Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy
-
- Zarejestrowany Użytkownik
No wlasnie.o takie.wyjasnienie...mi chodzilo
Bardzo dziekuje...
Bardzo dziekuje...
-
Zmierzyłam dzisiaj ciśnienie i wyszło 102/85, do tego tętno 76 i znaczek arytmii. Serce mi mocno waliło, bo przed tym mierzeniem aparat pompował mi chyba z 2 minuty i się nakręciłam, że pewnie jest coś nie tak. No i teraz nie wiem, bo wyszedł ten znaczek już drugi raz w ciągu kilku miesięcy, ale mierzę dość często. Byłam u kardiologa 2 tygodnie temu i serce zdrowe, a na EKG tylko tachykardia bez innych zaburzeń. Nie wiem też, co sądzić o swoim ciśnieniu. Pierwsze jest zawsze niskie od 130 do 95 a drugie wyższe od 75 do 90. I np. dzisiaj miałam 100/80, wczoraj 95/75. Co o tym sądzicie? Tętno za drugim pomiarem było już 110 i bez alarmu arytmii. Też macie takie coś? Nie potrafię przestać mierzyć, skoro ciągle jest coś nie tak.
- Kondor
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Ten znaczek arytmii to mi zawsze skacze nierówno w jakimś momencie, ja nawet nie pomyślałem, że to coś złego
Co ile mierzysz sobie ciśnienie, bo chyba nie może być krótszej przerwy między mierzeniami niż 30 minut. Nie wiem ja nie widzę nic złego w twoich ciśnieniach. Ja tak mam 125-135/90-100 i te drugie już troszeńkę zawyżone, ale to było od fajek i alko. Gdy miałem 2 miesiące przerwy to miałem 115/75.
Ciśnienie się moze zmieniać od diety, wysiłku, stresu, fajek, alko, nie zwracaj w ogóle na to uwagi, póki nie masz jakiś kosmicznych wyników jak 185/130, wtedy szybciutko do lekarza
Reszta to obawy tylko nerwicowe 

Ciśnienie się moze zmieniać od diety, wysiłku, stresu, fajek, alko, nie zwracaj w ogóle na to uwagi, póki nie masz jakiś kosmicznych wyników jak 185/130, wtedy szybciutko do lekarza

Pomyliliśmy światy ! Świat naszego myślenia uznaliśmy za ten realny, a ten prawdziwy mamy tylko za tło. Za wszelką cenę trzeba to odwrócić !
-
No ja raz miałam taki kosmos jak 73/60, myślałam że oszaleję.
Ale ogólnie to tylko i wyłącznie w takich granicach jak wyżej. I ten znaczek dwa razy w życiu, nigdy w momencie gdy wydaje mi się, że serio serce mi się tam turla, a nie bije. Wtedy wychodzi wszystko ok. I fakt, ciśnienie zawsze mierzę z 2 minuty po mamie, a potem 5 minut jeszcze raz po swoim mierzeniu. Za każdym razem wychodzi inaczej.
Dzięki za odpowiedź.

-
Kochani blagam was o odpowiedz...
Dzis w nocy zdazylo mi sie.cos....co wprawilao mnie w atak paniczny!!!!
Moja coreczka obudzila sie bo,chciala siku
Poszlam z niom
Jak wrocilismy,do lozka...to wzielam telefon do reki
I wtedy!!
Cos tam nacisnelam i ekran zrobil sie czarny
I,po jednej,stronie krzyzyk czerwony,tak jak zajete a po drugiej zielona sluchawka...
To mnie.nie.zdziwilo ale ja przeczytalam ze tam pisze ze dzwoni Lucyfer!! Pisalao Lu....costam...a ja to przeczytalam Lucyfer bo byla godzina akurat 3.14 3.15
I mialam to w.glowie...
Jak potem weszlam na poloczenia to,nie.bylo,zadnych!!!!!
Ja wiem ze to jest chore i nie wierze w toooo
Ale ja teraz jestem w lęku ze jestem opentana!!!!
Strach mnie.sparalizował!!!!
Dzis w nocy zdazylo mi sie.cos....co wprawilao mnie w atak paniczny!!!!
Moja coreczka obudzila sie bo,chciala siku
Poszlam z niom
Jak wrocilismy,do lozka...to wzielam telefon do reki
I wtedy!!
Cos tam nacisnelam i ekran zrobil sie czarny
I,po jednej,stronie krzyzyk czerwony,tak jak zajete a po drugiej zielona sluchawka...
To mnie.nie.zdziwilo ale ja przeczytalam ze tam pisze ze dzwoni Lucyfer!! Pisalao Lu....costam...a ja to przeczytalam Lucyfer bo byla godzina akurat 3.14 3.15
I mialam to w.glowie...
Jak potem weszlam na poloczenia to,nie.bylo,zadnych!!!!!
Ja wiem ze to jest chore i nie wierze w toooo
Ale ja teraz jestem w lęku ze jestem opentana!!!!
Strach mnie.sparalizował!!!!
-
Hej słuchajcie mieliscie tez w nerwicy ze malo wam sie chciało rozmawiać?chciałabym bardzo to zmienić, zwłaszcza jak jestem w domu to malo rozmawiam,juz wkrecilam sobie ze mam jakąś chorobę XD jak jestem w towarzystwie to rozmawiam z koleżankami i kolegami ale ostatnio tez zauważyłam ze robię tego mniej ,bo juz się nakrecilam
-
Prosze niech ktos.mi cos odpowie...
Bo ja juz swirujeee
-- 5 marca 2017, o 09:52 --
Jest ktos???
Bo ja juz swirujeee
Jest ktos???
-
Ewelinka nie przejmuj sie, zajmij myśli czymś innym. Jest o tym w nagraniach na forum, ze często w nerwicach ludzie maja wrażenie opętania, ze wariują. Nic takiego sie nie dzieje, to tylko nasilony lęk.ewelinka1200 pisze:Prosze niech ktos.mi cos odpowie...
Bo ja juz swirujeee
Jest ktos???
Ja normalnie mogłem oglądać najgorsze horrory, masakryczne sceny itd i nie ruszało mnie to. Teraz jak mam nerwice to mnie przerażają takie sceny. Po prostu człowiek w nerwicy jest na wszystko wyczulony i odbiera negatywne rzeczy mocniej.
-
To co to ta akcja z telefonem!!!
-- 5 marca 2017, o 10:25 --
Bo probuje teraz sobie przypomniec czy faktycznie tam tak pisalo?!!!
-- 5 marca 2017, o 10:46 --
Bo teraz szukam w telefonie zeby,znowu sie cos takiego
Wyswietlilo i nic!!!
-- 5 marca 2017, o 10:25 --
Bo probuje teraz sobie przypomniec czy faktycznie tam tak pisalo?!!!
-- 5 marca 2017, o 10:46 --
Bo teraz szukam w telefonie zeby,znowu sie cos takiego
Wyswietlilo i nic!!!
-
- Odważny i aktywny forumowicz
Mogłaś być po prostu zaspana i ci się przewidziało. Ja przed wszystkimi akcjami nerwicowymi, potrafiłam przeczytać w nocy smsa.Ba nawet odpisać i wogole tego nie pamiętałam, odkryłam po pewnym czasie dopiero. Dobrze, ze nie miałam wtedy nerwicy, bo bym pewnie myślała, ze to choroba psychiczna. Żaden Lucyfer do ciebie nie dzwonił, spokojnie;)
Everything will be ok in the end. If it’s not ok, It’s not the end.
Ed Sheeran
Ed Sheeran
-
Ja wiem ze to choreeee co ja pisze...wiem
Ale wlasnie nie bylam zaspana bo z corkom bylam siku
I wszystko mi sie.naraz zmieszalo bo ogladalam filn o szatanie...byla godzina 3 z chakiem
I jeszcze przeczytalam Lucyferrr
I nie moglam znalesc zadnego polaczenia
W rejestrze ze cos nacislam
Ale mąż twoerdzi ze pwenie tel mi sie zawiesił
I costam sie porobilo...
A ja sie teraz boje...ze cos.we mnie.wejdzie!!!!
I zebede zabijać!!
Albo widziec rzeczy ktorych nie ma!!
-- 5 marca 2017, o 12:58 --
Jest ktos??
I wszystko mi sie.naraz zmieszalo bo ogladalam filn o szatanie...byla godzina 3 z chakiem
I costam sie porobilo...
I zebede zabijać!!
Jest ktos??
- Annka_167
Słuchajcie, tak jak wiele razy pisałam moje objawy nerwicowe skupiają się przede wszystkim na sercu, ale w ostatnim czasie doszły bóle i zawroty głowy, nudności i senność. Po przeczytaniu forum próbowałam wbić sobie do głowy, że to po prostu nowe objawy nerwicowe. Z każdym dniem było coraz gorzej, ja coraz bardziej starałam się to lekceważyć, to się jednak nasilało, a ja zaczynałam się frustrować, że sama to nakręcam... i wiecie co? Okazało się że jestem w ciąży
Bardzo się cieszę, ale już zaczynam po mału się denerwować i zastanawiać czy dam radę, czy wszystko bedzie dobrze, czy moje serce dalej będzie tak wariować. Mam nadzieję, że znajdę w sobie siłę do walki 

"Dziewięćdziesiąt procent naszych zmartwień dotyczy spraw, które nigdy się nie zdarzą".
Margaret Thatcher
Margaret Thatcher
-
Ewelinka 1200 już Cię uspokajam
jest taki serial Lucyfer
i zrobili taka reklamę. Ja dzis jak lazilam po Internecie to też mi coś takiego wyskoczyło. Dzwoni Lucyfer 666. Przez chwilę myslalam ze jakiś zartownis zrobił mi żart i zmienił kontakt w moim telefonie a chwilę później zorientowałam się ze to reklama. Spokojnie kochana. Wszystko z Tobą okey 

-
- Odważny i aktywny forumowicz
Nerwusy, ostatnio włączyła mi się ponowna analiza wszystkiego i padło na obserwację oczu. Zauważyłem, że pękają mi naczynka krwionośne i to tak sporo. Siedzę sporo przed komputerem i może to tez ma wpływ. Ale chciałem zapytać czy stres może się przyczyniać do pękania?
-
ewelinka1200 pisze:Ja wiem ze to choreeee co ja pisze...wiem
I costam sie porobilo...
I zebede zabijać!!
Jest ktos??
Odpisałam Ci juz wyżej ale zaznaczam sie tu żebyś zwróciła uwagę że Ci odpisałam: )