mlodanerwica pisze:Nie wiem, ciągle mam wrażenie że na coś choruję i to mam od kilku lat i dopiero teraz mam objawy i że ciągle jest gorzej.. Mam dziwne uciski w głowie, no i teraz ten oddech i ta sytuacja w nocy. Nie wiem czy to było od strachu po tym śnie czy naprawdę się dusiłam.

Koleżanko
W pierwszej kolejności musisz odrzucić myślenie emocjami i zacząć świadomie w sposób logiczny się nad tym zastanowić.
Jesteś dla forum dla nerwicowców, nick masz młodanerwica więc pewnie jesteś zdiagnozowana i teraz zastanów się :
1. Jak jest większa szansa, że te objawy, które tu opisujesz, i które każdy z nas też miał IDENTYCZNE lub nadal ma, Ty masz wyjątkowo z powodów strasznych chorób, które nie wychodzą w badaniach, a tylko my mamy z powodu nerwicy ?
2. Objawy, które opisujesz dotyczą prawie u Ciebie większości ciała. Więc znów jakie jest większe prawdopodobieństwo, że w tak w młodym wieku masz chore już prawie wszystkie organy wewnętrzne, niesprawne lub źle działające, czy to jednak może nerwica płata Ci takie figle ?
3. Układ nerwowy, który u nas jest odpowiedzialny za czucie tych objawów jest rozlokowany po calutkim ciele, więc na wcześniejsze Twoje pytanie, czy Nerwica może dawać tak różne objawy, odpowiedzią jest nie tylko TAK, ale jeszcze że to jedyne sensowne wyjaśnienie czemu odczuwamy to właściwie w każdym zakątku ciała, a badania jakoś nic nie chcą wykazać.
Ps. Z tym budzeniem się nocnym na bezdechu miałem identycznie. Budziłem się nagle i przez 2 sekundy nie potrafiłem złapać oddechu i miałem wrażenie że go już nie złapię. W końcu brałem oddech, tylko ja w odróżnieniu do Ciebie przekładałem się na drugi bok i szedłem spać. A czemu tak robiłem. Bo się tego nie bałem bo usłyszałem, że to tzw bezdech senny i się zdarza i nie ma się co przejmować. Teraz wiem, że to nie jakiś bezdech tylko nerwicowy objaw spowodowany lękiem, który mnie swego czasu jakiś czas męczył. Obecnie nie ma po nim śladu. Czy nagle coś się zmieniło fizycznie w moim ciele, że to zniknęło ? Cudownie ozdrowiałem. Nie. Nie mam lęku i nic u mnie obecnie już nie występuje. Ta sama reguła dotyczy wszystkich Twoich objawów.
Uwierz, że to nerwica i zacznij działać, to pierwszy krok ku uzdrowieniu i wyzbyciu się tych dokuczliwych objawów.