Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Tez tak mialam. Mialam naprawde wszystkie choroby! Umieralam chyba ze 100 razy. Odpuscilam dopiero jak zrobilam badania a bylo ich troche np. Kolonoskopia,gastroskopia,rezonans jelit,rezonans calego ciala,2 razy rezonans glowy, usg serca,usg brzucha, usg tetnic szyjnych, usg zyl w konczynach dolnych,eeg glowy,ekg serca( kilka razy) i masa badan krwi i nie tylko.
-
Mam jedno pytanie do was nad ktorym często się zastanawiam. Siedzę np.oglądam film wszystko fajnie aż tu nagle przychodzi taka fala gorąca czuje że serce nie biję że nie oddycham robi mi się ciemno przed oczami a po jakichś sekundach serce bardzo szybko bije. Czy to jest uczucie nadchodzącego omdlenia? (nie zemdlałam nigdy ) to jest u mnie najgorsze , miałam tak już parę razy, już się dobrze czuję i jest ok ale jak sobie pomyśle o tym to się boję bo jestem sama z dziećmi czasami.
- schanis22
ananas333 , to co piszesz to jest normalny atak paniki , nic Ci od niego nie będzie 

W zdrowym ciele zdrowy duch , zdrowa głowa zdrowy brzuch.
Nerwica jest małą ściemniarą francą , wróblicą cwaniarą . Plącze nam nogi i mówi idż ! Wkręceni w zgubną nić .
Świata nie naprawisz - napraw siebie .
Nerwica jest małą ściemniarą francą , wróblicą cwaniarą . Plącze nam nogi i mówi idż ! Wkręceni w zgubną nić .
Świata nie naprawisz - napraw siebie .
-
Witaj...ani ani...
Ja nadal mam akcje z sercem...i to jeszcze jakie
Ale zyje...hehe i Ty tez bedziesz bo to co ci dolega
To nic groznego...od tego sie nie umiera
Nieraz mam tak ze cos robie i buch...nagle.serce mu fika
Kopie mnie w.klatke szarpie az je w gardle czuje
I bije tak mocno,ze brak mi tchu...
Ale dalej robie swoje...i olewam to...
Wtedy przechodzi
Ja nadal mam akcje z sercem...i to jeszcze jakie
Ale zyje...hehe i Ty tez bedziesz bo to co ci dolega
To nic groznego...od tego sie nie umiera
Nieraz mam tak ze cos robie i buch...nagle.serce mu fika
Kopie mnie w.klatke szarpie az je w gardle czuje
I bije tak mocno,ze brak mi tchu...
Ale dalej robie swoje...i olewam to...
Wtedy przechodzi
- Sasuke
- Odważny i aktywny forumowicz
Witam, mam pytanie czy idzie jakoś skutecznie (oprócz przeczekania) odróżnić udar od zwykłych akcji nerwicowych ? Popiłem jak zwykle i czuje jakby mi miało głowę rozsadzić, aż mi szczękę ściska, dramat, ręce cierpną i cały zestaw, nie potrafię normalnie oddychać, co puls mam ok 60 - 80, a ciśnienia teraz nie mogę zmierzyć.
-- 26 lutego 2017, o 17:24 --
Myślicie, że w takim wypadku lepiej wspomóc się 2 piwkami czy też może relanium 5mg ? Mam hydroksyzynę, ale ostatnio jak wziąłem to w ogóle na mnie nie podziałała .
-- 26 lutego 2017, o 17:24 --
Myślicie, że w takim wypadku lepiej wspomóc się 2 piwkami czy też może relanium 5mg ? Mam hydroksyzynę, ale ostatnio jak wziąłem to w ogóle na mnie nie podziałała .
Chcesz umrzeć? To możesz zawsze, ale jaki to ma sens, skoro. Pewnego dnia to cię i tak dopadnie, to jest poza twoją kontrolą.
- ani-ani
ewelinka1200 ja wlaśnie mam dokladnie tak samo; czasem aż mnie przydusi. Ale dzisiaj jakoś mi lepiej, dzis czuję tylko takie wewnętrzne drzenie, niemożność uspokojenia. Ale to akurat z powodu sytuacji życiowej że tak powiem
Sasuke- zajmij sie czymś i pamiętaj- najwyżej umrzesz, nic więcej Ci się nie stanie
. Ja sobie tak mówię czasem i pomaga.

Sasuke- zajmij sie czymś i pamiętaj- najwyżej umrzesz, nic więcej Ci się nie stanie

-
Mam pytanie, dlaczego mam ciągle to beznadziejne dd (10 miesięcy), mimo tego, że nie czuje ciągle lęku, strachu, nie mam ataków paniki, tylko czasami mam obawy, ale jest to bardzo przelotne ? 

- Tojajestem
- Odburzony i pomocny użytkownik
Bo go nie akceptujesz. Zajrzyj do materiałów dot dd i posłuchaj divovica (materiały na YouTube)
Ważne, żeby w trudnych chwilach pamiętać o własnych cytatach ;)
-
- Hardcorowy "Ryzykant" Forum
Mozna! Napicie miesni powoduje nacisk bezpostednio na stawy, kosci i inne.....Gona pisze:Te kosci jakos nie bardzo moge polaczyc z nerwica, ale moze sie myle.
Czekasz aż poczujesz się lepiej by zacząć żyć, zacznij żyć, by poczuć się lepiej (Ciasteczko)
-
A co powiecie o objawach typu nagłe otumanienie? Wczoraj już zasypiałam i nagle wybudziło mnie takie uczucie, że wszystko było obce, jakby w sekundę coś się w mózgu zmieniło. Czasami też mam takie uczucie, że siedzę na lekcji i wydaje mi się, że nauczyciel siedzący przy biurku jest dziwnie mały i oddalony ode mnie, albo że mnie tak naprawdę tu nie ma i to tylko sen. Do tego wczoraj pokłóciłam się z ojcem i jak zaczęłam na niego krzyczeć (szybko się denerwuję i mam wybuchy złości) to zaczęła boleć mnie głowa, taki ścisk. Zmierzyłam ciśnienie i było 125/85, czyli wyższe niż zazwyczaj. No i od tamtej pory mam właśnie takie uciski w głowie. Często mam uczucie (wcześniej też) właśnie takiego otumanienia, jakbym nie była obecna i nieświadoma tego co robię. Czuję się tak dziwnie inaczej, ostatnio to się nasiliło.. Boję się że coś mi się w głowie poprzestawiało albo od tej stresowej sytuacji miałam jakiś wylew albo uszkodził się mózg.