Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy
- Grześ
- Odważny i aktywny forumowicz
No okej OLX , tez sie zagłębiłem w tej tematyce (jak to rasowy nerwicowiec), ale aż takich sympotmów to nigdzie nie widziałem nie czytałem a lekarz jak zwykle się zdziwił
I to wywołało u mnie niepokój bo jednak trwa to już prawie 2 miechy... dzien w dzień bez przerwy uciski w brzuchu.

Jedyne co trzeba zrobić to zająć miejsce w kolejce sukcesu i nie dać się z niej wypchnąć"
“Jeśli sądzisz, że potrafisz to masz rację. Jeśli sądzisz, że nie potrafisz- również masz rację.”
“Naszą największą słabością jest poddawanie się. Najpewniejszą drogą do sukcesu jest zawsze próbowanie po prostu jeden, następny raz.”
“Osoba, która twierdzi, że coś jest niemożliwe nie powinna przeszkadzać osobie, która właśnie to robi.”
“Jeśli sądzisz, że potrafisz to masz rację. Jeśli sądzisz, że nie potrafisz- również masz rację.”
“Naszą największą słabością jest poddawanie się. Najpewniejszą drogą do sukcesu jest zawsze próbowanie po prostu jeden, następny raz.”
“Osoba, która twierdzi, że coś jest niemożliwe nie powinna przeszkadzać osobie, która właśnie to robi.”
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Grzesiu u mnie juz miesiac mija jak mam te uciski tylko ze bardziej z lewej strony przy zoladku czasem i po prawej mnie zakłuje ale bardziej z lewej taki ucisk jakby tam byla jakas pi3ść a i w ogole jakies kłucie w jelitach i ogolnie do dupy a to wszystko pojawilo sie znienacka przy okazji jakis niepokoj strach
-- 16 października 2016, o 11:38 --
I od razu zakiełkowało mi w głowie grożna choroba
-- 16 października 2016, o 11:38 --
I od razu zakiełkowało mi w głowie grożna choroba
-
- Zbanowany
a co powiecie na codzienne osłabienie z rana? i do tego wrażenie, że za chwilę się przerwócę do tego mam mdłości i dzwoni mi w uszach aaa no i pocą mi się wtedy strasznie dłonie. To normalka przy nerwicy? 
Grzechu, będzie dobrze
przejdzie napewno 

Grzechu, będzie dobrze

"Człowiek to taka maszyna, która potrafi znieść wszystko"
- jacobsen
Wiele osób skarży sie na okropne poranki w nerwicy. Ja kiedys miałam tak, ze budzilam sie juz zalana lzami, cala pisklejana z walącym sercem i oslabionymi nogami. To byl okropny czas. Niw życzę nikomu. Na ta chwile powrocily mi kiepskie poranki, ale nie jest to aż tak straszne jak bylo 2 lata temu.
W każdym razie, zle poranki to popularna dolegliwość.
W każdym razie, zle poranki to popularna dolegliwość.
-
Czasem się w nocy wybudzam, tachykardia i jakby stroboskop przed oczami. Dopóki są zamknięte. Jak otworzę, stroboskop mija. Ale oczywiście potem dłużej mi się schodzi z ponownym zaśnięciem. Nienawidzę tego. Oczywiście pierwszy raz jak się pojawiło, to byłam przerażona i myślałam, że to to osławione światełko w tunelu
Teraz już wiem, że jak nie umarłam wtedy, to teraz też mam niewielkie szanse. Ale zanim się wyrwany ze snu mózg rozrusza, ta debilna myśl się zawsze przepchnie do przodu.
Ktoś też miewa takie pobudki?

Ktoś też miewa takie pobudki?
-
Hej na pewno wielu z was tu badali sobie tsh.Ja mam wyniki sprzed roku ale mi wyszło 1,23.uważacie ze to za nisko*Oczywiście mieści się w Niemiec ale norma jest od 0,23 do 4,20 i to jest jednak bliżej dolnej granicy.Z drugiej strony czytałam ze młode kobiety 20 lub 30 lat powinny mieć tsh Max do 1,5 .Lekarz nic nie powiedział ze ok ale to było na zleć gin.Jutro chyba pójdę powtórzyć tym bardziej ze kardiolog i tak kazał mi zbadać przeciw ciała anty tpo
-- 17 października 2016, o 17:53 --
Miał ktoś podobne tsh?
-- 17 października 2016, o 17:55 --
Boję się ze to nadczynność.schudłam dość,kołatania serca itd.równie dobrze to objawy nerwicy.Nie wiem ale to tsh chyba jutro powtórzę razem z anty tpo
Miał ktoś podobne tsh?
-- 17 października 2016, o 17:55 --
Boję się ze to nadczynność.schudłam dość,kołatania serca itd.równie dobrze to objawy nerwicy.Nie wiem ale to tsh chyba jutro powtórzę razem z anty tpo
Zmień nawyki myślowe, a odmienisz swój los!
Kiedy już nauczysz się kierować uczucia i myśli na właściwe tory, spokój ducha i fizyczne zdrowie na pewno przyjdą same.
"Pamiętaj, że mamy do czynienia jedynie z myślami, a myśli mogą zostać zmienione. Gdy zmieniamy nasze myślenie, zmieniamy naszą rzeczywistość". Louise L. Hay
Kiedy już nauczysz się kierować uczucia i myśli na właściwe tory, spokój ducha i fizyczne zdrowie na pewno przyjdą same.
"Pamiętaj, że mamy do czynienia jedynie z myślami, a myśli mogą zostać zmienione. Gdy zmieniamy nasze myślenie, zmieniamy naszą rzeczywistość". Louise L. Hay
-
- Administrator
Skoro w normie, to jest w normiebetii pisze:Hej na pewno wielu z was tu badali sobie tsh.Ja mam wyniki sprzed roku ale mi wyszło 1,23.uważacie ze to za nisko*Oczywiście mieści się w Niemiec ale norma jest od 0,23 do 4,20 i to jest jednak bliżej dolnej granicy.Z drugiej strony czytałam ze młode kobiety 20 lub 30 lat powinny mieć tsh Max do 1,5 .Lekarz nic nie powiedział ze ok ale to było na zleć gin.Jutro chyba pójdę powtórzyć tym bardziej ze kardiolog i tak kazał mi zbadać przeciw ciała anty tpo
Miał ktoś podobne tsh?

Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
- Godethead
Wtrące swoje 3 grosze
Dla młodej kobiety wynik 1.23 jest jak najbardziej w normie (bez przesady - spokojnie do 2.5 jest dopuszczalna).
Na dzień dzisiejszy normy wielu badań labolatoryjnych i tak odbiegają od tych które były przyjęte jeszcze np. 5 lat temu.
Granice tolerancji górna/dolna są bardziej "wyśrubowane"

Dla młodej kobiety wynik 1.23 jest jak najbardziej w normie (bez przesady - spokojnie do 2.5 jest dopuszczalna).
Na dzień dzisiejszy normy wielu badań labolatoryjnych i tak odbiegają od tych które były przyjęte jeszcze np. 5 lat temu.
Granice tolerancji górna/dolna są bardziej "wyśrubowane"

-
Tak Victor ale to było troszeczkę ponad rok temu wtedy nie odczuwalna takich kolatan.Po prostu boje się ze on przez ten rok jeszcze spadał i teraz jest zły i zrobiła się już nadczynność.
Zmień nawyki myślowe, a odmienisz swój los!
-
- Zbanowany
u mnie TSH wyszło na jednym badaniu 4 gdzie norma 3.2 bodajże. Więc dla jasności zrobiłem FT3 i FT4 i wyszły idealnie po środku
potem zrobili mi TSH na pogotowiu i wyszło również idealnie po środku;) jeśli mogę pomóc to oznacz sobie FT3 i FT4
jest na NFZ wtedy masz jasność sytuacji ponieważ obydwa się szybko nie zmieniają, a TSH wystarczy mieć zły dzień i już masz zmianę

-
- Administrator
Dokładnie, to nie są wartości idealnie stałe.
Cóż można powiedzieć betii
Chcesz, to zbadaj to 
Cóż można powiedzieć betii

Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
-
- Zbanowany
a to ja się zapytam teraz może mi ktoś wreszcie odpowie 
Ciągły szum uszny ( laryngolog zajrzał do uszu i powiedział że nic nie widzi żeby się coś działo) a mi ciągle się wydaje ze to problem z błędnikiem
Mimo wszystko zrobiłem MR głowy i wyszło ok. Chciałem się zapytać czy jakbym miał coś z błędnikiem to wyszło by to w MR głowy? 

Ciągły szum uszny ( laryngolog zajrzał do uszu i powiedział że nic nie widzi żeby się coś działo) a mi ciągle się wydaje ze to problem z błędnikiem

- Mariusz87sk
Tak wszystko by wyszlo przy badaniu a szumy piski itd to sa tylko i wylacznie zwykle objawy nerwicy.