Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ewelinka1200
Zarejestrowany Użytkownik

5 marca 2017, o 17:30

No,chyba padne...okazalo sie.ze to reklama do nowego serjalu Lucyfer...i ze.to reklama jakas dzwonila
Ze wyswietlal sie lucyfer...ze to ni tylko do mnie tak
Przecxytalam w.necie
Jezuuuu jak mi ulzylo...
zabner
Odważny i aktywny forumowicz

5 marca 2017, o 17:58

Od jakiegoś czasu mam lodowate ręcę, a do tego uczucie braku w nich siły - jakiś czas temu mi to minęło, a dzisiaj znowu :(: .
Zauważyłem, że parę osób wpisywało to w temacie objawów nerwicowych, także troszkę mi ulżyło. Mimo wszystko, skąd to się bierze?
Awatar użytkownika
Kataraka

5 marca 2017, o 18:03

No bierze się z tego że jesteś w napięciu/lęku. Dodatkowo zwracasz uwagę na ten objaw - ciężkość dłoni, brak siły. Dlatego tak się dzieje, że to odczuwasz, ale to subiektywne odczucie.
Awatar użytkownika
enough

5 marca 2017, o 18:14

Dziś nowość! Nie kłuje mnie serce, nigdzie w okolicach lewej piersi, za to prawej jak najbardziej. Do tego boli łopatka i ręka. Już lepiej. Ach, zwariować można.... :(
I'm not much
but I'm all
I have.
zabner

5 marca 2017, o 20:20

A pękające naczynka w oku tez mogą być na tle stresowym?
Halina
Hardcorowy "Ryzykant" Forum

5 marca 2017, o 23:14

zabner pisze:A pękające naczynka w oku tez mogą być na tle stresowym?
Pakuj to wszystko do jednego wora, kartona, czy gdzie tam chcesz i napisz na nim NERWICA !
Czekasz aż poczujesz się lepiej by zacząć żyć, zacznij żyć, by poczuć się lepiej (Ciasteczko)
Awatar użytkownika
schanis22

5 marca 2017, o 23:17

zabner pisze:A pękające naczynka w oku tez mogą być na tle stresowym?
Tak to jest normalny objaw nerwicy najlepiej na to brać rutinoscorbin , ja brałam 3 dziennie - przez 3 miesiące , mi bardzo pękały naczynka w lewym oku .
W zdrowym ciele zdrowy duch , zdrowa głowa zdrowy brzuch.
Nerwica jest małą ściemniarą francą , wróblicą cwaniarą . Plącze nam nogi i mówi idż ! Wkręceni w zgubną nić .
Świata nie naprawisz - napraw siebie .
zabner

6 marca 2017, o 06:56

Faktycznie za bardzo się nakręcam. Dziękuję :)
mlodanerwica

6 marca 2017, o 16:14

Właśnie, wiecie może jak odróżnić nerwicowy/napięciowy ból głowy od bólu np. od zatok, guza i innych rzeczy? Nie byłam u żadnego lekarza i nie wiem, ale boli mnie czoło i tam na czubku głowy, kłują mnie skronie, czasami przy uszach lub oczach i czuję taki ucisk przy policzkach i na twarzy. Dziwnie widzę, mam gulę w gardle i gdzieś mam ucisk na szyi, ale nie jest ona powiększona i chyba nie mam nic z węzłami. To strasznie uciążliwe, jak tylko się zdenerwuję, mocniej ruszę głową to od razu ściśnięta cała głowa, szyja i kark.

Nie mam kataru (może leciutki), ani gorączki. Nie mam żadnych zaburzeń świadomości itd, po prostu ten ucisk głowy. Jak np. przechylę głowę do przodu to czuję jakby ten ścisk przechodził na sam przód. Mam dobre ciśnienie, 110/75. I dzisiaj mam dziwne zimne dreszcze na zmianę z poceniem z gorąca.
ewelinka1200

7 marca 2017, o 19:04

Witaj...ja.mam prawie.to samo...
Nic sie nie.bój...to,zaden guz ani nic
Ja.kiedys z takim uciskiem polecialam na izbe
Bo balam sie.ze mam tetniaka...
Oj nie pytaj jak na mnie popatrzyli..
To,wszystko od nerwicy
A im bardziej o tym myslisz...tym bardziej to,czujesz
mlodanerwica

7 marca 2017, o 20:03

Dzięki.. Właśnie też tak myślę, bo dzisiaj byłam bardzo zajęta i jakoś trochę przeszło. I teraz mam nową fazę, bo wymacałam sobie jakąś gulkę na szyi i ją ściskałam i boję się, że ścisnęłam sobie za mocno tętnicę szyjną... Jak ktoś to przeczyta to powie, że jakaś psychiczna, ale ja serio się wystraszyłam. :( Powiedzcie, że nie tak łatwo jest uścisnąć swoją tętnicę szyjną albo sobie zrobić coś innego..
Awesome

7 marca 2017, o 20:18

U mnie nowy objaw - nagle uczucie głębokiego smutku. Taka rozpacz wewnętrzna aż w mostku gniecie. Bez konkretnej przyczyny, bez płaczu.
Ma ktoś tak?
Odprężam swoją świadomość. Wyłączam emocje. Noszę świat jak luźna szatę. Uczę się tańczyć z gracją na dywanie, który stale się pode mną przesuwa.
S. Jeffers
mlodanerwica

7 marca 2017, o 20:25

Awesome pisze:U mnie nowy objaw - nagle uczucie głębokiego smutku. Taka rozpacz wewnętrzna aż w mostku gniecie. Bez konkretnej przyczyny, bez płaczu.
Ma ktoś tak?
Oczywiście. Rozchwiane emocje, smutek, to normalne. Ja ostatnio miałam takie momenty, że nagle chciało mi się ryczeć, czasami nawet bez powodu. Też ogarniał mnie taki smutek, to po prostu emocje. :)
zabner

8 marca 2017, o 08:11

A od czego jest spowodowana szybsza męczliwość mięśni? Np. pisząc na klawiaturze bardzo szybsze męczą mi się palce i muszę robić co chwilę przerwe.
Gona

9 marca 2017, o 07:47

O matko znowu jest gorzej. Straszna gonitwa mysli doslosnie czuje sie jak radio ktore nie moze zlapac odpowiedniej czestotliwosci. Jestna forum ktos kto bal sie nozy i sobie jakos z tym poradzil? Jaka wizualizacje mozna w tym przypadku zastosowac? Jakos nic nie przychodzi mi do glowy.
ODPOWIEDZ