Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
Awatar użytkownika
schanis22
Zarejestrowany Użytkownik

31 marca 2016, o 19:06

ja miałam często mrowienie wszędzie w sumie i w palcach rąk i nóg , normalne w nerwicy , Szymon nie zadawaj pytań jak byś był tydzień na forum .
Ostatnio zmieniony 31 marca 2016, o 19:08 przez schanis22, łącznie zmieniany 1 raz.
W zdrowym ciele zdrowy duch , zdrowa głowa zdrowy brzuch.
Nerwica jest małą ściemniarą francą , wróblicą cwaniarą . Plącze nam nogi i mówi idż ! Wkręceni w zgubną nić .
Świata nie naprawisz - napraw siebie .
Szymon2016

31 marca 2016, o 19:07

No przepraszam ale nie wiem jak sobie z tym gownem poradzić :)
"Jeśli chcesz być szczęśliwy, wyznacz sobie cel, który pokieruje Twoimi myślami, uwolni Twoją energię i zainspiruje nadzieję."
wwax

31 marca 2016, o 19:11

schanis22 pisze:Ah, i zasmucę Cię nie masz innej choroby tylko nerwicę z tego co opisujesz :))
Jakoś do końca to do mnie nie dociera bo rozumie, że można być zmęczonym ale żeby niewyraźnie widzieć? Mieć twarz czerwoną jak alkoholik? To ja już nie wiem czy nie lepzsa jest jakaś "zwykła" choroba. Zdiagnozują, wyleczą i po sprawie...
Awatar użytkownika
schanis22

31 marca 2016, o 19:15

no tak lepsza zwykła choroba niż wymyślona przez nerwy to fakt , tutaj trzeba dużo pracy nad sobą żeby z niej wyjść nie jest to takie proste . Dla pewności zrób badania .
Nerwica jest małą ściemniarą francą , wróblicą cwaniarą . Plącze nam nogi i mówi idż ! Wkręceni w zgubną nić .
Szymon2016

31 marca 2016, o 19:17

wwax pisze:
schanis22 pisze:Ah, i zasmucę Cię nie masz innej choroby tylko nerwicę z tego co opisujesz :))
Jakoś do końca to do mnie nie dociera bo rozumie, że można być zmęczonym ale żeby niewyraźnie widzieć?.
Nerwice też można wyleczyć... Z oczami to ta też mam różne mety błyski wydaje mi się że słabej Widze czasami drżenie obrazu nawet mam ale to mi ju minęło miałem wcześniej
"Jeśli chcesz być szczęśliwy, wyznacz sobie cel, który pokieruje Twoimi myślami, uwolni Twoją energię i zainspiruje nadzieję."
Awatar użytkownika
schanis22

31 marca 2016, o 19:21

Szymon nawet nie wiem czy wyleczyć to dobrze powiedziane ... po prostu wyjść z iluzji , z zaburzenia lękowego i tyle .
Szymon2016

31 marca 2016, o 19:22

No dokładnie o to mi chodziło w końcu nerwica to nie choroba tylko stan :)
Magda321
Odważny i aktywny forumowicz

31 marca 2016, o 20:35

Hej miałabym pytanko dzisiaj juz drugie :D Jest mozliwosc by lęki odpuszczały a nasilała sie depresonalizacja? Objawy optyczne w szczegolnosci
Miej wyjebane, a będzie ci dane :)
Szymon2016

31 marca 2016, o 20:36

U mnie odwrotnie jest :D więc pewnie tak
Awatar użytkownika
schanis22

31 marca 2016, o 20:39

PaulinaDobrevv pisze:Hej miałabym pytanko dzisiaj juz drugie :D Jest mozliwosc by lęki odpuszczały a nasilała sie depresonalizacja? Objawy optyczne w szczegolnosci
Paula ja tak mam lęku już nie czuję , depersonalizacja nadal jest nie wiem w sumie czy silniejsza czy taka sama , a jak się budzę to mam taką mgłę i nie widzę dobrze ale tylko rano , pozniej to mija i mam takie męty czarne ale nie ciągle jest to zależne od światła ,wcześniej tego nie miałam .
Magda321

31 marca 2016, o 20:40

Czyli w nerwicy wszystko mozliwe :D
Miej wyjebane, a będzie ci dane :)
Awatar użytkownika
Kasia1977

31 marca 2016, o 20:52

Oczywiście Paula, że wszystko możliwe w tym stanie. Ja aktualnie nie mam uczuć ;luzz . Nic nie jest w stanie mnie zdenerwować. Nawet nie przeraża mnie to,że nic mnie nie przeraża ;luzz
Bo jak nie my to kto ????????
Awatar użytkownika
kumcia

1 kwietnia 2016, o 05:40

Moim najgorszym objawem nerwicy jak do tej pory jest takie nagłe dziwne uczucie postrzegania przestrzeni, jakbym miała odlecieć do nieba, oddzielić się od ciała. Dzieje się tak gdy jestem w otwartej przestrzeni w miejscu publicznym a ostatnio także podczas jazdy samochodem. Bardzo mnie to przeraża. Czy to można podciągnąć pod depersonalizacje/derealizację czy już kompletnie oszalałam.....? :(:
Awatar użytkownika
Kasia1977

1 kwietnia 2016, o 10:41

DD 100 %. Nie bój się, nie oszalałaś. Słuchałaś nagrań o DD? Jeśli nie , zrób to czym prędzej
Bo jak nie my to kto ????????
sloneczko92

2 kwietnia 2016, o 12:14

Hej Wam...
Znow przezywam atak paniki :-( nwm co mi sie dzieje :-( trzese sie cala, mysle ze zaraz zemdleje, serce mi wali :-( w glowie sie kreci nem co robic :-(
ODPOWIEDZ