i wiesz co? nadal sie martwie o wszystko

nerwicalekowa pisze: ↑26 lutego 2025, o 10:52+ no rtg mialem calego kregoslupa+ jakeis 4 badania krwi xd
i wiesz co? nadal sie martwie o wszystko![]()
0 odchyłów, rozne markety idealnie, tsh super- mam guzka na tarczycy malego, ale tsh wychodzilo 2x w okolicach 1.0bareten pisze: ↑27 lutego 2025, o 13:41nerwicalekowa pisze: ↑26 lutego 2025, o 10:52+ no rtg mialem calego kregoslupa+ jakeis 4 badania krwi xd
i wiesz co? nadal sie martwie o wszystko![]()
Jakie miałeś wyniki badań krwi w nerwicy? Coś widocznie odstawało czy się zmieniało? Jakieś wyniki były mocno zawyżone lub zaniżone? Czy raczej nerwica na podstawową morfologię nie ma wplywu
Warto się zbadać i to nie ze względów nerwicowych tylko czysto zdrowotnych. Ale z badaniami jest tak, że dobry wynik uspokoi Cię na chwilę. Jeśli nie zmienisz myślenia to za kilka dni będziesz się bał innej choroby, albo że się lekarz pomylił itd. Rób badania, ale pracuj nad swoimi emocjami, bo same dobre wyniki nie "wyleczą" Cię z zaburzenia.Tomek49 pisze: ↑26 kwietnia 2025, o 14:00Jestem tu nowy wiec może też opisze swoja hiestorie. Jak czytam forum to widze jak duzo ludzi ma problemy z hipochondria i lękami. Ja mam niestety podwojnego niefarta bo oprucz swoich lękow mam jeszcze firme pogrzebową przez co moje lęki staja sie bardzo realne
Nie ide nawet do psychologa bo mogłbym ją sam przestraszyc. Jestem zmęczony tym wsztystkim i nie wiem juz gdzie szukac pomocy. Wy sie badacie a ja mam lęk właśnie przed badaniami że mi cos znajdą. Nie wiem moze to jakas inna odmiana że ktoś sie nie bada bo boi sie oczywiście śmiertelnej diagnozy. Bol brzucha to oczywiście rak żoładka albo jelita. Bol głowy to tentniak albo inny guz o raku wątroby , czy tarczycy nie wspomne
I tak żyjemy sobie ja i moja nerwica od lat
Ale ponieważ jest tu masa ludzi napiszcie czy komuś gruntowne przebadanie wszystkoego pomogło czy to tylko moje nadzieje że jal soe przemoge i zbadam o jakims cudem nie bede miał tych nowotworow to mnie nerwica odpuści. Czy tylko dowiem sie ze mam tego za duzo ,tamtego za mało i dostane jeszcze wiekszych lękow. Prosze o opinie o pozdrawiam wszystkich nerwusów
Po pierwsze, nie napisałes czy wykonałeś rmi , oraz czy to bylo skierowanie na rmi głowy bez czy z kontrastem lub coś innego. Po drugie, głupotą trochę że nie wykonałeś badania na bolerioze.jareckI123 pisze: ↑20 kwietnia 2025, o 03:22Witam przychodze prosić o pomoc/podpowiedz a więc:
Wiek 23lat
5lat temu naderwałem sobie powrozek na siłowni pobrałem leki 3 miesiące i w 90% przeszło nie raz po przeciążeniu jeszcze z rok jakiś ból sie pojawiał po 3 miesiacach wyczułem powiekszony wezeł chłonny pod rzuchwa a że zbiegło sie to z diagnoza mamy nowotwór to jak najszybciej na usg wezeł nie nowotworowy po 5 latach mam powiekszone wezły pod rzuchwa szyjne obojczykowe pachowe grzebieniowe pachwinowe jak juz sie powieksza takie juz zostaja nie rosna dalej ani nie maleja.
2.5 raku temu jak chodziłem na prawko zobaczyłem że przy wciskaniu sprzegła noga zaczyna sie trząść na dzien dzisiejszy trzesie mi sie każdy miesień w ciele który napnę np(gdy stojąc wyprostuje noge przed siebie do pełnego napiecia zaczyna sie trząść gdy np próbuje zrobić pompke cały sie trzese)
-ciągle jestem zmeczony/nie wyspany
-od roku zdarza mi sie mrowienie/zdretwienie lewego polika tak z 20razy
-ból lewej gałki ocznej jak by tak z tyłu przy poruszaniu(może od długiego przesiadywania przed monitorem)
-szybko mecza mi sie miesnie(robiąc trase 40km samochodem bola mnie nogi z tyłu)
-czuje sie zesztywniały lecz każdy mi powtarza że normalnie chodze
-zapomniałem dodac mam 12 odchyleń w morfologi ale dobra hematolog powiedziała że tak moge miec do starości
-zapomniał bym dodać cierpnie mi nieraz reka stopa moze ze 3 razy przez te prawie 3 lata napewno nasilają to nerwy
-objaw koła zębatego
Byłem u 2 neurologów jeden odesłał do hematologa jak usłyszał o wezłach a drugi każe sobie sm wybić z głowy ale jak to on powiedział dla pana spokoju dam panu skierowanie na MRI chociaż wiem że tam nic nie bedzie.
Jakiś rok temu miałem skierowanie na borelioze ale ich nie zrobiłem bo inny lekarz nastraszył mnie sm(lekarz pierwszego kontaktu)
Prosze o jakąś podpowiedz miał ktoś tak wygląda to bardziej na smczy borelioze?
Albo czy mogą to być objawy nerwicy?
Już kiedyś tu pisałem może teraz dokładniej.
Z góry dziękuje:(
Każdy ma hemoroidy. To się leczy bez operacji ale wymaga to wytrwałości i systematyczności