Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Nerwica? Derealizacja? Początek schizofreni ?

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
gość1
Gość

3 sierpnia 2016, o 05:39

Naomi...a co robisz na codzień oprócz czekania ebu bylo lepiej? Bo z tego co widzę piszesz,ze czekasz az to przejdzie samo.... Bierzesz leki, chodzisz na terapie, praca własne?
Naomi1995
Zarejestrowany Użytkownik

3 sierpnia 2016, o 10:41

Biore leki, chodze na terapie i uprawiam ciagle sport
gość1
Gość

3 sierpnia 2016, o 17:15

No i co Ci mówi psycholog? Mówisz jej o tych objawach?
Naomi1995

3 sierpnia 2016, o 20:41

No mowie o tych objawach i jak narazie uważają ze to chyba nerwica.. Ale przecież nie mozna stwierdzić schizofreni jeszcze jak sie psychozy nie miało :) tak mi psychiatra mowil, ze dopóki nie zobacze osoby zmarłes i nie bede wmawiać ze widziałam a tak naprawde nikt inny tego nie widział
gość1
Gość

4 sierpnia 2016, o 10:14

I co czekasz teraz na psychoze??? Wiesz widzę siebie jak Ciebie czytam.... Ja mam 30 lat. Cale życie z nerwica od 5,5 roku silniejsza ale z wahaniami... Chodzilam na terapie...myslalam ze to wystarczy ze sama nie musze robic nic... Nakrecala m i nakrecam sie caly czas chociaz zdaezaja sie chwile ze juz lapie dystans. nie rob tego bledu co ja!!!
Naomi1995

4 sierpnia 2016, o 15:35

A czy u Ciebie miał ktos schizofrenie ? Bo ja mam powód zeby sie bac! Poza tym miałam atak jeden i po ataku wszystko sie zmieniło odczucia ciało emocje wszystko ! Nerwice tak serio to mam od dziecka! Ale nigdy mi sie myślenie nie zmieniło i nigdy nie myślałam o samobojstwie ! U mnie w rodzinie tez maja nerwice a słysząc o mnie sa przerażeni objawiami

-- 4 sierpnia 2016, o 15:35 --
Chociaz mam wszystko, rodzine, dom, narzeczonego,pieniądze. To przez moje samopoczucie i spięcie w głowie szczypanie nie radzeniem spbie z sama sobą z myślami wypala mnie, mam ochote sie po prostu zabić i mysle o tym
gość1
Gość

4 sierpnia 2016, o 21:20

Nikt nie miał u mnie tej choroby ale moja nerwica tez byla od dzieciństwa i zylam jakos z nią a od 5,5 roku moje myslenie z powodu derealizacji tez sie zmieniło. Wiem jak to boli jak wszystlo co kochasz ucieka miedzy palcami, czas leci a Ty jestes poza życiem.... Ja tez mialam świetne życie i będę je znow mieć i Tu także! Jest wiele madryxh książek: wiele alternatyw np ja chodze na hipnozr i eeg biofedback. Jestem po 3,5 r terapii psychidynamicznej

-- 4 sierpnia 2016, o 21:14 --
Poza tym ja mam i mialam talie wkrety ze hohoho dziewczyno...bys sie zdziwila

-- 4 sierpnia 2016, o 21:19 --
Zabić się? DOPÓKI ŻYJEMY WSZYSTKO MOŻEMY ZMIENIĆ jesli chodzisz na terapię a dalej sie wkrecasz to może nie jesteś szczera wbc swojej terapeutki? Zobacz ze tkwisz w blednym kole... Jest wiele innych czynnikow, ktore maja wplyw na chorobę psychiczna jedna z noch jest dziedziczenie ale to nie jest wymóg i 100%pewne. Ja studiuje psychologię i wiem ze żeby siw rozwinęła schizofrenia to oprócz genetyki sa tez inne wyznaczniki. Tacy ludzie z tego co wiem juz od dziecka sa specyficzni... Mojej przyjaciolki babcia miala schizofrenie a moja przyjaciółka jest zdrowa jak ryba. U mnie tez kazda mojej mamy siostra i ona nerwice lekowa a jak im mowie o moich natrectwach to sie dziwia.... I co? Ja pitole!Zycie jest piekne a to co tworzy nasz umysł to tylko iluzja
Naomi1995

10 sierpnia 2016, o 15:36

Jeśli emocje powoli wracaja to znaczy ze to nerwica ?

-- 10 sierpnia 2016, o 15:36 --
?
bart26
Odburzony i pomocny użytkownik

10 sierpnia 2016, o 16:18

A gdzie masz napisane ze choroba jaka jest schizofrenia powoduje zanik emocjii :DD . To ze masz nerwice dowodzi fakt ze sie boisz schizofreni nakrecasz sie wyolbrzymiasz to jest Nerwica !!
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
Naomi1995

10 sierpnia 2016, o 16:19

To poczytaj sobie ze podczas schizofreni sa objawy negatywne ;) ktore powodują zanik uczuć i brak reakcji na bodźce :)
Awatar użytkownika
ddd
Odburzony Wolontariusz Forum

10 sierpnia 2016, o 16:21

To poczytaj sobie o lęku nerwicowym, także powodować może zanik emocji. Schizofrenii nie diagnozuje się po takich pojedynczych objawach!!!! A twoje wszystkie objawy plus zachowanie jasno pokazują, ze to nerwica.
Niestety zebyś nie wiem co czytała i co mówiła, wszystko co mówisz, sposób w jaki to opisujesz, twoja cała postawa, zachowanie, sposób myslenia wskazuje na zaburzenie lękowe. I to dość jasno.
(muzyka - my słowianie)

Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!

Autor Zordon ;p
Naomi1995

1 listopada 2016, o 20:39

Zawsze byłam dziwnym dzieckiem, cichym, zamulonym, często chorowałam, pozniej jak dorastałam to ciągły stres byle czym wszystkiego sid bałam nic mi sie nie chciało tylko leżeć juz dawno mało mnie cieszyło i ciezko było mnie zadowolić, tak juz teraz zaczelam rozkminiac ze tez dziwnie patrzalam na swiat, pozniej szczypała mnie głowa czoło oczy ciagle sie złe czułam i zadawałam sobie pytanie jak bede mogła pracować... Jak tak sie złe czuje a pozniej dostałam ataku i teraz jestem psychincznie strasznie :(

-- 1 listopada 2016, o 21:39 --
Ile to cholerstwo jeszcze bedzie :(?
ODPOWIEDZ