Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy
-
- Zarejestrowany Użytkownik
No np. Wydawalo mi się ze siotra przeszla do kuchni jak ja byłam w łazience i mialam uchylone drzwi a ja nie jestem teraz pewna czy mi się wydawalo czy nie. Znaczy jak poszłam sprawdzić czy ona tam jest to bylam w innym pokoju albo np. Bylam w pokoju a mój bart wyszedł z domu i wydawalo mi się ze wrócił po cos, a jak sprawdziłam to go nie bylo. Niby mogl to byc mój sąsiad który wychodził od siebie a mi się wydawali zw to u mnie drzwi ktos otworzył. Cos tego typu.
- schanis22

W zdrowym ciele zdrowy duch , zdrowa głowa zdrowy brzuch.
Nerwica jest małą ściemniarą francą , wróblicą cwaniarą . Plącze nam nogi i mówi idż ! Wkręceni w zgubną nić .
Świata nie naprawisz - napraw siebie .
Nerwica jest małą ściemniarą francą , wróblicą cwaniarą . Plącze nam nogi i mówi idż ! Wkręceni w zgubną nić .
-
No a wyobraź sobie ze ja się nawet wystraszyłam jak ty zwyczajnie zapytalas jakie przewodzenia. Bo pomyslalm ze może jednak zwariowalam
- schanis22
Przepraszam, rozumiem Cię ja też bym się wystraszyła gdyby ktoś mnie tak spytał , Kochana ja głosy słyszę imię swoje choć nikt mnie nie woła ale tak jest w nerwicy Victor też o tym pisał .takadziewczyna pisze:No a wyobraź sobie ze ja się nawet wystraszyłam jak ty zwyczajnie zapytalas jakie przewodzenia. Bo pomyslalm ze może jednak zwariowalam

Ostatnio zmieniony 7 kwietnia 2016, o 23:08 przez schanis22, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jerry
- Odważny i aktywny forumowicz
Przywidzenia są normalne u ludzi niezaburzonych, a w nerwicy zwyczajnie przykładasz do nich nadmierną wagę i mnożysz przez lęk przed zwariowaniem czego wynikiem są powyższe posty. Zmęczony nerwicą umysł może tworzyć sobie różne fantasmagorie. Zaakceptuj to. Pokochaj. Zaśmiej się, nawet jeśli czujesz strach. Oszukuj umysł, tak jak on oszukuje Ciebie.
Nowa dostawa kozich racic z hodowli ekologicznej na Podkarpaciu. Kilogram świeżych, całych - 19 zł/kg. Kilogram świeżych, drobno mielonych - 23 zł/kg.
Pamiętajcie, że najlepsze na nerwice są z koziołka racice!
Moczymy je 2 dni w wodzie lub mleku, mieszamy z miodem i cytryną, a następnie pałaszujemy (1-2 kilogramy dziennie). Nerwica przechodzi po tygodniu, depresja po dwóch.
Zapraszam do składania zamówień.
Moczymy je 2 dni w wodzie lub mleku, mieszamy z miodem i cytryną, a następnie pałaszujemy (1-2 kilogramy dziennie). Nerwica przechodzi po tygodniu, depresja po dwóch.
-
Dziekuje wam bardzo 
-- 7 kwietnia 2016, o 22:09 --
No i jeszcze ostatnie: Raz zerknelam na koleżankę i wydawali mi się ze ma okulary przeciwsłoneczne ubrane. Wydalo mi się to niemożliwe bo jestesmy w kasie. Mysle, pewnie mi się przywidzialo zerknelam 2 raz i faktycznie nie miała. To tez normalne ? Ostatnie i juz was nie mecze :*

-- 7 kwietnia 2016, o 22:09 --
No i jeszcze ostatnie: Raz zerknelam na koleżankę i wydawali mi się ze ma okulary przeciwsłoneczne ubrane. Wydalo mi się to niemożliwe bo jestesmy w kasie. Mysle, pewnie mi się przywidzialo zerknelam 2 raz i faktycznie nie miała. To tez normalne ? Ostatnie i juz was nie mecze :*
- schanis22
normalne
przeczytaj jeszcze raz to co Jerry napisał to się tyczy wszystkiego, i daj sobie spokój nie nakręcaj się tym .

- Jerry
- Odważny i aktywny forumowicz
No nie. Niestety, przywidzenie z okularami jest nienormalne... A co za różnica jakie masz przywidzenie? Ja wczoraj jechałem samochodem, byłem nieco zmęczony i ze 2 razy widziałem jak ktoś mi się wytacza pod auto. Oczywiście nic takiego się nie działo. Jedyny morał jaki z tego płynął - trzeba było odpocząć 

Nowa dostawa kozich racic z hodowli ekologicznej na Podkarpaciu. Kilogram świeżych, całych - 19 zł/kg. Kilogram świeżych, drobno mielonych - 23 zł/kg.
-
Juz nie smece
dzieki ze jesteście 

- schanis22
wszystkie inne są normalne a z okularami nie normalnetakadziewczyna pisze:Juz nie smecedzieki ze jesteście

-
Hej mam pytanie dotyczące związku dolegliwości uzębienia, a nerwicy
Mianowicie miałam leczoną kanałowo dolną 6-stkę. Ale od jakiegoś czasu czuje nie ból ale jakieś dziwne dreszcze na poliku, jakiś ucisk w szczęce
Byłam z tym u dentystki, badania ok, RTG wporzo, kanały drożne i wyczyszczone. Ja już nie wiem
Miał ktoś podobną historię? Podobno w nerwicy są jakieś tam szczękowo-zębowe dolegliwości 

Syr 11,10: "Synu, nie bierz na siebie zbyt wiele spraw, bo jeśli będziesz je mnożył, nie unikniesz szkody. I choćbyś pędził, nie dopędzisz, a uciekając nie uciekniesz."
- JohnnyEDM
Czytałem artykuł na forum przed chwilą, nie chce nic krytykować ale w wielu zdaniach nie ma przecinkow, niektóre zdania, ich sens nie jest dokonać zrozumiały. Miedzy innymi tutaj "U osoób chorych na schizofrenie, mających stany psychotyczne przerażenie budzą prawie konkretne choć urojone zjawiska. U chorych na depresję, nerwicę lęk ten jest nieokreślony.
Pacjent tak naprawdę ni epotrafi powiedzieć, co takiego strasznego jest w jego przyszłości, próbuje tłumaczyć to objawami, zływmi warunkami finansowymi, stresem. Zwykle najpierw jest lęk/objawy, ktory potem potrzebuje jego racjonalizacji i ubrania w słowa tego lęku.
Niezależnie od tego trzeba zdawać sobie sprawę, że lęk występujący w przebiegu innych chorób psychicznych ni ejest tym samym lłekiem.
Jest to jakościowo inn ezjawisko.
Niewątpliwie taki inny lęk towarzyszy wielu przeżyciom, których doświadczają chorzy na schizofrenię." O jakiego pacjenta tutaj chodzi, tego zdrowego czy chorego na schizofrenię bo nawet nie ma spokoju jak się czyta artykuły na forum.
Pacjent tak naprawdę ni epotrafi powiedzieć, co takiego strasznego jest w jego przyszłości, próbuje tłumaczyć to objawami, zływmi warunkami finansowymi, stresem. Zwykle najpierw jest lęk/objawy, ktory potem potrzebuje jego racjonalizacji i ubrania w słowa tego lęku.
Niezależnie od tego trzeba zdawać sobie sprawę, że lęk występujący w przebiegu innych chorób psychicznych ni ejest tym samym lłekiem.
Jest to jakościowo inn ezjawisko.
Niewątpliwie taki inny lęk towarzyszy wielu przeżyciom, których doświadczają chorzy na schizofrenię." O jakiego pacjenta tutaj chodzi, tego zdrowego czy chorego na schizofrenię bo nawet nie ma spokoju jak się czyta artykuły na forum.
-
Upraszczając. Zaburzony człowiek lęka się o zdrowie bo np. boi się śmierci. Jest to lęk uzasadniony(każdy boi się śmierci, nie każdy to przeżywa całymi dniami), ale irracjonalny bo człowiek ten jest zdrowy więc nie ma potrzeby się lękać.
Schizofrenik boi się o zdrowie bo np. mam podejrzenie, że ktoś go podtruwa. Jest to lęk nieuzasadniony i irracjonalny, a co gorsze to schizofrenik wcale tak nie uważa.
Puki boisz się, że możesz być chory psychicznie to jeszcze o Tobie dobrze świadczy bo chorzy psychicznie(sam widziałem takich dziesiątki na praktykach) nie uważają się za chorych i obwiniają za swoje objawy: cały świat, leki, spiski, ludzi, kosmos, polityków itd itd
Nerwicowiec czuje podskórnie, że lęk jest irracjonalny, ale nie może się go pozbyć. Schizofrenik jest niemalże przekonany, że lęk jest prawdziwy i zasadny.
Schizofrenik boi się o zdrowie bo np. mam podejrzenie, że ktoś go podtruwa. Jest to lęk nieuzasadniony i irracjonalny, a co gorsze to schizofrenik wcale tak nie uważa.
Puki boisz się, że możesz być chory psychicznie to jeszcze o Tobie dobrze świadczy bo chorzy psychicznie(sam widziałem takich dziesiątki na praktykach) nie uważają się za chorych i obwiniają za swoje objawy: cały świat, leki, spiski, ludzi, kosmos, polityków itd itd

Nerwicowiec czuje podskórnie, że lęk jest irracjonalny, ale nie może się go pozbyć. Schizofrenik jest niemalże przekonany, że lęk jest prawdziwy i zasadny.
- Ciasteczko
- Administrator
Johnny, jeśli zalinkujesz konkretnie ten artykuł postaramy się go edytować na te literówki, o ile oczywiście są one w oryginalnym tekście. Niestety ciężko jest na takim dużym forum sprawić, by wszystko było idealne. 
W skrócie chodzi o to, że lęk może być objawem wspólnym zarówno dla nerwicy, jak i schizofrenii, jednak nie jest to ten sam lęk. Niejestsmiesznie bardzo dobrze to ujął.

W skrócie chodzi o to, że lęk może być objawem wspólnym zarówno dla nerwicy, jak i schizofrenii, jednak nie jest to ten sam lęk. Niejestsmiesznie bardzo dobrze to ujął.

Odburzanie, to proces - wstajesz, upadasz, wstajesz, upadasz... ale upierasz się, że idziesz do przodu.
Każdy ma tę moc. Nie odkładaj życia na później. Nigdy.

- Ciasteczko
- Administrator
Ok już edytowałam ten tekst, chodziło o ten artykuł Wojciecha- post28662.html#p28662
Odburzanie, to proces - wstajesz, upadasz, wstajesz, upadasz... ale upierasz się, że idziesz do przodu.