Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Nerwica - hipochondria, strach przed chorobami
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Rosebud, uprawiasz jakiś sport? Ja też mam skostniałe stawy, sztywność mięśni. Nie dość, że to na tle nerwowym ,to jeszcze mam zero ruchu. Od przyszłego tygodnia zaczynam biegać, gdyż ma to zbawienny wpływ na psychikę i nasze ciało. Tobie radzę też to przemysleć. 

- Olalala
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Rosebud, nie wiem co by miało znaczyć to czerwienienie, ale mi też zaczęły strzelać stawy od jakiegoś czasu (gdy nastąpił nawrót nerwicy, a właściwie po jakimś czasie od nawrotu). To strzelanie wydaje mi się, że ma typowe podłoże nerwicowo-stresowe (oczywiście już czytałam o tym na necieRosebud pisze:Ja mam realny problem, juz nie wyczytuje o chorobach, ale od okolo 1,5 roku tak jak zapadlem na newrice, mam bole i czerwienienie stawow kregoslupa, strzelaja mi wszystkie kosci, bola biodra przy wysilku, dlugim staniu, boje sie, ze to nowotwor kosci. Robilem pewnie jak kazdy nerwicowiec wiele badan, w tym morfologie ob, zelazo, wapn, mocznik, potas i wszystko w normie, nie wiem co robic, ale bardzo boje sie, ze to rak i niewiele mi zostalo, bo czytalem dawno temu , ze max 5 lat zyja ludzie od zachorowania.I nie wiem co robic.

-- 28 stycznia 2016, o 10:22 --
Kaya, ja też żałuję tego czytania I szperania po necie - lepiej się żyje jak się po prostu wielu rzeczy nie wie. Ale spokojnie kochani, po to jest odburzanieKaya pisze:Czyli wyglada na to ze czytasz w internecie i dopasowujesz objawy. Szpiczak mnogi zapewne z dr Google?Daj sobie spokój z internetem tam zwykły katar okazuje sie mega choroba.to jest jedyna rzecz której juz nie robie i nie będę robić. Ale swego czasu tak sie naczytałam ze znam objawy wielu chorób i bardzo żałuje bo łatwiej mi było je sobie wmówić.
U mnie leki działają wiec jest ok ale wiem ze ci cieżko bo tez byłam w takiej sytuacji. Pani psychiatra powinna wiedziec ze nam nie łatwo sobie wmówić ze jesteśmy zdrowi i fajni. Szkoda życia na te nerwy dlatego wykorzystam każda broń przeciwko nim.
Jestes zdrowy jak rydz ...badań krwi nie da sie oszukać. Olej te bóle i same przejdą. To niesamowite ze wyimaginowany bol staje sie realny. Tylko nerwicowcow tak potrafią lol. Gwarantuje ze jak te bóle olejesz to przejdą. Nie daj sie tej nerwicy która karmi sie twoim strachem xx

-
Olalala klikanie szczęki tez mam -pewnie od zaciskania i od zgrzytania zębami. Mam taka nakładkę na noc na zeby ale i tak żuchwę zaciskam bo czuje rano ze boli.
Bożenka super. Czyli organizm sie wysyca. Będzie coraz lepiej

- Olalala
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Tak, słyszałam o takich szynach, ale ponoć to tylko taki wspomagacz, bo główny powód jest emocjonalny (wiadomo...). A mi mama powiedziała, że ja już jako dziecko zgrzytałam zębami :/ Staram się w ciągu dnia nie zaciskać tych zębów, myśleć o tym, bo robię to automatycznie.Kaya pisze:Olalala klikanie szczęki tez mam -pewnie od zaciskania i od zgrzytania zębami. Mam taka nakładkę na noc na zeby ale i tak żuchwę zaciskam bo czuje rano ze boli.
- Rosebud
Niestety bóle stawów spowodowały, że idę zrobić ponownie morfologię, ob, dołożę do tego wymaz z gardła, bo nie przechodziło mi zapalenie żołądka nawet po lekach, a miałem zabieg na migdałki, więc pewnie niezły syf paciorkowce, gronkowce mogą źle wpływać na stawy, do tego dołoże CRP, RF - czynnik remumatoidalny stawów i ASO, 3majcie kciuki zeby to rak kosci nie byl 

Nerwica rozpoznana od 1 roku i 9 miesięcy. Aktualny lek Asetra - oczekiwanie na działanie.
-
Zrób dla spokoju ale ciagle stawiam na nerwice. Mnie ta choroba swego czasu pokonała a bóle psychosonatyczne były na porządku dziennym. Co tylko sobie wymyśliłam to bolało.
Jeśli robiłeś niedawno badania to nie sadze ze wiele sie taj zmieni ale fakt jest faktem trzeba sie badać.
Ja juz po badaniach na borelioze -wszystkie negatywne ,natomiast wyszła niedoczynnosc tarczycy. Zabiore sie za to po powróci z wakacji. Teraz chce odpocząć po miesiącach z "borelioza "
Jeśli robiłeś niedawno badania to nie sadze ze wiele sie taj zmieni ale fakt jest faktem trzeba sie badać.
Ja juz po badaniach na borelioze -wszystkie negatywne ,natomiast wyszła niedoczynnosc tarczycy. Zabiore sie za to po powróci z wakacji. Teraz chce odpocząć po miesiącach z "borelioza "