Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Ja mam pytanko tutaj .. bo u mnie pojawily sie nowe watpliwosci ... Jak pewnie troche osob wie rozstalem sie ze swoja dziewczyna i w tym dniu az do teraz a trwa do jakos 5 dni, natręty poszły w góre bardzo mocno, tak że ciezko to wgl wytrzymać .. Zaczalem watpic, ze to nerwica ze moze rzeczywiscie psychicznie jestem jakiś nie wiem, bo teraz mam niby jakiś powod i to mnie przeraża ... Ciezko mi funkcjonować isc do pracy itp ... Czy to aż tak wpłyneło na pogorszenie samopoczucia ? Trzeba to po prostu przeczekać ?
- Joannaw27
- Odburzony i pomocny użytkownik
On 93 ,właśnie tak to jest ze jak coś się wydarzy w naszym życiu to automatycznie nasz stan die pogarsza i myślę że u cb właśnie tak jest teraz, przeczekać to aż emocje opadną, i znów będzie lepiej
COCO JUMBO I DO PRZODU
-
Zgadza sie.....przeczekac....ja tak mam, ze pewne sytuacje stresujące wpływają na pogorszenie nerwicy, kiedys za bardzo sie tego balam I niepotrzebnie sie w to zagłebiałam, teraz mowie sobie, ze musze to po prostu olac choc troche i przeczekac, wierzac ze to minie. ...no I oczywiscie mija.
Jesli sie cofasz, to tylko po to zeby wziac rozbieg.
Nerwica jest jak nieproszony gosc.
Nie poswiecaj mu uwagi a szybko sobie pojdzie.
- fleuri
Witajcie!
Chciałabym zadać pytanie odnośnie moich teraźniejszych objawów, aby się upewnić, że to na pewno znajoma nerwica.
Stałam w kuchni i nagle usłyszałam w myślach, bardzo głośno, głos mojej koleżanki, która jakby mnie wołała mnie wypowiadając moje imię. Martwi mnie głównie głośność tych myśli. Niejednokrotnie też zaczynam głośno słyszeć w głowie fragmenty rozmów z dnia, przypominają mi się jakieś dialogi i one aż krzyczą w głowie.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Chciałabym zadać pytanie odnośnie moich teraźniejszych objawów, aby się upewnić, że to na pewno znajoma nerwica.
Stałam w kuchni i nagle usłyszałam w myślach, bardzo głośno, głos mojej koleżanki, która jakby mnie wołała mnie wypowiadając moje imię. Martwi mnie głównie głośność tych myśli. Niejednokrotnie też zaczynam głośno słyszeć w głowie fragmenty rozmów z dnia, przypominają mi się jakieś dialogi i one aż krzyczą w głowie.

Z góry dziękuję za odpowiedź.
-
Fleuri...czasem nasz mozg jest juz tak przeciazony cuaglym stresem wynikajacym nie tylko z nerwicy ale I z codziennych stresow, ze reaguje tak jak mozg zmeczonego czlowieka tuz przed snem...slyszymy rozmowy z calego dnia, ,powtarzaja sie dzwieki a nawet obrazy...trzeba dac sobie odpocząc...dobry, dlugi sen na pewno pomoze. ..tylko sie w to nie wkrecaj I na pewno bedzie ok
Jesli sie cofasz, to tylko po to zeby wziac rozbieg.
-
- Gość
Daj sobie czas, jak możesz to weź sobie wolne w pracy, przeczekaj to wszystko w spokoju, najlepiej też z kimś o tym pogadaj, a jak nie masz z kim to wal tutaj lub na chat (ostatnio nawet napisałeś do mnie, ale od razu wyszedłeś, ale to nic, wpadaj częściej to pogadamy).
-
Fleuri powiem Ci ze sam z tym.nie jesteś, gdy strasznie bałem się shizy często miałem właśnie myśli które brzmiały głośno. Pewnego razu będąc w sklepie miałem myśl "nie jestem chory psychicznie " i oczywiescie pojawił się lęk i wgl jazda. Pewnego razu oglądając program.dokumentalny o ludziach którzy chorują na inne różne choroby np stwardnienie rozsiane itp zrozumiałem że moje problemy przy tym to blachostka i teraz takie objawy jakie Ty opisujesz olewam. Lecz nerwica to ścierwo znalazło sobie nowe myśli do analizowania i straszenie. Powodzenia i zdrowiej
-
- Świeżak na forum
witam,
Piszę tu pierwszy raz, podczytuję już od jakiegoś czasu, jednak dziś postanowiłam zwrócić się do Was o pomoc, bo przestaję już sobie radzić z tym czymś co mnie spotkało.
Otóż na przestrzeni kilku miesięcy pojawił się u mnie szereg objawów:
- kłucia w różnych miejscach ciała
- bóle mięśniowe, trochę przypomniające grypę, jednak bez grypy
- napięciowe bóle i zawroty głowy, szczękościsk
-ból kręgosłupa i piekący pod mostkiem czasem z promieniowaniem do łopatek i szyi, uczucie ściągnięcia mięśni szyi
- drgania mięśni nóg, niewidoczne dla innych.
Po przejsciu szeregu badań: rezonans (wykluczenie SM), tarczyca, rozbudowana morfologia, badanie kardiologiczne, które poza tarczycą ( TSH 9, lertox 100) okazały się ok, trafiłam do neurologa, ten stwierdził pochodzenie nerwicowe i zapisał coaxil 3x1 plus afobam 3x1. Po dwóch tygodniach poczułam się dużo lepiej, większość objawów ustąpiła, stopniowo zaczęłam odstawiać afobam po 2 m-cach, jednak nie ustępuje ból w klatce piersiowej - kręgosłupie ( nie ma w nim żadnych zmian), jest to bardzo dokuczliwy ból, piekący promieniujący do przełyku, wewnętrznie czuję jakieś dziwne ciepło, choćby gorączkę, ból promieniuje, piecze i uciska jakby ciało obce było pod mostkiem, czasem czuję go bardziej z prawej czasem lewej strony, aż do barku. Objawy te są mniej odczuwalne rano, nasilają sie w ciągu dnia, trwaja juz dość długo i są każdego dnia.
Czy ktoś miał może podobnie i chciałby podzielić się swoimi doświadczeniami?. Bardzo proszę o wsparcie. Dolegliowści bólowe towazyszące każdego dnia, odbierają mi całą radość życia, nie mam na nic ochoty, czuję się chora wewnętrznie, dodam też że nie odczuwam przy tym żadnych lęków czy kołatan serca dusznośći.
Proszę o wsparcie - Gosia l. 38
Piszę tu pierwszy raz, podczytuję już od jakiegoś czasu, jednak dziś postanowiłam zwrócić się do Was o pomoc, bo przestaję już sobie radzić z tym czymś co mnie spotkało.
Otóż na przestrzeni kilku miesięcy pojawił się u mnie szereg objawów:
- kłucia w różnych miejscach ciała
- bóle mięśniowe, trochę przypomniające grypę, jednak bez grypy
- napięciowe bóle i zawroty głowy, szczękościsk
-ból kręgosłupa i piekący pod mostkiem czasem z promieniowaniem do łopatek i szyi, uczucie ściągnięcia mięśni szyi
- drgania mięśni nóg, niewidoczne dla innych.
Po przejsciu szeregu badań: rezonans (wykluczenie SM), tarczyca, rozbudowana morfologia, badanie kardiologiczne, które poza tarczycą ( TSH 9, lertox 100) okazały się ok, trafiłam do neurologa, ten stwierdził pochodzenie nerwicowe i zapisał coaxil 3x1 plus afobam 3x1. Po dwóch tygodniach poczułam się dużo lepiej, większość objawów ustąpiła, stopniowo zaczęłam odstawiać afobam po 2 m-cach, jednak nie ustępuje ból w klatce piersiowej - kręgosłupie ( nie ma w nim żadnych zmian), jest to bardzo dokuczliwy ból, piekący promieniujący do przełyku, wewnętrznie czuję jakieś dziwne ciepło, choćby gorączkę, ból promieniuje, piecze i uciska jakby ciało obce było pod mostkiem, czasem czuję go bardziej z prawej czasem lewej strony, aż do barku. Objawy te są mniej odczuwalne rano, nasilają sie w ciągu dnia, trwaja juz dość długo i są każdego dnia.
Czy ktoś miał może podobnie i chciałby podzielić się swoimi doświadczeniami?. Bardzo proszę o wsparcie. Dolegliowści bólowe towazyszące każdego dnia, odbierają mi całą radość życia, nie mam na nic ochoty, czuję się chora wewnętrznie, dodam też że nie odczuwam przy tym żadnych lęków czy kołatan serca dusznośći.
Proszę o wsparcie - Gosia l. 38
- martusia1979
- Odburzony i pomocny użytkownik
Gosia, a badalas moze zoladek?..istatnio sama mialam z mim problemy po lekach i objawy sa nieprzyjemne , a promieniowac moga w rozne strony....zoladkowi nie musi towazyszyc tylko bol ale moze to byc zgaga, refluks...
strach-przed-smiercia-szalenstwem-i-utrata-kontroli-t427.html
-
- Świeżak na forum
Badała, ale trafiłam troch e chyba na konowała, który nie zalecił leczenia a tylko dietę, zrobił gastroskopię , stwierdził przepuklinę I refluks I nic odesłał mnie z przysłowiowym kwitkiem do domu, dodam tylko że po tej gastroskopii objawy min ęły na kilka miesięcy, żeby teraz powrócić ze zdwojon a siłą. Sprobuję jeszcze u bardziej kompetentnego lekarza, jak u Ciebie się to zakończyło? Dodam, że nie mam oprócz pieczenia I bólu zadnych objawów gastrycznych, odbijania, nadkwasoty, biegunek itp..
-
Witam też mam pytanko zauważyłem, że ostatnimi czasy występuje u mnie analizowanie tego co piszę. Potrafie napisać 2 zdania i analizować czy jest napisane sensownie, na dodatek częsta pustka w głowie i rozkmina, że lepiej nie pisać, nie odzywać się, bo jeszcze kogoś uraże. Czasem zamiast poświecić na wiadomość 30 sekund to siedze 2-3 minuty i rozkminiam, czasem też zawieszam się. Ehh ze zrozumieniem jakiegoś bardziej rozbudowanego wątku też mam problem i wrażenie, że odpowiadam bez sensu. Męczące to jest..
- Dementorka
Ja się meczę z żoładkiem teraz..
musze wyjsc z domu i cos zjesc (jak nie zjem to wymyslam ze zle sie czuje i kreci mi sie w glowie )
ale nie moge nic zjesc bo : 1.nie moge patrzec na jedzenie 2.Nie moge myslec o jedzeniu
drugi problem to , to że jest mi straszliwie nie dobrze
Rano sie szykuje , myje zeby = odruchy wymiotne , perfum,dezodorant= odruch wymiotny
nawet jak sobie usiądę to potrafię mieć serie odruchów wymiotnych..
Jade do szkoly = odruchy wymiotne
wchodze do szokly= odruchy wymiotne
jestem na lekcji = ciągłe mdłosci itp
KOSZMAR NAJGORSZY Z OBJAWÓW
musze wyjsc z domu i cos zjesc (jak nie zjem to wymyslam ze zle sie czuje i kreci mi sie w glowie )
ale nie moge nic zjesc bo : 1.nie moge patrzec na jedzenie 2.Nie moge myslec o jedzeniu
drugi problem to , to że jest mi straszliwie nie dobrze
Rano sie szykuje , myje zeby = odruchy wymiotne , perfum,dezodorant= odruch wymiotny
nawet jak sobie usiądę to potrafię mieć serie odruchów wymiotnych..
Jade do szkoly = odruchy wymiotne
wchodze do szokly= odruchy wymiotne
jestem na lekcji = ciągłe mdłosci itp
KOSZMAR NAJGORSZY Z OBJAWÓW