Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
agatauchna
Zarejestrowany Użytkownik

16 maja 2016, o 15:15

Wiecie ja już panikuję... bo nie wiem czy coś mi jest naprawde czy nie. Mam klopoty z brzuchem, badania wykazały,ze mam zapalenie nieswoiste odbytu i nietolerancje fruktozy... wczesniej jadlam norlanie. Zaczelam czytac o ych wszystkich grzybach i pasozytach. Test slinowy na Candida pozytywny, wiec sie nakrecilam... Do tego te wezły chłonne, mimo ze onkolog mi mówi, ze sa to węzły odczynowe, to też się nakrecam, ze chłoniak... i tak w kólko. Cały czas. No a ostatnio jeszcze ta spirometria ipodejrzenie astmy. Wszystko to jak czyam tych zasranych grzybach itd. opisuja... i znowu sie nakrecam.
Cały czas od ok 3 miesiecy mam mega stres. Puls zawsze ok 100. Juz nawet wyladowalam w szpitalu.
Awatar użytkownika
myszusia
Odważny i aktywny forumowicz

16 maja 2016, o 15:34

Agatuchna wyłacz dr google nie czytaj i nie nakrecaj sie. Jesli nawet masz candide to co z tego? Zaczniesz stosowac odpowiednia diete i bedzie ok. Moja kolezanka miala i sie pozbyla tego. Rozumiem,ze sie martwisz o swoje zdrowie,ale popatrz ,ze to Cie wprowadza w bledne kolo. a chyba nie chcesz zyc cale zycie w stresie i myslec co by tu jeszcze moglo byc.
" W życiu wygrywa tylko ten,kto pokonał samego siebie. Kto pokonał swój strach,swoje lenistwo,swoją nieśmiałość"
agatauchna

16 maja 2016, o 15:40

Z ta Candida, to jest tak, ze tez na poczatku sie nie stresowalam, bo wiadomo, moglabym byc chora na cos powazniejszego ale zaczelam cztac na forach... o ludziech, ktorzy nie moge zwalczyc tego albo pasozytow, pozniej o takich co sie pozbywaja z ciala metali, o drakonskich dietach, piciu sody, o probiotykach i o tym, ze trzeba odpowiednie kupic sobie kapsułki żeby sie rozpuszczaly w jelicie a nie w zoladku... masakra, mowie wam. Dostalamod tego takiej nerwicy, ze juz znowu sobie nie radze.

-- 16 maja 2016, o 14:40 --
Od nowa to wszystko do mnie wraca, bo juz udalo mi sie pokonac nerwice... wtedy uspokoilam sie jak lekarze powiedzieli, ze nie jestm chora. Teraz nawet to mi nie wystarcza.
Awatar użytkownika
myszusia
Odważny i aktywny forumowicz

16 maja 2016, o 15:43

hmm tylko,ze czasami ludzie bardzo wyolbrzymiaja. Kazdy organizm jest inny i inaczej bedzie reagowal. Ja tez bedac niedawano przed badaniem (nie zwiazanym z nerwica) czytalam opinie i ludzie tak pisali,ze idac po prostu slabo mi sie robilo. A w rezultacie znioslam to bardzo dobrze i nie cierpialam. Takze na to co inni pisza tez czasem trzeba brac poprawke.
" W życiu wygrywa tylko ten,kto pokonał samego siebie. Kto pokonał swój strach,swoje lenistwo,swoją nieśmiałość"
agatauchna

16 maja 2016, o 16:18

Popadłam w jakiś obłęd... nie umiem z tego wyjść...

-- 16 maja 2016, o 15:18 --
Miał może ktoś takie jazdy jak ja?
blindgirl

16 maja 2016, o 20:37

dzisiaj mnie wszystko boli łokcie rece barki kark nogi plecy kolana już mam dosc czemu wyniki są wszystkie okej a ja dalej cierpie ;(
Podobno liczą się chwile tylko, bo podobno życie mija szybko
Skoro tak, po co nam jeszcze większy pęd, jeszcze większy stres, i to wszystko?
;brr

Z natury jestem słodka tak to mnie wychowała mama,
Lecz ten pier%$#& świat przerobił anioła na chama.
:lala: :lala:
betii

16 maja 2016, o 20:49

blindgirl pisze:dzisiaj mnie wszystko boli łokcie rece barki kark nogi plecy kolana już mam dosc czemu wyniki są wszystkie okej a ja dalej cierpie ;(

Odpowiedź masz jedną...I myślę ze ja znasz...nerwica.
Zmień nawyki myślowe, a odmienisz swój los!
Kiedy już nauczysz się kierować uczucia i myśli na właściwe tory, spokój ducha i fizyczne zdrowie na pewno przyjdą same.
"Pamiętaj, że mamy do czynienia jedynie z myślami, a myśli mogą zostać zmienione. Gdy zmieniamy nasze myślenie, zmieniamy naszą rzeczywistość". Louise L. Hay
blindgirl

16 maja 2016, o 20:51

NIE POTRAFIE sobie z tym poradzic juz 3 miesiac mnie boli wszystko... niewiem czemu to nagle sie zaczeło i nie puszcza menda..

-- 16 maja 2016, o 20:51 --
NIE POTRAFIE sobie z tym poradzic juz 3 miesiac mnie boli wszystko... niewiem czemu to nagle sie zaczeło i nie puszcza menda..
;brr

Awatar użytkownika
elala73

16 maja 2016, o 22:16

czy może ktoś powiedzieć , jak długo trwa działanie leku cloranxen 5mg. To lek na bazie dipotasu klorazepanu
blindgirl

16 maja 2016, o 22:18

elala73 pisze:czy może ktoś powiedzieć , jak długo trwa działanie leku cloranxen 5mg. To lek na bazie dipotasu klorazepanu
120 godzn ma okres półtrwania to znaczy ze po tej ilosci czasu zmniejsza sie o połowe
Ostatnio zmieniony 16 maja 2016, o 22:20 przez blindgirl, łącznie zmieniany 1 raz.
;brr

Awatar użytkownika
elala73

16 maja 2016, o 22:20

chyba przesada?

120? rozmumiem ,że pomyłka :)
blindgirl

16 maja 2016, o 22:21

nie :) cloranxen, ze względu na bardzoo dlugi i okres półtrwania w organizmie (120
godzin) i niską toksyczność, uważany jest za najbezpieczniejszy, w porównaniu z
innymi benzodiazepinami
;brr

Awatar użytkownika
elala73

16 maja 2016, o 22:22

dziękuję za odpowiedź
Awatar użytkownika
Olalala
Dyżurny na forum Odważny VIP

17 maja 2016, o 12:13

agatauchna pisze:Z ta Candida, to jest tak, ze tez na poczatku sie nie stresowalam, bo wiadomo, moglabym byc chora na cos powazniejszego ale zaczelam cztac na forach... o ludziech, ktorzy nie moge zwalczyc tego albo pasozytow, pozniej o takich co sie pozbywaja z ciala metali, o drakonskich dietach, piciu sody, o probiotykach i o tym, ze trzeba odpowiednie kupic sobie kapsułki żeby sie rozpuszczaly w jelicie a nie w zoladku... masakra, mowie wam. Dostalamod tego takiej nerwicy, ze juz znowu sobie nie radze.

-- 16 maja 2016, o 14:40 --
Od nowa to wszystko do mnie wraca, bo juz udalo mi sie pokonac nerwice... wtedy uspokoilam sie jak lekarze powiedzieli, ze nie jestm chora. Teraz nawet to mi nie wystarcza.
No własnie Ty się wtedy tylko uspokoiłaś, a nie pracowałaś żeby zmieniać swoje nawyki, a to duża różnica :/ Samym uspokojeniem się nigdy nie "pokonasz" nerwicy, a raczej ją wtedy tylko wyciszasz na jakiś czas.

Ja u siebie np. widzę różnicę, bo potrafię poczytać jakieś forum medyczne, zamknąć je I żyć dalej normalnie (a nie nakręcać się jak jeszcze do niedawna). Po prostu pilnuje się, bo wiem, że to jest nic nie warte.

Victor kiedyś napisał super wpis o candidzie, poszukaj na forum. Ja uwazam, że wielu ludzi z takich forów powinno się też leczyć psychiatrycznie.
Awatar użytkownika
dziwny123

17 maja 2016, o 16:32

Ja bym chyba musiał z tydzień poleżeć na dobrym oddziale gastrologicznym, żeby na 100 procent wiedzieć, czy moje dolegliwości mają podłoże psychiczne czy fizyczne.
ODPOWIEDZ