dziś taki tępy ból kłujący przy uchu, czasami z tylu, pustka w głowie, rozmazany wzrok, nie mogę się na niczym skupić. Jeszcze te nudności dziś. Przeczytałam wczoraj parę postów wcześniej o nudnosciach i dziś bach! Są! Nie wiem czy to moja głowa mi robi takie psikusy czy rzeczywiście coś mi dolega.
Joanka1992

30 września 2025, o 10:01

To ja dokładnie też przy uchu mam ten ból i czasami z tyłu i czasami na czubku głowy taki wręcz nerwoból, a jak dotkniesz to miejsce przy uchu to boli bardziej ?
Też już nie wiem co jest grane :( ale strasznie się boje :(
A może to jest z tej dyskopatii ? Czytałam, że od odcinka szyjnego też mogą być różne dolegliwości ..
Masz pracę siedzącą ?
anutka1988

30 września 2025, o 12:28

Joanka1992 pisze:
30 września 2025, o 10:01
To ja dokładnie też przy uchu mam ten ból i czasami z tyłu i czasami na czubku głowy taki wręcz nerwoból, a jak dotkniesz to miejsce przy uchu to boli bardziej ?
Też już nie wiem co jest grane :( ale strasznie się boje :(
A może to jest z tej dyskopatii ? Czytałam, że od odcinka szyjnego też mogą być różne dolegliwości ..
Masz pracę siedzącą ?
Tez czytałam że to może być z tej szyi. Ale te nudności mnie dziś rozwaliły. Tak, przy dotknięciu boli bardziej. Miałam kiedyś siedząca pracę plus studia i dużo czytania w niezdrowej pozycji zrobiły swoje. Idę po pracy do lekarza bo zwariuje.
Joanka1992

30 września 2025, o 12:34

Oh daj znać co powiedział..
A czy ten wzrok utrzymuje sie cały czas, czy masz momenty ze jest ok ?
Ja codziennie ano boje się otwierać oczy...
anutka1988

30 września 2025, o 12:38

Joanka1992 pisze:
Raz lepiej raz gorzej. Ale mam receptę na mocniejsze okulary bo wzrok mi dalej poleciał...
Joanka1992

1 października 2025, o 07:35

anutka1988 pisze:
Joanka1992 pisze:
Raz lepiej raz gorzej. Ale mam receptę na mocniejsze okulary bo wzrok mi dalej poleciał...
I co lekarz powiedział ?
Alchemiaurody7

1 października 2025, o 18:04

Cześć, byłam wczoraj u neurologa . Podejrzewa napięciowe bóle od kręgosłupa szyjnego . 20 października mam rezonans . Nerolog zrobiła badanie młoteczkiem ,powiedziała ,że wszytko jest w normie . Podejrzewa też tężyczke ,mam zrobić badania w tym kierunku . Jestem w trakcie badań krwi ,test na tężyczke mam dopiero pod koniec miesiąca 😔 z jednej strony się trochę uspokoiłam z drugiej strony nie wiem czy takie badanie młoteczkiem jest wiarygodne ...mówiłam lekarzowi , że boje się,że mam guza , że mam dziwne bóle ,w różnych miejscach , raz ściskanie ,raz kłucie. Powiedziała ,że jest wszystko w normie . W zaleceniach mam fizjoterapię,leki . Za miesiąc kontrola ..nie wiem czy będę miała opis już tego rezonansu .
Joanka1992

2 października 2025, o 07:24

No to super wiadomość ! Musisz się teraz troszkę uspokoić, a rezonans na pewno wyjdzie oki :)
Zazdroszczę odwagi !
anutka1988

2 października 2025, o 19:31

Joanka1992 pisze:
anutka1988 pisze:
Joanka1992 pisze:
I co lekarz powiedział ?
Zlecił badania ale stwierdził że powinno być wszystko ok bo pod koniec lipca były robione 🤪 Miałam wysokie ciśnienie. Dał mi ćwiartkę sedamu i bibloc. Czuje się lepiej , spokojniej ale dalej mam ten ucisk głowy w okolicy potylicy i ucha ..
Alchemiaurody7

2 października 2025, o 19:43

Dziewczyny poczytajcie o szyjnopochodnych bólach głowy susp. Ja zaczyna powoli się przekonywać ,że może faktycznie to jest to ... Staram się wypierać ,że to guz ...
Joanka1992

3 października 2025, o 07:13

anutka1988 pisze:
2 października 2025, o 19:31
Joanka1992 pisze:
anutka1988 pisze:

I co lekarz powiedział ?
Zlecił badania ale stwierdził że powinno być wszystko ok bo pod koniec lipca były robione 🤪 Miałam wysokie ciśnienie. Dał mi ćwiartkę sedamu i bibloc. Czuje się lepiej , spokojniej ale dalej mam ten ucisk głowy w okolicy potylicy i ucha ..

Zlecił tomograf i badania krwi ?
A jakie miałaś ciśnienie ? Myślisz, że to wszystko przez to ? Wzrok się poprawił ? Ja ciśnienie mam w normie :(
ODPOWIEDZ