Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
-
Direct
- Zarejestrowany Użytkownik
13 listopada 2013, o 20:09
hejka

prosze obczaic ten objaw i co to jest jak to wgk powstaje jaki jest tego mechanizm? gdy jestem gdzies. jest tam ok. gdy wracam mam wrazenie ze ciagle jestem z tym czlowiekiem i tam gdzie bylem. wchodze w swiat tej innej osoby i nie widze tam siebie i swojej dziewczyny. otoczenia co wprawia mnie w atak panikii i taka "dziwnosc" okropna dziwnosc. istatnio mam ciagle bardzo silne dd z depresja.. po prostu masakra xd
-- 13 listopada 2013, o 21:09 --
jeszcze mam takie cos. ze ciagle doszukuje sie schiz. gdy jestem teraz w swoim pokoju to mam dziwne mysli typu "czy to normalne? co ze mna znowu nie tak?" i znajduje dziene schizowe rzeczy w moim zachowaniu i wgl..
-
Direct
13 listopada 2013, o 20:37
czytalem

Ehh.. zycie ti pieklo teraz. koszmar :p Co zrobic gdy sie ma takiee leki i dd ze nawet sie skupic na czyms nie mozesz bo ciagle sa leki i schizowe mysli. Robisz cos i i tak masz leki i duze dd..
-
bareten
- Odważny i aktywny forumowicz
13 listopada 2013, o 21:54
chlopie ja jak kiedys moze raz w miesiacu mialem jakis sen, tak w nerwicy i dd dzien w dzien. Tu o wojnie, tu o smierci. Wiec luzuj, zmeczony umysl. Ot co!
-
wieslawpas
14 listopada 2013, o 03:24
Barten, zamy sie z innego form.Pisalismy do siebie. Kurcze nie wybrazalem sobie Ciebie w ten sposób. W ogóle nie wyglądasz na nerwicowca. Okaz zdrowia i zadowolenia z życia. Może my tak o sobie myślmy - ja chory na nerwice a tutaj obok mnie tacy zadowoleni ludzie - może to Iluzja.
-
ddd
- Odburzony Wolontariusz Forum
14 listopada 2013, o 04:38
wieslawpas pisze:Barten, zamy sie z innego form.Pisalismy do siebie. Kurcze nie wybrazalem sobie Ciebie w ten sposób. W ogóle nie wyglądasz na nerwicowca. Okaz zdrowia i zadowolenia z życia. Może my tak o sobie myślmy - ja chory na nerwice a tutaj obok mnie tacy zadowoleni ludzie - może to Iluzja.
Z nerwica jest wlasnie tak jak piszesz, wszystko odbywa sie w twojej glowie, na zewnatrz jestes zdrowy.
(muzyka - my słowianie)
Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!
Autor Zordon ;p
-
Direct
16 listopada 2013, o 19:40
Hej. Mam dzis (od wczoraj) duzy problem. znowu mam te dziwne uczucia. nie zrozumiane dla mnie. Wczoraj byłem z moja panna na imprezie. przez cala impreze mialem na nia ochote. Gdy juz wrocilismy do domu. to doszło do czegos niesamowitego (spelnila sie jedna z moich fantazji ktore miałem od paru lat). I czulem taki troche niedosyt. dziś jest fatalnie. Nie moglismy dokonczyc wqczorajszego dnia. i dzis non stop mysle o tym co sie działo i co chcialbym z nia teraz zrobic. dosłowanie cały dzień.. Mam też takie coś ze teraz po prostu nie czuje tej milosci, szczescia, radosci(chyba przez dd) i mam mysli że teraz jestem z nia tlyko do sexu. i znowu wchodze w jej świat taki "bezemnie" dawnego tylko pełen seksu. I czuje sie do dupy.. Co do cholery sie ze mna dzieje?
Wchodze tez dzis do pokoju i mam wyobrazenie(chyba z filmu mi sie to wzieło). Że widze siebie jak do mnie mowi "kobieta luźna w udach co jest" że jest nas 2 i że oszalałem.. I dostałem ataku panikii.. Co prawda nie widziałem tego na zywo. tylko w głowie(ale to dosłownie 2s takie wyobrazenie). ale martwi mnie to..
-
ddd
16 listopada 2013, o 19:49
Masz silna nerwice lękowa i stad tez mysli natretne, wiadomoz e martiw sie czlowiek roznymi sprawami i mysli o tym caly dzien, tylko ty jeszcze dodatkowo nakrecasz sie zbytnim rozmyslaniem o pbjawach i schizofrenii i wczuwaniem sie w to wszystko. Ale juz tobie powtarzalem to tylko razy ze szcezrze przyznam kolejny juz nie powtorze

Masz nerwice lekowa (sam nawet mowiles ze diagnoze taka dostales) i natrectwa przez to, do tego dd, idz na solidna terapie i moze sprobuj wziac jakies leki bo widze ze ty sam nie bardzo chcesz wyjsc temu naprzeciw. Wiec moze leki zmniejsza ci objawy i myslenie a jest szansa na to bo leki moga pomoc.
I jeszcze jedna rzecz jak na imprach pijesz wode czy palisz trawe to musisz przestac to robic, jesli tak jest.
(muzyka - my słowianie)
Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!
Autor Zordon ;p
-
Direct
16 listopada 2013, o 19:58
Czy jest możliwe ze bez terapi dobrej i leków mój stan psychiczny moze sie pogorszyc?
-
ddd
16 listopada 2013, o 20:16
W nerwicach nie dostaniesz ciezszej choroby jesli pewnie o to pytasz. Ale jesli nie wezmiesz sie za siebie tylko bedziesz ciagle tak to przezywal, pozwalam sie nakrecac, do tego bez terapii to po prostu bedziesz w tym trwal. Czyli bedziesz nadal sie tak nakrecal i czuł lęki i objawy.
Nie mowisz nic o uzywkach, jesli uzywasz to musisz to przerwac.
(muzyka - my słowianie)
Autor Zordon ;p
-
Direct
16 listopada 2013, o 21:07
nie uzywam

kurde z tym ze z tygodnia na tydzien widze ze po prostu ze mi sie pogarsza. dochodza nowe objawy i sa silniejsze.
-
ddd
16 listopada 2013, o 21:10
No przy takim wyczytywaniu o schizach jakie robisz i wkrecaniu sie w objawy to myslisz ze ci sie bedzie polepszac?

Stosuj sie do rad zawartych na forum a glowna rada jest nie czytac o schizifrnii ani o chorobach i pogodzic sie z faktem ze mamy nerwice. Ty tak nie robisz, tylko wyczytujesz o objawach schizofreni a pozniej sie nakrecasz. A nakrecany lęk to wieksze i silniejsze objawy albo calkiem nowe.
Przykro mi Directa ale tak wyglada nerwica wlasnie. Tu od ciebie samego wiele zalezy.
(muzyka - my słowianie)
Autor Zordon ;p
-
Direct
16 listopada 2013, o 21:12
pare tygodni temu nie mialem np. az takich mysli i tej "silnej empati(dziwne odczuwanid swiata. oczami swoimi innych)" i te wizualizacje lipne. do tego brak uczucia poza seksem co do swojej dziewczyny. do tego mam taki dziwny stan w stosunku do niej. ze bez milosci z sama fizycznoscia.
-
ddd
16 listopada 2013, o 21:43
Objawy moga sie w nerwicy zmieniac, do tego im wiecej nakrecasz sie tym wiecej lęku i objawow, jak pisalem wyzej. Brak milosci jest spowodowany odcieciem, dd od lęku
(muzyka - my słowianie)
Autor Zordon ;p
-
Direct
17 listopada 2013, o 09:17
a co z myslami lekowymi ? siedzie sobie spokojnie nagle dosraje natretna mysl ze wszystko jest takie dziwne i skomplikowane. jak to dziala?