Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
Awatar użytkownika
Halka
Odważny i aktywny forumowicz

30 września 2017, o 22:36

Kark i szyja bolą od spiecia. Zeby dobrze nauczyć sie relaksować i medytować trzeba czasu i ćwiczeń. Jesli masz duże leki to je poprostu teraz puść , nic niezrobisz puść kontrole. Nic Ci sie niestanie musisz adrenaline z siebie wyrzucić. Poprostu niech warjuje co ma wariować , a Ty sie temu przyglądaj , nieuciekaj
Master24

1 października 2017, o 04:56

Halka pisze:
30 września 2017, o 22:36
Kark i szyja bolą od spiecia. Zeby dobrze nauczyć sie relaksować i medytować trzeba czasu i ćwiczeń. Jesli masz duże leki to je poprostu teraz puść , nic niezrobisz puść kontrole. Nic Ci sie niestanie musisz adrenaline z siebie wyrzucić. Poprostu niech warjuje co ma wariować , a Ty sie temu przyglądaj , nieuciekaj
Niema gdzie uciekać juz hehe.. na pogotowiu mnie znają już także nie ma sensu heh
Dopóki walczysz Jesteś zwycięzcą
Master24

1 października 2017, o 11:04

Budzę się o 4 dostaje telepawek a każda próba zasniecia kończy się dusznoscia. .. ; ( i tak do rana .. przerażające to jest..
Awatar użytkownika
katarzynka
Dyżurny na forum Odważny VIP

1 października 2017, o 11:18

Master24 pisze:
30 września 2017, o 22:19
Myślę że tak nie macie heh.... a nic lek za lękiem lek poganie głowa pełna ;( a w tle the voice of Poland leciało .... a tam
I tu niespodzianka, bo baedzo dużo osób tak ma. Nerwica niestety jest bardzo egocentryczna i wydaje się, że nikt nie ma tak źle jak ja :)
jeśli życie sprawia, że nie możesz ustać, uklęknij.

nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
Master24

1 października 2017, o 11:28

katarzynka pisze:
1 października 2017, o 11:18
Master24 pisze:
30 września 2017, o 22:19
Myślę że tak nie macie heh.... a nic lek za lękiem lek poganie głowa pełna ;( a w tle the voice of Poland leciało .... a tam
I tu niespodzianka, bo baedzo dużo osób tak ma. Nerwica niestety jest bardzo egocentryczna i wydaje się, że nikt nie ma tak źle jak ja :)
Budzę się o 4 dostaje telepawek a każda próba zasniecia kończy się dusznoscia. .. ; ( i tak do rana .. przerażające to jest. A co powiesz na to?
Awatar użytkownika
katarzynka
Dyżurny na forum Odważny VIP

1 października 2017, o 11:46

Nerwica daje całą paletę objawów somatycznych. Zajrzyj do działu z encyklopedią objawów i przekonasz się, że to nic nadzwyczajnego w zaburzeniach ;)
jeśli życie sprawia, że nie możesz ustać, uklęknij.

nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
Master24

1 października 2017, o 12:29

katarzynka pisze:
1 października 2017, o 11:46
Nerwica daje całą paletę objawów somatycznych. Zajrzyj do działu z encyklopedią objawów i przekonasz się, że to nic nadzwyczajnego w zaburzeniach ;)
Wiem już czytałem wszystkie jakie są . Poprostu chciałem napisać o danej sytuacji czy jest powtarzalność w niej.
bertlam
Gość

1 października 2017, o 13:53

Master popraw sobie stopkę tak by nie raniła języka polskiego. Moim zdaniem za bardzo wkreciles się w tą nerwicę i to forum. To Ci nie pomaga w nerwicy.
Master24

1 października 2017, o 15:20

bertlam pisze:
Master popraw sobie stopkę tak by nie raniła języka polskiego. Moim zdaniem za bardzo wkreciles się w tą nerwicę i to forum. To Ci nie pomaga w nerwicy.
Dzisiaj po przejsciu 200 metrów pod górę sił brak całkowity. Masz trochę racji
coyot.inc
Zarejestrowany Użytkownik

1 października 2017, o 16:20

bertlam pisze:
Kurcze wydaje mi się że to jest jedną z głównych rzeczy która utrzymuje nerwice :/ też niestety tak mam że za bardzo wkręciłem się w nerwice :/ za bardzo się na niej skupiam wyczekuje interpretuje analizuje zastanawiam się itp.
Nerwica niestety chyba lubi to jak człowiek na niej się skupia a jak się ją lekceważy to staje się malutka i niewinna.
TO TYLKO EMOCJA. MYŚL NIE OZNACZA FAKTÓW I RZECZYWISTOŚCI - MYŚL TO TYLKO MYŚL.
Master24

1 października 2017, o 16:30

coyot.inc pisze:
bertlam pisze:
Kurcze wydaje mi się że to jest jedną z głównych rzeczy która utrzymuje nerwice :/ też niestety tak mam że za bardzo wkręciłem się w nerwice :/ za bardzo się na niej skupiam wyczekuje interpretuje analizuje zastanawiam się itp.
Nerwica niestety chyba lubi to jak człowiek na niej się skupia a jak się ją lekceważy to staje się malutka i niewinna.
No zamiast lepiej to coraz gorzej ; ( mam to samo cały dzień już mam złe samopoczucie i złe się czuje... ciągle bym jechał na pogotowie... tylko po c. Tez wszystko nawet najmniejszy wysiłek cie męczy?
coyot.inc

1 października 2017, o 18:03

Master24 pisze:
1 października 2017, o 16:30
coyot.inc pisze:
bertlam pisze:
No zamiast lepiej to coraz gorzej ; ( mam to samo cały dzień już mam złe samopoczucie i złe się czuje... ciągle bym jechał na pogotowie... tylko po c. Tez wszystko nawet najmniejszy wysiłek cie męczy?
Z tym meczeniem to nie jest tak źle. Kiedyś tak miałem teraz wiesz ja najbardziej przeżywam objawy psychiczne "wariuje umieram stracę kontrolę nad sobą i sobie coś zrobie" itp. No i lek właściwie cały czas. Ciężko jest ale z drugiej strony jakoś daje rade. Teraz czytam fajna ksiazke: dlaczego zebry nie mają wrzodów" typowo o stresie o walczy uciekaj. No o na poziomie intelektualny wiem że to co przeżywam to jest naturalną reakcja organizmu ale na poziomie emocji jest już gorzej :/
TO TYLKO EMOCJA. MYŚL NIE OZNACZA FAKTÓW I RZECZYWISTOŚCI - MYŚL TO TYLKO MYŚL.
MaciejSz

1 października 2017, o 18:19

Witam chciałbym zapytać o nerwice czy tylko musi objaw hiperwentylacji jak się coś dzieje czy bez hiperwentylacji też mogą być objawy mam nerwicę lekowa była depresja i dd depresje pokonałem a mam dziwne objawy dd jest wogole się nie denerwuje a sztywieja mi mięśnie plecy kark nogi bicepsy krtań bardzo dusi cały czas odruch wymiotny aż oddech spokojny strachu nie czuję aby lek w sobie w brzuchu mięśnie skaczą drgają itd na zmianę pogody wystarczy lekie zachmurzenie i juz spina wogole się nie denerwuje przy tym mrowienie kończyn parestezje raz czuję ciało za chwilę nie czuję chwilowo pobudzony jak po narkotykach boję sie patrzeć na tv nawet i ludzi kolory ostere jakieś blokady w głowie nieraz nie wiedziałem kim jestem itd temperaturs wciąż 37 Morfologia idealnie crp ob borelioza itd wykluczone tomografia idealnie a objawy wciąż trwają leki nie pomagają wcale czasu nie czuję nic co 10 min inaczej mi się robi z ciałem czy to nerwica z dd czy to dd daje takie objawy?? neurolog też wporzadku już dwóch badalo mnie pomocy
Kajter

1 października 2017, o 20:07

MaciejSz pisze:
Witam chciałbym zapytać o nerwice czy tylko musi objaw hiperwentylacji jak się coś dzieje czy bez hiperwentylacji też mogą być objawy mam nerwicę lekowa była depresja i dd depresje pokonałem a mam dziwne objawy dd jest wogole się nie denerwuje a sztywieja mi mięśnie plecy kark nogi bicepsy krtań bardzo dusi cały czas odruch wymiotny aż oddech spokojny strachu nie czuję aby lek w sobie w brzuchu mięśnie skaczą drgają itd na zmianę pogody wystarczy lekie zachmurzenie i juz spina wogole się nie denerwuje przy tym mrowienie kończyn parestezje raz czuję ciało za chwilę nie czuję chwilowo pobudzony jak po narkotykach boję sie patrzeć na tv nawet i ludzi kolory ostere jakieś blokady w głowie nieraz nie wiedziałem kim jestem itd temperaturs wciąż 37 Morfologia idealnie crp ob borelioza itd wykluczone tomografia idealnie a objawy wciąż trwają leki nie pomagają wcale czasu nie czuję nic co 10 min inaczej mi się robi z ciałem czy to nerwica z dd czy to dd daje takie objawy?? neurolog też wporzadku już dwóch badalo mnie pomocy
Maciej, zrob probe tezyczkowa bo jak na moj gust to mozesz miec tezyczke czyli niedobor magnezu w tkankach.
Master24

1 października 2017, o 20:36

Kajter pisze:
1 października 2017, o 20:07
MaciejSz pisze:
Maciej, zrob probe tezyczkowa bo jak na moj gust to mozesz miec tezyczke czyli niedobor magnezu w tkankach.
No z ta tezyczka to trafne spostrzeżenie EMG zrób sobie :)
ODPOWIEDZ