Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
takadziewczyna
Zarejestrowany Użytkownik

5 kwietnia 2016, o 22:07

Ale moje przewidzenie to np. Wydawalo mi się ze widziałam jakby cień ze moja siostra szla do kuchni a jak tam poszłam to jej nie bylo.itp. Jesli jest to gdzies tu opisane to poproszę o link. Bo ja nie znalazłam, a jak szukam na necie to kieruje mnie jedynie na psychozę itp. A nie chce tego czytać żeby się bardziej nie nakręcać.

-- 5 kwietnia 2016, o 21:07 --
Chyba nie trafiłam w dobry czas :( taka cisza tu :(
Awatar użytkownika
mooooof1987

5 kwietnia 2016, o 22:12

Dokładnie nie czytaj :) cienie to ja widziałem milion razy nawet przed nerwica ;D tylko ,ze w nerwicy ten cień ,nawet cień muchy, jest czymś strasznym. Twoje oczy są ciagle w gotowości do wyłapywania niebezpieczeństw i nawet nieświadomie wyłapuje każda zmianę w otoczeniu ja tak miałem w sumie często jeszcze mam ale juz sie tego nie boje ;) przeciez ja nawet bałem sie swoich brwi czy rzęs seeeeriooo jak normalny człowiek nie widzi ich ja je widziałem przeszkadzały mi często myślałem ze tracę wzrok ze minusie wzrok zawęża a okazywało sie ze to rzęsy hahahahah wyłapywalem każdy błysk na szybie , ruch gałązki widziany katem oka przyprawiał mnie o nienormalne myśli tak w skrócie Ci tylko opisuje swoje przeżycia. To było w którymś odcinku divovica o tym ale nie pamietam ktorym :(

-- 5 kwietnia 2016, o 21:12 --
Trafilas ,ale ja dlugo odpisuje bo jestem zajęty ,ale spokojnie nie zostaniesz sama;D
Nerwico!
-co?
GÓWNO!!!!
takadziewczyna

5 kwietnia 2016, o 22:13

Wielkie dzieki za odpowiedz :)
Awatar użytkownika
mooooof1987

5 kwietnia 2016, o 22:14

Mam nadzieje ze Ci pomogłem chociaż troche ;)
Nerwico!
-co?
GÓWNO!!!!
takadziewczyna

5 kwietnia 2016, o 22:19

Pewnie :) zawsze mnie tu na forum uspokajacie.
Awatar użytkownika
mooooof1987

5 kwietnia 2016, o 22:29

Najlepszym dowodem ze z Tobą ok to to ,ze jesteś świadoma tego co widzisz człowiek chory psychicznie miałby z tym problem.

-- 5 kwietnia 2016, o 21:27 --
Przypomniałem sobie jeszcze jedna sytuacje. Noc byłem w toalecie wracam patrzę w drzwiach na ścianę a tam wielki cień gościa w kapeluszu wybiegłem serce mi prawie przebiło zebra i nie wiedziałem co robić bo głupio było komuś powiedzieć wiec umierając ze strachu postanowiłem wejść do pokoju ale najpierw patrząc na inna ścianę i zgadnij co zobaczyłem malutka kaczuszkę w słomianym kapeluszu zawieszona na lampce nocnej...ona dałabym cień ;D

-- 5 kwietnia 2016, o 21:29 --
Dawala*
Nerwico!
-co?
GÓWNO!!!!
takadziewczyna

5 kwietnia 2016, o 22:48

No takie rzeczy to też miałam. I taka ulga kiedy odkryjesz że to czego się wystraszyłeś to taka normalna rzecz.

-- 5 kwietnia 2016, o 21:48 --
Tylko teraz te obecne przywidzenia wydają mi się inne np.Oprócz tego dzis spojrzałam na koleżankę tak szybko i wydawalo mi się ze ma ubrane okulary potem jeszcze raz i nie miała. I nie zdjela ich tylko po prostu ich nie miała.albo wyjrzałam przez okno mignęło mi dziecko w czerwonej czapce w krzakach a potem już go wogóle nie było, jakby jakiś omam.
Awatar użytkownika
mooooof1987

5 kwietnia 2016, o 23:01

Nooo a ile razu myślałem ze ktoś mi za plecami stoi albo,ze ktoś na mnie patrzy z za ramienia ja sie odwracam a ten ktoś stoi kilka metro ode mnie i w dodatku plecami haha
Nerwico!
-co?
GÓWNO!!!!
takadziewczyna

6 kwietnia 2016, o 07:19

I zaczął sie kryzys :(
Awatar użytkownika
Olalala
Dyżurny na forum Odważny VIP

6 kwietnia 2016, o 11:22

takadziewczyna pisze:I zaczął sie kryzys :(
takadziewczyna, ja też miałam wkrętki np. że coś mam na brzegach powiek, po czym u lekarza okazało się, że to ujście kanalików łzowych I bardzo dobrze, że je mam :haha:
egeria1975

6 kwietnia 2016, o 12:45

Czy też tak macie że jakby boicie się nie wiadomo czego. Mam jakieś natrętne myśli ale staram się sobie je racjonalizować i cały czas jakby taki stan jakby w lęku a z drugiej strony myśli, że wszystko jest bez sensu (po co pracuję, po co ludzie mają jakieś pasje, moje zainteresowania nie dają mi żaden satysfakcji)
takadziewczyna

6 kwietnia 2016, o 19:41

no takie rzeczy które da się wytłumaczyć to też miałam ale teraz jest pare takich sytuacji których nie umiem sobie racjonalnie wytłumaczyć i dlatego obawiam się że to omamy.
Awatar użytkownika
Olalala
Dyżurny na forum Odważny VIP

6 kwietnia 2016, o 19:45

egeria1975 pisze:Czy też tak macie że jakby boicie się nie wiadomo czego. Mam jakieś natrętne myśli ale staram się sobie je racjonalizować i cały czas jakby taki stan jakby w lęku a z drugiej strony myśli, że wszystko jest bez sensu (po co pracuję, po co ludzie mają jakieś pasje, moje zainteresowania nie dają mi żaden satysfakcji)

Egeria, lęk przed nie wiadomo czym to typowy lęk w nerwicy. Często podczepia sie pod objawy i zaczynamy sie bać samych objawów. To właśnie lek Ci nasyla takie uczucie, ze wszystko jest bezsensu.
Awatar użytkownika
Milya
Odważny i aktywny forumowicz

7 kwietnia 2016, o 08:42

takadziewczyna pisze:no takie rzeczy które da się wytłumaczyć to też miałam ale teraz jest pare takich sytuacji których nie umiem sobie racjonalnie wytłumaczyć i dlatego obawiam się że to omamy.
czego nie potrafisz sobie wytłumaczyć?
Ja też miewałam różne przywidzenia, na przykład jak siedziałam w salonie i widziałam drzwi do pokoju które mają szklaną szybę to non stop mi się zdawalo że ktoś tam chodzi po pokoju, że widze jakieś czarne fragmenty postaci itd. Ale oczywiście wiem, że tak nic/nikogo nie mogło być. Czasem tak jest, jeśli o tym dużo myślisz i się zastanawiasz to widzisz tego jeszcze więcej.
~ szukajcie mnie w innym świecie ~
wwax

7 kwietnia 2016, o 19:13

betii pisze:Czy jeśli był miala nadciśnienie to mierząc ciśnienie codziennie przez tydzień wylapalabym jakiś wyższy wynik?i by to wyszło.
Gdybyś miała nadciśnienie to byś nie miała 111/77 tylko przynajmniej 140/90 i nie musiałabyś na to "polować":P
Też miałem x lat temu zajawkę z ciśnieniem i pulsem, kardiolog, ekg, echo, holter a jak nic nie znaleźli to z tego wszystkiego dostałem dodatkowych skurczów - uwierz mi tym się dopiero można nakręcić. Jak nie przestaniesz wariować z powodu ciśnienia to też Cię to czeka :P

Wiesz dlaczego małe nadciśnienie wykrywa się przypadkiem? Bo nie daje żadnych objawów... Ot przypadkiem mierzą komuś ciśnienie i wychodzi, że jest za wysokie.
ODPOWIEDZ