Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Nerwica - hipochondria, strach przed chorobami

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
Beata1985
Zarejestrowany Użytkownik

25 stycznia 2023, o 16:34

Alicja ale to jest prawie niewidoczne i zastanawiam się czy takie rzeczy na paznokciach to norma czy też jakieś odchylenie???chyba dermatolog by coś powiedziała....
Aleczka23

25 stycznia 2023, o 18:03

Jak tam wasze dni dziś? Ja mam kiepski dzień nie dość ze to przebarwienie na policzku w sumie już tak się nim nie przejmuje… Ale dziś nasłuchałam się o dalszym znajomym rodziny który ma raka jelita grubego i mi odrazu myśli ze może tez to mam…. Od dłuższego czasu miałam jakieś tam problemu a to bóle które były i przechodziły a to częstsze wypróżnienia jakieś tam badania robiłam ale nie zrobiła kolonoskopii i teraz przeżywam. Także No miałam wczoraj lepszy dzień a dziś totalny dol jak nie wcześniej czerniak jamy ustnej to teraz mi wszedł do głowy ten rak jelita grubego masakra… mam nadzieje ze u was lepiej dziś:)
MrIncognitoo

25 stycznia 2023, o 18:47

Jak nie musisz to nie rób kolonoskopii tak o. Bo znajomy znajomego miał kolono, i mówił, ze go boli po tym, lekarz powiedział, ze no może pobolewać to normalne. I 3 godziny później ten ktoś był na stole operacyjnym i doszło do perforacji jelita. Wiec jak nie macie jakichś grubych objawów to nie idźcie robić tego kolono.
nimbus
Gość

25 stycznia 2023, o 18:48

Ja w zasadzie doszedłem do wniosku że prawie na pewno mam chorobę związaną z przeyłkiem, tzn refluks, wrzodowa, ewentualnie zapalenie albo rak w dowolnej kombinacji. W zasadzie podejrzewałem to wcześniej bo często się krztusiłem napojami, ale teraz dopiero jak mi te nudności doszły, ból gardła i kłucie w lewym boku to w zasadzie wszystko pasuje. Po ostatnim razie woda mi zaleciała aż poczułem to w nosie, za którymś razem się zadławię. Cukrzyca pewnie też, skoro cholesteroly wszystkie złe i wątroba. Super zestaw.
MrIncognitoo

25 stycznia 2023, o 18:54

Cholesterol to bzdura. Jedna wielka bujda.
Beata1985

25 stycznia 2023, o 19:53

Moi drodzy ale jazda
Prawie wkręciłam sobie tocznia🤣🤣🤣🤣już biegłam po hydroksyzynę, ale przypomniałam sobie że o moje czerwone plamki i naczynka na twarzy pytałam już panią dermatolog i powiedziała że to nie toczeń....oczami wyobraźni widziałam już motyla na twarzy
Prawie sie posiusialam😉😉😉😉ze strachu🤣🤣🤣🤣
Boże drogi ciekawe co jeszcze sobie wkręcę😉😉😉
Awatar użytkownika
ottovonjaszczur

25 stycznia 2023, o 20:31

Najgorsze jest to że już jakiś czas byłem pogodzony z tym, że to nerwica. Po maści przeciwzapalnej się polepszyło i wszystko układało się w jedną całość - że to przez egzaminy szukam sobie tematu zastępczego. Ale teraz mam się ochotę bić po głowie za takie myślenie, bo przecież tyle zachorowań teraz, czemu mnie miałoby to ominąć?
kika30

25 stycznia 2023, o 21:22

A pamiętacie, jaki był Wasz najdłuższy okres, kiedy nie odczuwaliście żadnych objawów czy dolegliwości i nie przejmowaliście się chorobami?
MrIncognitoo

25 stycznia 2023, o 21:23

Spoko, też mam kryzys od strony dupy. Wszyscy mamy kryzysy, niestety zbyt realne, zbyt bolesne, za duży dyskomfort nam to daje i zabiera nam komfort życia, zeby tak o olewać. Strasznie ciężko puścić kontrolę. Bo zawsze jest A CO JEŚLI teraz to coś poważnego. ehhh
MrIncognitoo

25 stycznia 2023, o 21:31

kika30 pisze:
A pamiętacie, jaki był Wasz najdłuższy okres, kiedy nie odczuwaliście żadnych objawów czy dolegliwości i nie przejmowaliście się chorobami?
34 lata :hehe: a od czerwca to rzadko, ciągle coś. Jedno ustępuję, to pare dni później co innego.
kika30

25 stycznia 2023, o 21:47

MrIncognitoo pisze:
25 stycznia 2023, o 21:31
kika30 pisze:
34 lata :hehe: a od czerwca to rzadko, ciągle coś. Jedno ustępuję, to pare dni później co innego.
Uściślając, chodziło mi oczywiście już w czasie, gdy przyszło wam się mierzyć z nerwicą :D
AngieNa

25 stycznia 2023, o 22:09

Kika30,
taką hipochondrię jak teraz mam pierwszy raz, niemniej nerwicę miałam już 10lat temu.
6 miesięcy silnych objawów, 6 miesięcy względnych objawów, potem 6 lat spokoju. Oczywiście zdarzały się gorsze momenty, ale szybko mijały.
Teraz ciągnie się już pół roku.
Aleczka23

26 stycznia 2023, o 12:00

Beata nie zauważyłam wczoraj twojej wiadomości ja mam na paznokciu dwie białe kreski. Spokojnie poczekaj może się za chwile samo wchłonie albo zobacz czy rośnie razem z paznokciem jeżeli tak to napewno nic niepokojącego. Mój krwiaczek w buzi wchłoną się już wieczorem. Ale co z tego jak się w zoraj nasłuchałam o raku jelita grubego i dziękuje pozamiatane. Dwa tygodnie miałam spokoju z jelitami piękne wypróżnienia a od dwóch dni wszystko wróciło ciagle papka… i już mi głowa chodzi co się znowu dzieje. Dobija mnie tez ta senność do południa kredek oczy otwieram później jest dużo lepiej a najlepiej wieczorem… i to nadmierne pocenie mam nadzieje ze to tylko od leków. Zawsze jak coś robię to czoło i pod nosem mam zroszone…. A jak u was moi drodzy ?
Aleczka23

26 stycznia 2023, o 12:01

Ledwo oczy otwieram. Miało być.
Aleczka23

26 stycznia 2023, o 12:02

Badania krwi wszystko wyszło w normie nie ma anemii morfologia super wątroba tez dobrze pracuje. Jedynie te wskaźniki stanu zapalnego wyszły nieznacznie podwyższone ale dwa dni po badaniu zaczęło bolec gardło i tak mnie trzymali kolejne dwa śni wiec myśle ze jakiś wirus… ja nie wiem czy mój mózg nie może normalnie funkcjonować tylko cały czas wymyśla sobie takie atrakcje…
ODPOWIEDZ