Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
Szymon2016
Zarejestrowany Użytkownik

24 marca 2016, o 13:48

Dzięki ale próbuje się jakoś uspokoić bo znowu mnie dopadło od rana lęk i dorazu to osłabienie prawej strony :(
"Jeśli chcesz być szczęśliwy, wyznacz sobie cel, który pokieruje Twoimi myślami, uwolni Twoją energię i zainspiruje nadzieję."
Awatar użytkownika
myszusia
Odważny i aktywny forumowicz

24 marca 2016, o 13:52

Mnie tez się dzis dziwnie zrobilo niby jakies zawroty głowy i czułam się jakbym miała polecieć,ale przeczekalam to i minelo. Musisz odpowiednio do tego podejść skoro jesteś zdrowy to się z tego ciesz i bierz za odburzenie.
" W życiu wygrywa tylko ten,kto pokonał samego siebie. Kto pokonał swój strach,swoje lenistwo,swoją nieśmiałość"
Awatar użytkownika
elala73

24 marca 2016, o 16:01

ostatnio jadąc na rowerze po ścieżce rowerowej o mało nie spowodowałam wypadku. To przez te namalowane co paręnaście metrów rowery , na które nie chciałam najechać i omijając je wkroczyłam na lewą stronę ścieżki , gdzie próbował wyprzedzić mnie inny rowerzysta . Posłał mi parę ku....w a mi było strasznie głupio . Po prostu źle się czuję jak na te namalowane rowery najeżdżam . Ktoś tak ma ?
kucyki46
Gość

24 marca 2016, o 16:09

Specyficzny natręt :) Od teraz najeżdżaj na wszystkie! Zmiana taktyki :) Tak jakbyś miała je "zaliczyć". Noo.. chyba, że z przeciwka nadjedzie prawdziwy - to wtedy omijaj!! <wesoły>
Awatar użytkownika
elala73

27 marca 2016, o 17:57

zawsze się zastanawiałam jak to jest w tej derealizacji , ale coś mi się wydaje ,że właśnie ją przechodzę . Czuję się jakby we śnie , tak nierzeczywiście .Jak się zagłębiam w ten stan , to nasila się lęk . I zatkane uszy , jakbym była dwa metry pod wodą .
Awatar użytkownika
schanis22

27 marca 2016, o 17:59

oj Elala witaj w klubie mam to samo na okrągło zatkanie uszy i jak bym była właśnie pod wodą . Nie bój się tego to jest normalny stan umysłu takie odcięcie .
W zdrowym ciele zdrowy duch , zdrowa głowa zdrowy brzuch.
Nerwica jest małą ściemniarą francą , wróblicą cwaniarą . Plącze nam nogi i mówi idż ! Wkręceni w zgubną nić .
Świata nie naprawisz - napraw siebie .
Awatar użytkownika
martusia1979
Odburzony i pomocny użytkownik

27 marca 2016, o 18:08

ewa to dd, naturalny stan.
strach-przed-smiercia-szalenstwem-i-utrata-kontroli-t427.html
Awatar użytkownika
elala73

27 marca 2016, o 18:39

ja ten stan bardziej kojarzyłam ze stanem lękowym , bo oczywiście się nakręcałam i do tego dochodził lęk , ale dzisiaj podeszłam do tego bardziej profesjonalnie :) i idzie to znieść .
krypi

27 marca 2016, o 21:00

Miał ktoś z was takie wrażenie jakbyście tracili wzrok? Jakbyście tracili władze nad oczami? Już to pare razy miałem i sobie mówiłem że to od dd, a teraz wpadlem przez to w panike. Mam to tak nagle, nagle mam wrażenie że obraz mam jakiś straszne rozmyty że moge sie skupić tylko na jednym punkcie, elemencie że tylko on jest wyraźny, a reszta jest jakby za mgłą, rozmazana. I też coś takego że pierwze pare metrow widze wyraźnie, a reszta to nagle sie robi taka mega rozmyta. No dzieje sie to najcześciej podczas ataku paniki, mam lekka wade wzroku 0.5 na oboje oczu wiec nie wiem o co chodzi. W nerwicy moze dojs do a taiego pogorszenia wzroku? Mieliscie takie wrazenie tracenia obrazu sprzed oczu?
Awatar użytkownika
martusia1979

27 marca 2016, o 21:30

elala73 pisze:ja ten stan bardziej kojarzyłam ze stanem lękowym , bo oczywiście się nakręcałam i do tego dochodził lęk , ale dzisiaj podeszłam do tego bardziej profesjonalnie :) i idzie to znieść .
ale dd tez jest od lęku...poza tym pewnie, ze idzie to zniesc wszystko idzie..
Awatar użytkownika
Grzegorz

27 marca 2016, o 21:45

Ja bym chcial was zapytac czy to tez normalne przy nerwicy ze jak zaczne np o czyms mysleć o zyciu itd to zaraz duzo mysli mnie doluje i mysle ze mam depresje i zaraz cos sie stanie zlego,dodam ze dwa tyg temu przed atakiem tego nigdy nie mialem.moj przyjaciel mial depresje i jest po probie s... Po spotkaniu z nim dostalem ataku pod prysznicem ze cos mi sie stanie tak jak jemu, i teraz duzo zeczy ktore rozwiazywalem pstryknieciem palcami albo wcale nie myslalem nad tym, teraz mnie doluje i zaraz sie nakrecam ze to tez moze ja mam depresje i zaraz ataku paniki dostaje i wiadomo nastruj pozniej do niczego.., piszac to jestem spokojny tyko tylko czuje lęk wolnoplynacy
Awatar użytkownika
martusia1979

27 marca 2016, o 21:53

Grzegorz to jest wlasnie bledne kolo ale wszystko co opisales jest normalne w zaburzeniu. To, ze spotkalo to twojego przyjaciela boisz sie teraz o siebie. Widocznie z jakiegos powodu stalo sie to twoim zapalnikiem i lek juz dziala, boisz sie o siebie z tad tez masz lęk wolnoplynacy. Stany depresyjne tez sa normalne poniewaz biora sie z leku. Wiadomo ,ze jak sa natrety to i cie to odrazu doluje i zno wpadasz w bledne kolo. Nie martw sie nie jestes odmiencem.
Awatar użytkownika
Grzegorz

27 marca 2016, o 22:27

martusia1979 pisze:Grzegorz to jest wlasnie bledne kolo ale wszystko co opisales jest normalne w zaburzeniu. To, ze spotkalo to twojego przyjaciela boisz sie teraz o siebie. Widocznie z jakiegos powodu stalo sie to twoim zapalnikiem i lek juz dziala, boisz sie o siebie z tad tez masz lęk wolnoplynacy. Stany depresyjne tez sa normalne poniewaz biora sie z leku. Wiadomo ,ze jak sa natrety to i cie to odrazu doluje i zno wpadasz w bledne kolo. Nie martw sie nie jestes odmiencem.
Dziekuje za dobre slowo),dwoch lekarzy i psycholog wykluczyli depresje,moja kobieta też )) powiedzieli ze to bylo traumatyczne przezycie dla mnie i z tad to sie wzielo.dodam nie ukrywajac ze podczas ataku bylem na mega kacu,i sie zaczelo,musialem wyjsc z domu tak sie przestraszylem strasznie..,nerwice mam ogolnie od 7 lat z przerwami, tylko takich mysli nie mialem nigdy,lubie jak to faceci wypic piwko, a teraz jak widze alko to az sie trzese ze strachu..to mi akurat nie przeszkadza.,, wiadomo tylko lęki i obawy.( jeszcze raz dziekuje

-- 27 marca 2016, o 21:27 --
Grzegorz pisze:
martusia1979 pisze:Grzegorz to jest wlasnie bledne kolo ale wszystko co opisales jest normalne w zaburzeniu. To, ze spotkalo to twojego przyjaciela boisz sie teraz o siebie. Widocznie z jakiegos powodu stalo sie to twoim zapalnikiem i lek juz dziala, boisz sie o siebie z tad tez masz lęk wolnoplynacy. Stany depresyjne tez sa normalne poniewaz biora sie z leku. Wiadomo ,ze jak sa natrety to i cie to odrazu doluje i zno wpadasz w bledne kolo. Nie martw sie nie jestes odmiencem.
Dziekuje za dobre slowo),dwoch lekarzy i psycholog wykluczyli depresje,moja kobieta też )) powiedzieli ze to bylo traumatyczne przezycie dla mnie i z tad to sie wzielo.dodam nie ukrywajac ze podczas ataku bylem na mega kacu,i sie zaczelo,musialem wyjsc z domu tak sie przestraszylem strasznie..,nerwice mam ogolnie od 7 lat z przerwami, tylko takich mysli nie mialem nigdy,lubie jak to faceci wypic piwko, a teraz jak widze alko to az sie trzese ze strachu..to mi akurat nie przeszkadza.,, wiadomo tylko lęki i obawy.( jeszcze raz dziekuje
Wczesniejsza nerwica dotyczyla lękow odnosnie choroby ze umre na jakas chorobe, lista badan nie ma konca lekarze sie wyczerpali a ja dalej w tym tkwilem, gdybym wczesniej trafil na te forum i divovik nagrania napewno by to tyle nie trwalo,.
Awatar użytkownika
schanis22

27 marca 2016, o 22:31

no tak jest Grzegorz ja też przeszłam choroby świata raki wszystko dwa lata sobie głowę tak zepsułam, a to była tylko hipochondria no ale cóż jak przysłowie mówi - mądry Polak po szkodzie . Teraz jesteś na forum i będzie Ci wiele łatwiej wyjść z zaburzenia .
W zdrowym ciele zdrowy duch , zdrowa głowa zdrowy brzuch.
Nerwica jest małą ściemniarą francą , wróblicą cwaniarą . Plącze nam nogi i mówi idż ! Wkręceni w zgubną nić .
Świata nie naprawisz - napraw siebie .
Awatar użytkownika
Grzegorz

27 marca 2016, o 22:42

Jak zawsze tu jestem i pisze z wami to lepiej sie czuje dziekuje Wam za to,
ODPOWIEDZ