Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
-
Niejestsmiesznie
- Zarejestrowany Użytkownik
11 kwietnia 2016, o 09:47
Teraz się wyżalę.
Obawiam się tętniaka. Jestem młody i mam lekkie nadciśnienie, leczone lekiem. Boje się bo:
-czuje lekki ucisk w głowie
- wydawało mi się, że głowa mnie nie boli, ale teraz zaczęła boleć
- pogarsza mi się wzrok
Jak już prowadzę życie jak bym ten tętniak miał. Kurde! To się staje nie do wytrzymania. Obawiam się, że mi ten tętniak pęknie i to będzie mój koniec.

-
JohnnyEDM
11 kwietnia 2016, o 10:24
JAK KTOŚ NIE CHCE NIE CZYTAC ZEBY SIE NIE NAKRĘCAC. Czytalem na wikipedii wlasnie o fobii i chcialem zapytac sie o co dokladnie chodzi w tym fragmencie, "Podobnie jak w przypadku innych zaburzeń lękowych, fobia zazwyczaj wiąże się z objawami psychosomatycznymi, na przykład z przyśpieszeniem akcji serca, suchością w ustach, szczękościskiem, nadmiernym poceniem się, zawrotami głowy oraz poczuciem utraty kontroli nad swoim zachowaniem lub subiektywnym poczuciem choroby psychicznej. Zdarza się, że lęk fobiczny współistnieje z epizodami depresji i może wywołać stan przedzawałowy, zatrzymanie akcji serca, drętwienie kończyn, znaczny spadek lub wzrost ciśnienia, bezdech, duszności, zaburzenia postrzegania i mowy, ucisk na klatkę piersiową, głowę, nos lub brzuch i inne; może prowadzić do omdleń oraz arytmii serca." Subiektywne poczucie choroby psychicznej to znaczy że komuś wydaje się że jest psychicznie chory? A to że lęk fobiczny może wywoływać stan przedzawałowy to o co chodzi? Akcja serca może się zatrzymać o co chodzi WTF?
-
Olalala
- Dyżurny na forum Odważny VIP
11 kwietnia 2016, o 11:32
Niejestsmiesznie pisze:Teraz się wyżalę.
Obawiam się tętniaka. Jestem młody i mam lekkie nadciśnienie, leczone lekiem. Boje się bo:
-czuje lekki ucisk w głowie
- wydawało mi się, że głowa mnie nie boli, ale teraz zaczęła boleć
- pogarsza mi się wzrok
Jak już prowadzę życie jak bym ten tętniak miał. Kurde! To się staje nie do wytrzymania. Obawiam się, że mi ten tętniak pęknie i to będzie mój koniec.

Niejestsmiesznie - jeśli masz wątpliwości to możesz przejść się do lekarza. Warto jednak odczekać kilka dni, bo możliwe, że to jakieś sprawy napięciowe. Wzrok Ci się pogarsza, tzn. w jakim sensie?
Johny, a Ty nie miałeś mieć swojego wątku?

z tego co pamiętam to miałeś przestać sznupać po necie w wyszukiwaniu chorób

druga sprawa to czy uważasz Wikipedię za wiarygodne źródło informacji? Bo ja nie

-
Niejestsmiesznie
11 kwietnia 2016, o 12:14
Lekarz odpada bo przez pracę nie mam czasu. Ostatnio tylko nocna opieka została, ale tam zrobiono mi ekg i wyszło ok. Nie wiem czemu wymyśliłem tego tętniaka. Wzrok mi się pogorszył w tym sensie, że widzę trochę bardziej "zamazanie", a jak przymknę oko to mi się dwoi obraz.
-
Olalala
11 kwietnia 2016, o 13:24
Niejestsmiesznie pisze:Lekarz odpada bo przez pracę nie mam czasu. Ostatnio tylko nocna opieka została, ale tam zrobiono mi ekg i wyszło ok. Nie wiem czemu wymyśliłem tego tętniaka. Wzrok mi się pogorszył w tym sensie, że widzę trochę bardziej "zamazanie", a jak przymknę oko to mi się dwoi obraz.
Jak masz bardziej zamazane to może w ogóle Ci się wzrok pogorszył? Nie czujesz, że musisz oczy mruzyć? Może też dlatego ten ból głowy? Ja tak mam jak np. soczewki mi mgłą zajdą, bo się wysuszą I gorzej widzę - to wtedy muszę oczy mruzyć. Potem zaczyna mnie głowa boleć, taki ucisk aż czuję z tyłu głowy.
-
JohnnyEDM
12 kwietnia 2016, o 18:15
Czytałem na forum tutaj artykuły o strachu przed chorobami psychicznymi i czytając o schizofrenii prostej przeczytałem " Kolejnym faktem jest to że stan osoby ze schizofrenią prostą nie mają remisji jak np. schizofrenicy paranoidalni, a oznacza to że ich stan z dnia na dzień się pogarsza, choroba cały czas postępuje. " To znaczy że schizofrenicy paranidalni mają remisie czy nie mają bo nie do końca zrozumiałem zdanie :/
-
Olalala
12 kwietnia 2016, o 18:44
JohnnyEDM pisze:Czytałem na forum tutaj artykuły o strachu przed chorobami psychicznymi i czytając o schizofrenii prostej przeczytałem " Kolejnym faktem jest to że stan osoby ze schizofrenią prostą nie mają remisji jak np. schizofrenicy paranoidalni, a oznacza to że ich stan z dnia na dzień się pogarsza, choroba cały czas postępuje. " To znaczy że schizofrenicy paranidalni mają remisie czy nie mają bo nie do końca zrozumiałem zdanie :/
Johny - powodzenia w odburzaniu, Ty dalej czytasz te strony.
-
betii
14 kwietnia 2016, o 09:06
Czy ma ktoś tak ze u lekarza przy mierzenia ma podwyższone ciśnienie a w domu jak mierzy to ma niskie?To chyba nie jest chorobowe tylko wynik stresu.???
Zmień nawyki myślowe, a odmienisz swój los!
Kiedy już nauczysz się kierować uczucia i myśli na właściwe tory, spokój ducha i fizyczne zdrowie na pewno przyjdą same.
"Pamiętaj, że mamy do czynienia jedynie z myślami, a myśli mogą zostać zmienione. Gdy zmieniamy nasze myślenie, zmieniamy naszą rzeczywistość". Louise L. Hay
-
wwax
14 kwietnia 2016, o 09:36
To się chyba nazywa syndrom białego fartucha.
Na początku mojej przygody z nerwicą byłem leczony na nadciśnienie, u kardiologa mało mi serce nie wyskoczyło. Holter 24h i okazało się, że nadciśnienia nie ma.
-
martusia1979
- Odburzony i pomocny użytkownik
14 kwietnia 2016, o 11:34
betii pisze:Czy ma ktoś tak ze u lekarza przy mierzenia ma podwyższone ciśnienie a w domu jak mierzy to ma niskie?To chyba nie jest chorobowe tylko wynik stresu.???
oj betii ty dalej swoje

..pewnie, ze takmoze byc, to strachowe czyli wynik stresu. Juz kiedys to pisalam, ze z niskim cisnieniem wejdziesz na 10 pietro i gwarantuje ci, ze na tym 10 pietrze bedziesz miala wysokie

..to sie wiaze w tym wypaku z wysilkiem , serce po prostu szybciej pompuje krew i wzrasta cisnienie:huh
nie pojdziesz do przodu bo wciaz sie upewniasz powinnas juz raczej byc na etapie,,wiem to nerwica ,,:))
strach-przed-smiercia-szalenstwem-i-utrata-kontroli-t427.html
-
sloneczko92
14 kwietnia 2016, o 19:45
Hej Wam

mam pytanie...
Mial ktos z Was problem z tym ze robilo sie Wam slabo ?
Dzis sie wystraszylam bardzo bo sobie siedzialam i nagle mi sie zakrecilo w glowie, serce mi walilo i mi sie slabo robilo... i to caly czas sie dzieje co chwile strasznie sie boje :-/
Nagle zrobilam sie czerwona i cisnienie podskoczylo
-
mooooof1987
14 kwietnia 2016, o 19:51
Miałem miliard razy plus mnóstwo innych objawów do tego;) typowe dla nerwicy.
Nerwico!
-co?
GÓWNO!!!!
-
sloneczko92
14 kwietnia 2016, o 20:04
Kurcze :-/ wystraszylam sie...
Teraz leze i mam uczucie ze sie cos stanie...
-
Olalala
14 kwietnia 2016, o 20:48
sloneczko92 pisze:Kurcze :-/ wystraszylam sie...
Teraz leze i mam uczucie ze sie cos stanie...
sloneczko, dobrze, ze to napisałaś: "masz uczucie". Jak widzisz to tylko uczucie, a nie rzeczywistość.
-
mooooof1987
14 kwietnia 2016, o 20:51
Miałem tak non stop przez kilka msc i w sumie czesto jeszcze miewam . Cos mi sie stanie...ale wlasnie co?? Milion mysli naraz jedno wykluczone to następne sie pojawia

spokojnie to tylko nerwica

Nerwico!
-co?
GÓWNO!!!!