Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy
-
- Administrator
No to co w tym dziwnego? Po prostu od śmiechu odchrząknąłeś je bardziej i wyleciało.
'Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą'
'Lepiej jest umrzeć stojąc, niż żyć na kolanach.'
'Puk puk, strach puka do drzwi, otwiera mu odwaga a tam nikogo nie ma.'
Jest dobrze, dobrze. Jest źle, też dobrze
'Odwaga to nie brak strachu, to działanie pomimo strachu'
Ty nie jesteś zaburzeniem, a zaburzenie nie jest Tobą
Odburzony
Konsultacja Skype
'Lepiej jest umrzeć stojąc, niż żyć na kolanach.'
'Puk puk, strach puka do drzwi, otwiera mu odwaga a tam nikogo nie ma.'
Jest dobrze, dobrze. Jest źle, też dobrze
'Odwaga to nie brak strachu, to działanie pomimo strachu'
Ty nie jesteś zaburzeniem, a zaburzenie nie jest Tobą
Odburzony
Konsultacja Skype
-
- Odburzony i pomocny użytkownik
Why jaką masz pewność, że to z gardła? Ogólnie osoby z nerwicą czasami nadinterpretacją dane wydarzenia. Z resztą wyleciało to wyleciało, nie zwymiotowałeś, nie dusiłeś się w danym momencie, więc nawet nie masz powodu do zmartwień. Pamiętam też raz jak byłam w szpitalu spanikowałam, że mam chore płuca bo pluję krwią (chociaż tej krwi to za dużo nie było) a co się okazało, że podczas ataku przegryzłam sobie język. Czasami inaczej oceniamy daną sytuacją niż jest naprawdę.whyisthat pisze:a ja mam takie troche z innej beczki pytanie.. bo sie pzejalem a nie wiem czy jest czym,
ostatnio bardzo boje sie zwymiotowania, a gdy dzis bylem u znajomej i wbucnalem smiechem to mi wylecialo cos z gardla ( jakis okruszek chyba po ciastku) pierwszy raz mi sie tak zdarzylo zeby cos z gardla mi wylecialo? moze mam jakas chorobe przelyku ?
- nierealna
- Ex Moderator
No to nie masz szans na jakąś chorobę przełyku;)
Najzwyczajniej Ci sie okruszek gdzieś przylepił i przy chichraniu wyleciał
To NORMALNE 
Ja bym się z tego śmiała
Najzwyczajniej Ci sie okruszek gdzieś przylepił i przy chichraniu wyleciał

Ja bym się z tego śmiała

Tyle razy narzekał na normalność i nudę w jego życiu.
Teraz oddałby wszystko,żeby chociaż przez chwilę poczuć ten spokój w otaczającym go świecie.
akceptacja + porzucenie kontroli + nastawienie normalnościowe = SUKCES ! ♥
Teraz oddałby wszystko,żeby chociaż przez chwilę poczuć ten spokój w otaczającym go świecie.
akceptacja + porzucenie kontroli + nastawienie normalnościowe = SUKCES ! ♥
-
- Zarejestrowany Użytkownik
dzieki za odpowiedz, teraz mi no stop cos siedzi w gardle a kazdy mi kaze zbdac tarczyce... nawet przejscie paru metrow juz pooduje dusznosci, zawsze to olewalem bo mowie ze pewnie nerwica ale chyba trzeba sie w koncu bedzie pojsc przebadac..
Reap what you sow!
-
- Administrator
Bo sadze ze to ze nagle sie zasmiales i cos ci skads wylecialo, okruszek jak napisales a ty sie tym przejales to jest powod do smiechu, nie smiechu zlosliwego ale cos pokazujacego.
A dokaldnie to sam powinienes sie nad tym zastanowic i posmiac z wlasnej reakcji
Wtedy te 2 lata walki nie bylyby tylko walką.
Cofanie sie tresci pokarmowej z zoladka to troche inna sprawa niz okruszek przy wybuchu smiechu. Tym razem skupiles sie na zoladku i masz fazy z tym zwiazane. Dostrzeż reakcje a nie bedziesz musial walczyc z wiatrakami.
A dokaldnie to sam powinienes sie nad tym zastanowic i posmiac z wlasnej reakcji

Wtedy te 2 lata walki nie bylyby tylko walką.
Cofanie sie tresci pokarmowej z zoladka to troche inna sprawa niz okruszek przy wybuchu smiechu. Tym razem skupiles sie na zoladku i masz fazy z tym zwiazane. Dostrzeż reakcje a nie bedziesz musial walczyc z wiatrakami.
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
-
- Odburzony i pomocny użytkownik
Jak coś to zrób dla świętego spokoju badania. A teraz masz takie odczucie bo za bardzo się skupiłeś na tym i myślisz dalej o tamtym zdarzeniu.whyisthat pisze:dzieki za odpowiedz, teraz mi no stop cos siedzi w gardle a kazdy mi kaze zbdac tarczyce... nawet przejscie paru metrow juz pooduje dusznosci, zawsze to olewalem bo mowie ze pewnie nerwica ale chyba trzeba sie w koncu bedzie pojsc przebadac..
-
Zapewne, u mnie to też często miało miejsce więc teoretycznie nie powinno już robić wrażenia i przechodzenie nad tym do porządku powinno być jak bułka z masłem, no właśnie -powinno- w nerwicy jednak nie jest łatwo zapanować rozumem nad dziwnymi wrażeniami i o dziwo nawet rzeczy dobrze znane podane w nowym sosiku doznań od razu powodują myśl " tym razem to już nie wyjdę z tego NIGDY"Aneta pisze:Shadow mysle ze u sporej ilosci osob tak to wygladalo jak powracaly te lepsze stany. Sama tak mialam i to nadal wynika z tego wlasnie wyczulenia. Ale im czesciej sie to zdarza tym lepiej jednak czlowiek sie przyzwyczaja i zaczynaja sie podobac buty
Grzesiek jak przetrwac? po prostu przetrwac, i tak przetrwasz wiec po co sie zastanawiac?

- Zordon
Normalne z wym okruszkiem Miro
Tak miałem już nie raz. Tylko jak znowu taki wyleci, to broń boże nie wąchaj tego okruszka, dobrze radzę 

"The value of life can be measured by how many times your soul has been deeply stirred"
Soichiro Honda
Soichiro Honda
-
- Odważny i aktywny forumowicz
Wiesz sama Patrycjo ze z dd to jest tak ze nie wystarczy sie go przestac bac ale i z myslami zrobic porzadek. Pamietam jak mi kiedys pisalas, ze mam super nastawienie i raz dwa mi przejdzienierealna pisze:To w takim razie czemu masz DD ?![]()
Ale powiem Ci, że mam podobnie. DD momentami mam mocne, ale zbytnio się tym nie przejmuje, bo wiem, że to chwilowe....No, chyba że tak jak dzisiaj sobie myślałam, że to mi nigdy nie minie.
Tak, poczucie beznadziejności jest straszne. Wszystko się wydaje bez sensu. Dzisiaj byli u mnie goście i tak sobie rozmawiali o pieniądzach, sposobie na ich zdobycie itd. a ja tak słuchałam i totalnie miałam to w dupie, myślałam o tym, ale wydawało mi się to takie bez sensu..

Ide cos zrobic, wychodze i mysli przychodza i mi gorzej. Wiem jak to zrobic a zarazem tak sie po mamejsku biore chyba za to. Teraz swieta, goscie i tez tak slucham o czym mowia a mnie to rybka wszystko. Ale nie ma co sie uzalac bo to wszystko jest glupotkami zaburzenia Patrycja. Wiemy o tym obydwie ale no jest ciezko, mnie chyba najgorzej te natrety mecza. One powoduja reszte na ten moment.