Wizyte u psychiatry mam w sobotę .
Wizyta u neurologa dopiero 30 września
Ja tak samo, ale nie mam odwagi iść do lekarza
U mnie identyczne objawy od kilku tygodni odkąd dowiedziałam się że dwie dziewczyny z mojej miejscowości mają guza mózgu. Wcześniej wkręcam sobie raka jelita grubego. Teraz somaty od głowy. Dodam że tez cierpię na migreny i mam wadę wzroku która się pogorszyła, do tego dyskopatia szyjna. U mnie przede wszystkim: ból po prawej stronie głowy, dziwne rozmazane wożenie, nie mogę skupić wzroku na czymś bliskim, uczucie pustki w głowie, zawroty, splątanie takie umysłowe że czasem nie mogę się wysłowić czy czegoś szybko napisać w telefonie, dziwny lęk, nudności. Rezonans robiony 2 lata temu i wszystko ok... Ale nadal się boje tych somatow. Badania podstawowe robione na początku sierpnia i też wszystko w normie... Można się wykończyć. Lekarz przepisał mi sympramol ale nie widzę efektów.Joanka1992 pisze: ↑26 września 2025, o 07:55Cześć,
moje objawy:
dziwne widzenie, rozmyte - nie umiem "skupić" wzroku
bol głowy po prawej stronie obok ucha (raz jest raz go nie ma, generalnie mam wrażenie przeczulenia na punkcie tego miejsca)
ból tego ucha
uczucie dziwnego otępienia - jakby zamiast mózgu była gąbka
zawroty głowy
czasami duszności
czasami nudności
czasami uczucie lęku
Generalnie wszystko się zaczęło od momentu, kiedy ciągle bałam się mieć guza mózgu i sprawdzałam czy dobrze widzę, codziennie. Wystraszyłam sie bo jakiś celebryta ma guza mózgu. Potem byłam na wakacjach i miałam często migreny z aura (już od dawna to mam ok. 15 lat) i po jednej z tych migren to wszystko się zaczęło - wzrok jakby nie wrócił do poprawności. Do tego ten ból głowy po prawej stronie. Boje się ze mam guza. Boje się iść do lekarza, boje sie zrobić tomograf - powiedzcie czy to nerwica czy faktycznie choruje
Dodam, że dwa lata temu zachorowałam na IBS (plus lekkie zapalenie żołądka i helicobacter) - wtedy byłam pewna że mam raka trzustki, bo jedna z aktorek na to umarła i przez całe życie myślałam, że ja to też będę miała, az w końcu dopadły mnie objawy identyczne do chorej trzustki. Wtedy się cała przebadałam i generalnie wyszło tylko to co powyżej. Ale ten strach, który wtedy przeżyłam blokuje mnie i nie jestem w stanie teraz się zbadać. Od miesiąca chodzę jak pijana - ciągle zawroty głowy i te dziwne widzenie. Strasznie się boję![]()
A miałaś robiony rezonans? Ja miałam 2 lata temu i wyszło ok ale jednak się boje ...Alchemiaurody7 pisze: ↑26 września 2025, o 08:37Witaj , jak czytam Twój post to jakbym o sobie cztała najpierw rak trzustki po śmierci Anny Przybylskiej, teraz śmierć Asi z kabaretu Hrabi ...od marca mam dziwne bóle głowy , raz z lewej ,raz z prawej strony , raz kuje ,raz ściska ,napiera na skroń,oko,oczodoły..nerwice mam kilkanaście lat ,nie leczoną, jutro psychiatrę mam ,a we wtorek neurologa .