Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
betii
Zarejestrowany Użytkownik

8 lutego 2016, o 20:00

Słoneczko jednak się zapisałam na środę na dodatek.A wysoki miałaś ten puls i co kardiolog na to? Ja się boje ze serce mi sie tak zacznie potykac i przywracać ze coś z tego złego wyjdzie.Dla mnie badanie serca to najgorsze co może być.Już teraz mam jakies wywrotki bo tak się zdenerwowana ze to już w środę.Ty słoneczko mialas jakies objawy ze strony serca ze sie badała?wyszło ok?
Zmień nawyki myślowe, a odmienisz swój los!
Kiedy już nauczysz się kierować uczucia i myśli na właściwe tory, spokój ducha i fizyczne zdrowie na pewno przyjdą same.
"Pamiętaj, że mamy do czynienia jedynie z myślami, a myśli mogą zostać zmienione. Gdy zmieniamy nasze myślenie, zmieniamy naszą rzeczywistość". Louise L. Hay
sloneczko92

8 lutego 2016, o 20:07

Nie boj sie :) na tyle objawow od serca co Ty masz juz dawno Ci sie by cos stalo !! To nerwy !!
Uwierz mi ja mialam tyle objawow ze sercem ze szkoda mowic...
Dawniej mi sie ciezko oddychalo, puls wysoki, koalatanie i wiele takich... teraz tez takie jest ale mniejsze i lek przed zawalem przychodzi co jakis czas...
Dokladnie 3 lata temu w kwietniu dostalam takiego ataku z kolataniem ze pamietam tylko jak powiedzialam do taty zeby dzwonil na pogotowie ale sama pojechalam zaraz z ciocia...
Mialam badania robione i nic nie wyszlo ! Potem bylam moze 3 miesiace potem u kardiologa, robil mi echo serca i tak mi walilo ale powiedzial ze jest wszysyko w porzadku...
Teraz bylam w kczerwcu tez mialam EKG i lekarz mi powiedzial ze chcialby miec takie EKG... a powiem Ci ze objawy od serca sa do dzis... czasem zakolacze ale malo... wysoki puls i ciezko sie oddycha...n
Nie boj sie ! Bedzie dobrze :)
Awatar użytkownika
zebulon

8 lutego 2016, o 20:08

Mnie na serce pomaga homeopatia nie stuka jak glupie
Każda droga zaczyna się od pierwszego kroku .
Piekło nerwicy tworzymy sami sobie ...
Nie pozwól żeby życie straciło sens przez osobę, która po prostu nie była Ciebie warta.
nerwica przypomina prowadzenie codziennie konia do weterynarza żeby sprawić czy na pewno nie jest wielbłądem ( cytat który mnie rozbawił )
sloneczko92

8 lutego 2016, o 20:14

Sluchaj na kolatanie serca pani psycholog polecila cwiczenie tak : liczysz do 4 przy wdechu, zatrzymujesz powietrze liczac do 4, wydychasz powietrze liczac do 4, i zatrzymujesz powietrze liczac do 4... i tak wkolko :)

I mi jeszcze baardzo pomagaja kropelki MILOCARDIN... jak mam wysoki puls albo czuje ze mi bedzie kolatalo serce to super sa ! Ale sa na recepte... popros lekarza to Ci wypisze powiedz ze mialas jjz takie i Ci pomagaly... wyprobuj :)
Szymon2016

9 lutego 2016, o 19:28

Ostanio pojawił się u mnie Dziwny objaw. Ni z tad ni z owad nagle słyszę jakby pisk jednak bardzo słaby w uchu potem tak dziwnie dźwięki słyszę takie otłumaniony jestem. Tak jakbym nachwile zasnął i się nagle obudził. Wydaje mi się ze to wszystko nie jest realne. Czy to normalne obajwy nerwicy i dd ?
"Jeśli chcesz być szczęśliwy, wyznacz sobie cel, który pokieruje Twoimi myślami, uwolni Twoją energię i zainspiruje nadzieję."
Moniulka
Świeżak na forum

9 lutego 2016, o 21:51

Jak najbardziej normalne. Ja mam np. włączoną kontole tego co zaraz mam zrobić, np.jak zmywam naczynia każdy mój ruch wywołuje u mnie lęk, okropne uczucie
sloneczko92

9 lutego 2016, o 22:01

Hej Wam :-)
Mam pytanie... Ostatni tamten tydzien mialam naprawde lepszy od innych :-) zreszta pewnie niektorzy wiedza jak ja tu narzekam ale ostatnio bylo w miare ok... a dzis znow powrocilo moje slynne uczucie umierania... powiedzcie mi czy to jest normalne ze to sie tzk pojawia? Tak czesto ? Nwm bo sie tego noje np ? Przeraza mnie to ze nsprawde sie cos stanie :/ kurcze bo ja naprawde nie mam az takich objawow no teraz to zakreci mi sie w glowie i codziennie mam cos takuego popoludniu przewaznie ze mam odrealnienie niewyrazne widzenie i wgl taki strach chec ucieczki i atak... czy tak moze byc codziennie nawet ?
I jeszcze pytanie mam czy to parawda ze jak jest wiatr to zle wplywa na nerwicowcow ? Mama mi zawsze powtarzala ze sie gorzej czula...
Moniulka
Świeżak na forum

9 lutego 2016, o 22:36

O tym wietrze też słyszałam albo zmianie pogody ze może wpływać na nasz nastrój. W nerwicy można mieć ciagle taki stan niepokoju, strachu. Ja mam tak że jak już lepiej się czuje zapominam o nerwicy żyje codziennym życiem, ale wystarczy że mam jakiś stres coś sie dzieje, w mojej głowie pojawia się myśl niepewności nad ktora się skupie i błedne koło nerwicowe gotowe. Jeszcze nie umiem nad tym zapanować, żeby nie koncentrować się na niej.
martyna30

10 lutego 2016, o 10:29

Mam pytanie czy ktos może opisac powiedziec o symptomie dreszczu prądu w glowie jak to się u niego odbywa i kiedy występuje.u mnie przebiega to tak ze przychodzi z nienacka jakby mi ktos Glowa zatrzasl uczucie podobne w windzie takie przeciążenie.dreszcz ciężko mi to ujść w słowa.dodam ze mam zatkany. Nos bez kataru i to uczucie potenguje jak wciąga powietrze przez nos jakby to miało cps wspólnego z dotlenieniem.proszę napiszcie cos z góry dziekuje
Awatar użytkownika
intense

10 lutego 2016, o 13:10

Obecnie z trudnościami w oddychaniu się już uspokoiło ale doszedł ból żołądka i takie dziwne uczucie w mostku, nie wiem do czego to można porównać.
Męczące uczucie.

-- 10 lutego 2016, o 13:10 --
Czasami trzeba czekać z miesiąc na wenlafaksynie 75mg żeby objawy całkowicie zaniknęły?
Bo już biorę leki prawie 2 tygodnie, a objawy mam nadal. Może trochę mniejsze z oddechem ale za to bardziej boli żołądek itd.
sloneczko92

10 lutego 2016, o 14:07

Moniulka pisze:O tym wietrze też słyszałam albo zmianie pogody ze może wpływać na nasz nastrój. W nerwicy można mieć ciagle taki stan niepokoju, strachu. Ja mam tak że jak już lepiej się czuje zapominam o nerwicy żyje codziennym życiem, ale wystarczy że mam jakiś stres coś sie dzieje, w mojej głowie pojawia się myśl niepewności nad ktora się skupie i błedne koło nerwicowe gotowe. Jeszcze nie umiem nad tym zapanować, żeby nie koncentrować się na niej.
No napewno nie na kazdego :-)
No ja wlasnie tak mam... np jest wszystko ok i nagle pojawi sie uczucie umierania ze to kojiec jakbym to czula wrr
A Tobie jak obecnie ? Co Ci dokucza najbardziej ?
svenf

10 lutego 2016, o 14:23

Znam to uczucie umierania. Okropne. Tak może wracać. Ja np. Już dawno nie miałam i parę dni temu nie obudziło. Ciężko z tym niepanikowac ale trzeba potraktować jak wszystko w nerwicy. A co do wiatru to źle wpływa i na sercowcow i chorych na nerwicę czy depresję. W Zakopanym działa nawet program psychologicznego wsparcia dla chorych podczas halnego. Ja np. Źle teraz śpię jak wieje i mnie w nocy nerwy tłuką : )
Awatar użytkownika
intense

10 lutego 2016, o 14:44

A też macie problemy z ciężkim oddechem, uczuciem ścisku w mostku?
Ja mam je całodobowo...
betii

10 lutego 2016, o 14:45

Też to mam szczególnie jak jestem w stresie. To newricowe
Zmień nawyki myślowe, a odmienisz swój los!
Kiedy już nauczysz się kierować uczucia i myśli na właściwe tory, spokój ducha i fizyczne zdrowie na pewno przyjdą same.
"Pamiętaj, że mamy do czynienia jedynie z myślami, a myśli mogą zostać zmienione. Gdy zmieniamy nasze myślenie, zmieniamy naszą rzeczywistość". Louise L. Hay
svenf

10 lutego 2016, o 14:48

Ja mam tak jakby mi słoń na klatę usiadł i ciężko nabrać powietrza. To u mnie raczej nowy objaw ale dość szybko mija. Wystarczy nie skupiać się na oddechu.
ODPOWIEDZ