Można
https://ktomalek.pl/l/interakcje/pomied ... LmNvbS8%3D
Warto skorzystać

A czy zamiast ciągłego latania po lekarzach zapoznałeś się chociaż trochę z materiałami na forum odnośnie zaburzenia lękowego?nimbus pisze: ↑20 lutego 2023, o 18:53Mi już chyba hipochondria wjechała za mocno, bo robię rundę po lekarzach w 1 dzień z możliwe drobnymi nawet problemami. Skończę z długami. W zasadzie i tak nie stać mnie na leczenie jak coś wykryję, bo na razie się zanosi że powinienem mieć restrykcyjną dietę i inne takie. A to też dużo kosztuje. Oczy mnie bolą i żeby znaleźć termin musiałem dzwonić po całym województwie, takie są kolejki nawet prywatnie w Podkarpackim. Śmieszne to wszystko trochę. Nie da się skończyć tego chodzenia po lekarzach. Może mam zespół metaboliczny. Cukrzycę trzeba potwierdzić lub wykluczyć. Pulmonolog też znowu bo nie potrafi określić czemu płuca źle pracują. Szkoda że nie mam czegoś co by mnie bezboleśnie wykończyło.
Na pewno tak jest u niektórych, zależy też od lekarza, pewna część mimo wszystko wyklucza wszystkie choroby fizyczne nawet jak im się powie o swoich problemach psychicznych. No i to nie jest problem jak idziesz do innego lekarza, chyba że sama mu o tym powiesz. Coś ci tam wyszło z tymi żyłami?
Nie da się pomóc komuś, kto pomoc odrzuca, nie da się też pomóc komuś, kto nie chcę nic zmieniać.nimbus pisze: ↑21 lutego 2023, o 19:51Niestety ja juz po leczeniu roznorakim wieloletnim psychiatryczno-terapeutycznym, bylem nawet w prestizowym osrodku dla bananow miesiacami i nic mi to nie dalo. Zobaczylem tylko przepasc miedzy soba a innymi pacjentami. Psychiatrzy mowia ze nie potrafia mi pomoc a terapeuci ze musze pomoc sobie sam wiec w zasadzie zmarnowalem fortune ktora moglem wydac na cokolwiek innego.
P.S. lekarze klamia ze anoskopia/rektoskopia nie boli. Mial byc dyskomfort, bylo znieczulenie, a i tak bolalo dosc mocno.
Nie No błagam taki odchyl to nie odchyl.Gdyby był 3-4 krotnie mniejszy lub większy.Nigdy nie będzie idealnie trzeba się z tym pogodzić i innej drogi nie ma.Cholesterol zawsze mi wychodzi wysoki choć jestem szczupła.Robiłaś badania wyszły Ok.Cholesterol można kontrolować to mały pikus.Nue rób więcej narazie badań krwi bo nie ma po cobolen97 pisze: ↑22 lutego 2023, o 14:24Cześć. Dwa dni temu zrobiłam sobie ogólne podstawowe badania. Wszystko wyszło idealnie oprócz podwyższonego cholesterolu oraz jednego czynnika w morfologii a konkretnie leukocytow które w normie są w zakresie 4-10, a ja mam 3.92. Oczywiście od razu panika, że bialaczka. Konsultowalam wyniki z lekarzem i machnął dosłownie na to ręką. Skupił się tylko na cholesterolu i jak go zbić. Dał zalecenia i powiedział że trzeba powtórzyć badania za 6 miesięcy pod kątem cholesterolu dodaj, że przy okazji można też powtórzyć morfologię. Zapytalam czy mam się tym martwić on odpowiedzial, że absolutnie nie, jakby Pani miała 1, a nie 3,90 to wtedy by się można było martwić. Ale ja oczywiście boję się że to będzie stopniowo malec i jak zrobię te badania za kilka miesięcy to wyniki będą tragiczne. Ja najlepiej chciałabym mieć wszystko idealnie bo jak nie to mnie to bardzo stresuje i wkręcam sobie najgorsze rzeczy.
Też właśnie jestem szczupła więc mnie to trochę zaskoczyło, ale moja mama zwykle ma wysoki cholesterol. Widzisz to niby nic, a jednak poniżej granicy i już ciągle o tym myślę i panikuje. Nie wiem jak przeżyje kolejne badania krwi, boję się że to będzie stopniowo malało...Aniaaa87 pisze: ↑22 lutego 2023, o 15:52Nie No błagam taki odchyl to nie odchyl.Gdyby był 3-4 krotnie mniejszy lub większy.Nigdy nie będzie idealnie trzeba się z tym pogodzić i innej drogi nie ma.Cholesterol zawsze mi wychodzi wysoki choć jestem szczupła.Robiłaś badania wyszły Ok.Cholesterol można kontrolować to mały pikus.Nue rób więcej narazie badań krwi bo nie ma po cobolen97 pisze: ↑22 lutego 2023, o 14:24Cześć. Dwa dni temu zrobiłam sobie ogólne podstawowe badania. Wszystko wyszło idealnie oprócz podwyższonego cholesterolu oraz jednego czynnika w morfologii a konkretnie leukocytow które w normie są w zakresie 4-10, a ja mam 3.92. Oczywiście od razu panika, że bialaczka. Konsultowalam wyniki z lekarzem i machnął dosłownie na to ręką. Skupił się tylko na cholesterolu i jak go zbić. Dał zalecenia i powiedział że trzeba powtórzyć badania za 6 miesięcy pod kątem cholesterolu dodaj, że przy okazji można też powtórzyć morfologię. Zapytalam czy mam się tym martwić on odpowiedzial, że absolutnie nie, jakby Pani miała 1, a nie 3,90 to wtedy by się można było martwić. Ale ja oczywiście boję się że to będzie stopniowo malec i jak zrobię te badania za kilka miesięcy to wyniki będą tragiczne. Ja najlepiej chciałabym mieć wszystko idealnie bo jak nie to mnie to bardzo stresuje i wkręcam sobie najgorsze rzeczy.![]()