Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Nerwica - hipochondria, strach przed chorobami

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
martusia1979
Odburzony i pomocny użytkownik

18 czerwca 2016, o 21:26

ale co ci rodzinny pomoze co chcesz leki?...nic ci to nie da my tu mamy mnostwo objawow. Uwierz w nerwice i zawierz sobie. Problemy z oddychaniem to glowny objaw w nerwicy. Dziewczyno ja sie dusilam ,mialam takie jazdy z oddychaniem ,ze oczami przewracalam z braku powietrza (to byly ataki) dzis wiem jak mam temu jaja uciac przy samej dupie :haha:
strach-przed-smiercia-szalenstwem-i-utrata-kontroli-t427.html
Awatar użytkownika
jacobsen
Zarejestrowany Użytkownik

18 czerwca 2016, o 21:33

Dzieki dziewczyny, jesteście kochane. Staram się wyśmiewać te duszności, czasem pomaga..

A apropo oczu, ja podczas duszności mam mroczki i zawroty, stad takie zdenerwowanie chyba.
Awatar użytkownika
martusia1979

18 czerwca 2016, o 21:41

mina gwarantuje ci tylko musisz tym wysmiewaniem to przezwyciezyc, musisz sobie udawadniac, ze pomimo tych objawow zreszta niefajnych nic ci nie bedzie, ze to sa traszaki, ktore cie sprawdzaja czy sie przestraszysz i znow zwiniesz w klebek ze strachu. Fizycznie Nic ci nie grozi bo nasza wytrzymalosc jest wbrew pozora ogromn!
oczy :DD rzeka bez dna!....tez normalny objaw nie martw sie po prostu w momencie strachu wlancza sie reakcja walcz badz uciekaj, a oczy sa pierwszym wylapaczem :shock: zagrozenia :dres:
Awatar użytkownika
schanis22

18 czerwca 2016, o 21:44

Jacobsen Ty musisz żyć z objawami normalnym życiem , a nie objawami widzisz różnicę .
W zdrowym ciele zdrowy duch , zdrowa głowa zdrowy brzuch.
Nerwica jest małą ściemniarą francą , wróblicą cwaniarą . Plącze nam nogi i mówi idż ! Wkręceni w zgubną nić .
Świata nie naprawisz - napraw siebie .
Serena84

18 czerwca 2016, o 23:29

Imbireczka dzięki za pocieszenie. Jeżeli chodzi o wątrobę to nie wiem czy nie jest powiększona. Muszę iść na USG. Jajnik boli najbardziej przy owulacji. I czasami pobolewa Poza cyklem. Czuje tez czasami taki ciężar w dole brzucha. Taki bardziej dyskomfort. Nasila się przy ruchu. Dzisiaj dopadlmnie bol w klatce piersiowej po lewej stronie. Nasilający się przy wwdechu i poruszaniu lewa reka. Jeszcze nie przeszedl i zastanawia się czy nie iść na pogotowie:/ rok temu mialam echo serca i holteri wyszli oki. Czy to możliwe żeby nerwica dawala tyle objawów? Ratunku:(
Awatar użytkownika
schanis22

18 czerwca 2016, o 23:32

Serena84 ,tak nerwica daje takie objawy ! Też je miałam .
Nerwica jest małą ściemniarą francą , wróblicą cwaniarą . Plącze nam nogi i mówi idż ! Wkręceni w zgubną nić .
Serena84

19 czerwca 2016, o 00:02

Które mialas objawy przeze mnie opisanych?
Awatar użytkownika
schanis22

19 czerwca 2016, o 00:03

Czuje tez czasami taki ciężar w dole brzucha. Taki bardziej dyskomfort. Nasila się przy ruchu. Dzisiaj dopadlmnie bol w klatce piersiowej po lewej stronie. Nasilający się przy wwdechu i poruszaniu lewa reka. Jeszcze nie przeszedl i zastanawia się czy - właśnie te .
Serena84

19 czerwca 2016, o 00:11

A wiec nie jestem sama...ech.. zaparzylam melise i postaram się uspokoić, może przejdzie..
Awatar użytkownika
schanis22

19 czerwca 2016, o 00:13

Serena84 pisze:A wiec nie jestem sama...ech.. zaparzylam melise i postaram się uspokoić, może przejdzie..
Przejdzie, mi przeszło po pół roku :pp
Serena84

19 czerwca 2016, o 00:24

Rok temu mialam juz przygodę z klatka piersiowa i znowu wraca franca:/
Awatar użytkownika
imbireczka

19 czerwca 2016, o 09:22

Serena84; kochana, skoro nie wiesz czy masz powiększona wątrobę to znaczy że nie masz :) moja mama ma, uwierz, to widać i ciężko jej wstać z krzesła, nie może się schylić, sama zawiązać buta.
Objawy które opisujesz też miałam, każdy!! Fuck nerwica
Awatar użytkownika
martusia1979

19 czerwca 2016, o 09:28

dziewczynki moje kochane....zazwyczaj atakuje lewa strona poniewaz jest slabsza od naszej prawej strony. Prawa jest dominujaca.
Serena zapamietaj !..zawal sie tak nieobjawia jezeli choroba fizyczna jest realna to czlowiek sie nie zastanawia i nieobserwuje tylko ma objaw. Nerwica natomiast zmusza nas do skanowania.
Brzuch, zoladek,oczy, nerwobol serca, glowa, oddech, skurcze miesni to najczestsze dolegliwosci nerwicowe.
Awatar użytkownika
dziwny123

19 czerwca 2016, o 15:36

schanis22 pisze:Jacobsen Ty musisz żyć z objawami normalnym życiem , a nie objawami widzisz różnicę .
Z niektórymi dolegliwościami prowadzenie normalnego życia jest definitywnie niemożliwe.
Awatar użytkownika
schanis22

19 czerwca 2016, o 15:45

dziwny123 pisze:
schanis22 pisze:Jacobsen Ty musisz żyć z objawami normalnym życiem , a nie objawami widzisz różnicę .
Z niektórymi dolegliwościami prowadzenie normalnego życia jest definitywnie niemożliwe.
Skoro mówisz że jest nie możliwe to jest nie możliwe , a ja mam zasadę wszystko jest możliwe i dla mnie jest możliwe nerwica w niczym nie ogranicza !
ODPOWIEDZ