Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy
-
- Odburzony i pomocny użytkownik
Ze sporadyczne proby samobojcze , zy taki lek by zostal dopuszczony do sprzedazy . Fakt jest taki ze biorac antybiotyk naprwno prawie bedziemy czuli sie gorzej i to z kazdym antybiotykiem co nie jest niczym dziwnym . Faktem tez jest to ze ty nakrecasz sie tym Aramis co poteguje 10 krotnie wszystko . Z tego co wiem borykasz sie z stanami dd a takie odczucia jak opisales do nich pasuja . Mi sie wydaje ze poprostu przeczytales ulotke analiza nerwicowa zrobila reszte . 

DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
- MaciekMacku
- Odważny i aktywny forumowicz
Wziąłem sobie do serca zasadę nerwicowego worka i wszystko co wiem na temat nerwicy wdrażam w życie i wydaje mi się , że coraz lepiej mi idzie i jestem coraz bliżej niż dalej . Rzadko zadaję pytania bo częściej wolę szukać odpowiedzi na już zadane pytanie albo nie pytać wcale bo nie mam zamiaru się wiecznie uspokajać . Lecz mam jedno pytanie a mianowicie czy zmienne myśli są spowodowane większym lub mniejszym odczuwaniem lęku ? Np. mam gorszy dzień i wtedy czuję ,że moja dziewczyna jest takim skarbem dla mnie że najlepiej jakbym w tej samej chwili się jej oświadczył , a gdy mam lepsze dni to z kolei jakoś logika mi mówi ,że nie ma co się spieszyć i w ogóle myśli mniej wiążące mam . Czy to jest wynik lęku , że chcemy tak jakby zabezpieczać przyszłość albo w danej chwili być "dobrymi " ludźmi ?
Nie bój się lęku ...
"Zacząłem mecz o szczęście grać bez żadnych oczekiwań
I nagle się zorientowałem że wygrywam"
-
- Zarejestrowany Użytkownik
pogorszenie w sensie - problemy ze spaniem, wybudzanie się od tygodnia o tej samej porze, większa dd i mocniejsze zaburzenie pamięci.
dlaczego wogóle po przebudzeniu (nawet jak w dzień spałem parę minut) łapie mnie takie odrealnienie że ho ho ho?
źle się czułem zanim to przeczytałem dziś rano (wcześniej brałem serię 3 tabletek za to zapalenie), ale zastanawia mnie czy naprawdę taki lek może wpływać na mój stan i ogólnie psychikę / emocje
dlaczego wogóle po przebudzeniu (nawet jak w dzień spałem parę minut) łapie mnie takie odrealnienie że ho ho ho?
źle się czułem zanim to przeczytałem dziś rano (wcześniej brałem serię 3 tabletek za to zapalenie), ale zastanawia mnie czy naprawdę taki lek może wpływać na mój stan i ogólnie psychikę / emocje

-
Wiesz co to jest kwestia chyba poprostu naszego humoru . Ja tez mam tak samo jak ty mam dzien taki depresyjny to chcialbym dzwonic do mojej kobiety i slyszec ja i moja pocieche zachowuje sie jak by mieli mi je zabrac a mam takie dni ze zapominam kompletnie o takim stanie i np pracuje bo akurat mam ciekawa robote . Pochalania mnie to . Tu trzeba chyba popatrzec to to z takiej strony ze mysli powstaja odpowiednio do emocji . Czujemy sie tacy hmm nie wiem depresyjni niepotrzebni jak bysmy byli szarymi ludzikami to wiadomo jakie mysli bedziemy mieli takie ze chcieli bysmy zeby kolo nas ktos byl zeby nas pocieszal itd itd . Szukamu bezpieczenstwa i pocieszenia pomi.o tego ze realnie wszystko jest po staremu to tez moze jakos z zaburzenia wynikacMaciekMacku pisze:Wziąłem sobie do serca zasadę nerwicowego worka i wszystko co wiem na temat nerwicy wdrażam w życie i wydaje mi się , że coraz lepiej mi idzie i jestem coraz bliżej niż dalej . Rzadko zadaję pytania bo częściej wolę szukać odpowiedzi na już zadane pytanie albo nie pytać wcale bo nie mam zamiaru się wiecznie uspokajać . Lecz mam jedno pytanie a mianowicie czy zmienne myśli są spowodowane większym lub mniejszym odczuwaniem lęku ? Np. mam gorszy dzień i wtedy czuję ,że moja dziewczyna jest takim skarbem dla mnie że najlepiej jakbym w tej samej chwili się jej oświadczył , a gdy mam lepsze dni to z kolei jakoś logika mi mówi ,że nie ma co się spieszyć i w ogóle myśli mniej wiążące mam . Czy to jest wynik lęku , że chcemy tak jakby zabezpieczać przyszłość albo w danej chwili być "dobrymi " ludźmi ?
Kwestia bardzo normalna chyba kazdy tak ma sprobuj poprostu sobie w takiej chwili podejsc do tego racjonalnie logicznie zastanow sie jaki stan emocjonalny masz w danej chwili i moze stwierdzisz ze to przez to . A emocje jak emocje nagle sa i zaraz ich nie ma .
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
- MaciekMacku
- Odważny i aktywny forumowicz
Dzięki Bart
w sumie to masz rację bo tak też jest z czynnościami jakie planujemy. Mam dobry dzień to planuje różne atrakcje i spędzanie czasu a trafi się gorszy to emocje próbują mnie zmusić do rezygnacji z planów 

Nie bój się lęku ...
"Zacząłem mecz o szczęście grać bez żadnych oczekiwań
I nagle się zorientowałem że wygrywam"
-
Powiedzcie mi czy wysypka moze byc od nerwicy ?
Juz od kilku lat mam na brzuchu takie male kropeczki no wysypke i na plecach dzis zauwazylam ze duzo mam i od razu sie juz cala trzese :/ musze isc do dermatologa a boje sie ze to cos zlego
juz sb wmawiam
Juz od kilku lat mam na brzuchu takie male kropeczki no wysypke i na plecach dzis zauwazylam ze duzo mam i od razu sie juz cala trzese :/ musze isc do dermatologa a boje sie ze to cos zlego

-
Wiem ja niby o tym kiedys tam slyszalam ale dzis sie juz wystraszylam bo na calych plecach mam kropki :/
-
Nie nakrecaj sie nie tedy droga . Jak chcesz sie odburzyc zmi3n swoje nastawienie . Zamiast szukac czy to od nerwicy czy nie . Jezeli masz zrobione badania i wszystko cool to piprostu uwierz w to bo po to je robilas reszta to zwykla zagrywka hipochondryka jak w morde strzelil .
-
Wiem o tym :/
Ale wlasnie nigdy z tym nie bylam nigdzie i dlatego wpadlam w panike ale mam to juz lata
Ale wlasnie nigdy z tym nie bylam nigdzie i dlatego wpadlam w panike ale mam to juz lata
-
Wlasnie nie wiem czy nie isc do dermatologa...
-
Buhaha sloneczko moje drogie . Chyba wiesz co chce powiedziec . Idz do dermatologa zapewne dostaniesz masc pewnie przejdzie na jakis czas i znowu wyjdzie . A moze sprobuj tak podzialac na zaburzenie w odpowiedni sposob . Zamiast szukac wiecznej pomocy u kogos .
-
Smiej sie ze mnie smiej
Hmm a jak np czegos jesc nie moge albo cos nie wiadomo
Wiem to wiem kazdy mi to mowi... moze ktos powiedziec ze nic z tym nie robie ale naprawde sie staram tlumaczyc sobie i dzialac na mysli lekowe i nie wiem czy sb to znow wmowilam ale naprawde widze ze w pewnych momentach to dzialalo i mysle ze w koncu bede widziala efekty ale pewnie daleka droga przede mna....

Hmm a jak np czegos jesc nie moge albo cos nie wiadomo

Wiem to wiem kazdy mi to mowi... moze ktos powiedziec ze nic z tym nie robie ale naprawde sie staram tlumaczyc sobie i dzialac na mysli lekowe i nie wiem czy sb to znow wmowilam ale naprawde widze ze w pewnych momentach to dzialalo i mysle ze w koncu bede widziala efekty ale pewnie daleka droga przede mna....
- justka
Słoneczko tak z własnej autopsji powiem Ci ze takie ciągle pytania,upewniania sie działają w sposób odwrotny człowiek myśli i myśli i sie nakreca.nie to ze się mądruję tylko czasem naprawde niektóre rzeczy zachować dla siebie wiedząc ze nerwica potrafi przyjąć tysiąc postaci:)