Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
Awatar użytkownika
nierealna
Ex Moderator

29 czerwca 2016, o 16:29

Sylwia, to normalne, że podczas spoczynku puls może być niski a podczas wysiłków nagle się zwiększyć, coś się zadziać w okolicy serca. Pogoda również może mieć wpływ, jak najbardziej :)
Ty­le ra­zy narze­kał na nor­malność i nudę w je­go życiu.
Te­raz od­dałby wszys­tko,żeby cho­ciaż przez chwilę poczuć ten spokój w otaczającym go świecie.

akceptacja + porzucenie kontroli + nastawienie normalnościowe = SUKCES ! ♥
Awatar użytkownika
Sylwia M.
Zarejestrowany Użytkownik

29 czerwca 2016, o 16:39

nierealna pisze:Sylwia, to normalne, że podczas spoczynku puls może być niski a podczas wysiłków nagle się zwiększyć, coś się zadziać w okolicy serca. Pogoda również może mieć wpływ, jak najbardziej :)
Dziekuje, mam to od kilku dni, te uderzenia do glowy, dlatego od razu lece tu i pytam :)
Twoje ciało zawsze słucha Twoich myśli.
sloneczko92

29 czerwca 2016, o 17:20

Sylwia ja tez mam podobne objawy i z tym kolataniem to tez mialam dzis...
Ja do tego mam zawroty i wgl niewyrazne widzenie itd
Awatar użytkownika
dziwny123

30 czerwca 2016, o 05:23

bart26 pisze:Od Nerwicy nie mozna zginac
Pośrednio można, w niektórych przypadkach człowiek może mieć tak dość jej objawów, że odbierze sobie życie.
Awatar użytkownika
Nynuszka

30 czerwca 2016, o 09:01

dziwny123 pisze:
Pośrednio można, w niektórych przypadkach człowiek może mieć tak dość jej objawów, że odbierze sobie życie.
Głupoty wypisujesz dziwny.
bart26
Odburzony i pomocny użytkownik

30 czerwca 2016, o 09:18

dziwny123 pisze:
Taa znasz taka osobe ?. Przestan pierdzielic smenty i straszyc ludzi :!!!: :dres:
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
Awatar użytkownika
Nynuszka

30 czerwca 2016, o 09:42

bart26 pisze:
dziwny123 pisze:
Taa znasz taka osobe ?. Przestan pierdzielic smenty i straszyc ludzi :!!!: :dres:
Dokładnie. Straszysz tylko ludzi takimi głupotami. Nie ma miejscu są twoje wypowiedzi.
Awatar użytkownika
dziwny123

30 czerwca 2016, o 18:21

No to mało wiecie o wpływie nerwicy na osoby słabe psychicznie, silny słabego nie zrozumie. Np. dla mnie dolegliwości somatyczne subiektywnie są tak uciążliwe, że czasem pragnę zakończyć swoje życie.
Nie piszę tego w celu straszeniu, po prostu musiałem sprostować, taki już jestem. Gdyby było napisane, że od nerwicy zazwyczaj nie można zginąć lub nerwica nigdy nie może bezpośrednio uśmiercić, to byłby fakt i bym się nie burzył.
Awatar użytkownika
aveno

30 czerwca 2016, o 18:53

Nie wiem gdzie napisac.
Moze ktos to mial. Bo odzywa sie we mnie hipochondryk nie wiem czy isc juz do laryngologa. Siedzialam sobie i poczulam taki zelazny smak w ustach jakby krew i faktycznie troche z jednej dziurki w nosie poleciala mi krew, ale tak, ze musialam tam chusteczke wlozyc zeby zobaczyc, krew nie wyleciala za nos, ze tak to opisze. Natomiast jak zaczelam kaszlec zeby sprawidzc czy w ustach nie mam krwi to bylo troche w slinie jak wyplulam. Co jakis czas wymuszam teraz kaszel i raz jest krew a raz nie ma. Nie wiem co myslec o tym :( wiadomo jakie mam mysli. Ale do krwotoku duuuuzo brakuje :) leciutkie plamienie. Moze to isc z nosa przez gardlo? Stamtad splywa :(
Troche sie poplakalam przez to z nerwow jak to ja i przysiakaniu tez mam troche krwi.
Przepraszam za opis, ale nie chce w google szukac ...
To chyba nic powaznego?
bart26

30 czerwca 2016, o 19:18

dziwny123 pisze:No to mało wiecie o wpływie nerwicy na osoby słabe psychicznie, silny słabego nie zrozumie. Np. dla mnie dolegliwości somatyczne subiektywnie są tak uciążliwe, że czasem pragnę zakończyć swoje życie.
Nie piszę tego w celu straszeniu, po prostu musiałem sprostować, taki już jestem. Gdyby było napisane, że od nerwicy zazwyczaj nie można zginąć lub nerwica nigdy nie może bezpośrednio uśmiercić, to byłby fakt i bym się nie burzył.

Dalej nie odpowiedziales na pytanie jakie zadalem czy znasz kogos kto przez nerwice umarl ????

Nastepnie sprostuje twoja odpowiedz bo jest bez sensu i smieszna wrecz . Mowisz ze nieraz masz ochote skonczyc ze soba przez somatyke , to wynika z twojego podejscia a nie slabosci po pierwsze . A najwazniejsze to to ze jak widac nie umarles zyjesz i wogole jest fajnie pieknie dlatego skoncz pierdzielic .
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
Awatar użytkownika
martusia1979

30 czerwca 2016, o 20:08

dziwny123 pisze:No to mało wiecie o wpływie nerwicy na osoby słabe psychicznie, silny słabego nie zrozumie. Np. dla mnie dolegliwości somatyczne subiektywnie są tak uciążliwe, że czasem pragnę zakończyć swoje życie.
czulam to samo co ty..zygalam nerwica mialam ochote sie nie wybudzac ze snu bo somatyka nie pozwalala mi normalnie funkcjonowac:( ....ale juz tak jej ku..wa mialam dosc ze wlasnie sie wzielam za siebie i tobie tez radze :huh poza tym to zrozumiale ze masz takie mysli o tym tez bylo w nagraniach ze ona sprawia i podsyla ci takie mysli zebys wlasnie w ten sposob myslal,,skoncze ze soba i bedzie spokoj,, proponowalabym co wrocic do nagran poniewaz ty niereprezentujesz nic nowego i ameryki nie odkryles wiec nawet nie zdziwil mnie twoj wpis i nie zrobil na mnie zadnego wrazenia. Wroc do segment 3 ,,mysli lekowe,, bo to twoj ewidentny problem!.....
Ps: kto zna nagrania nie przestraszy sie jego wpisu:si bo to ewidentnie myslenie nerwicowe.
strach-przed-smiercia-szalenstwem-i-utrata-kontroli-t427.html
kucyki46
Gość

1 lipca 2016, o 08:45

Przyjacielu, rozumiem Cię i masz sporo racji. Zdecydowanie, często choć jesteśmy ludzmi, daleko nam od siebie. Dlatego prawdą i sluszną uwagą jest aby nie oceniać siebie nazwzajem. Często to robimy, a bez wnikliwości, dużej wrażliwości, jedyne co zwykle sie dzieje to mierzenie innych swoją miarą. Niestety nie jest to dobre, bowiem człowiek często bywa bardzo skomplikowanym bagażem swojej przeszłości. Co w nas zachodzi, nie wie nikt i bedąc tylko ludzmi nie jesteśmy w stanie tego pojąć. Czy nerwica wywiera negatywny wpływ na nasze zdrowie? Oczywiście. Mozemy siebie oszukiwać, bo zgadzam się - lęki, obawy nie są czymś co bezpośrednio prowadzi do śmierci, ale od stresów jeszcze nikomu zdrowia nie przybyło. Wczoraj byłem w pewnym mieście; tam jest taki pomnik "nigdy więcej wojny" Bardzo kojący widok i dający do myślenia w ogóle. Czesto toczymy batalie "o pietruszkę", dogryzamy sobie i czynimy niepotrzebne uwagi, świadomie lub nieświadomie raniąc siebie wzajemnie. Dlatego zanim się coś powie dobrze to przemyśleć dwa razy, a jak trzeba ugryżć się w język. Może stwierdzicie, że jestem idealistą i pragnę niestworzonych rzeczy, ale tak jak piekło nerwicy tworzymy sobie sami, tak i żyjąc razem jesteśmy wspólnie odpowiedzialni za to jak jest, jak będziemy się czuć, a los o którym często mówimy w gruncie rzeczy jest zbiorem wszystkich naszych odpowiedzialności.
Dajmajla

1 lipca 2016, o 17:09

Od kilku dni ( a konkretniej od soboty, kiedy to były u mnie najwieksze upały) cały czas chce mi się spać, jestem rozdrażniona, wkurzona, nic mi się nie chce i przy najmniejszym wysilku mam wrażenie, że zaraz zemdleję. Macie też tak? To wina upałów? Bo już mnie zaczyna hipochondria ponosić...xD
bart26

1 lipca 2016, o 17:13

To wina upalow pewnie ale to ze cie to wkorwiaaa to nerwica .
sloneczko92

2 lipca 2016, o 08:39

Mam pytanie. Od paru dni mam nizsze cisnienie np. 109/63 a nie mialam tak nigdy przewaznie 120/75 czy to jest normalne? Czy to oznacza ze sie cos dzieje...
ODPOWIEDZ