Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy
- martusia1979
- Odburzony i pomocny użytkownik
sloneczko moga jak najbardziej, poczytaj forum na temat objawow jest tam duzo wpisow nerwicowcow 

strach-przed-smiercia-szalenstwem-i-utrata-kontroli-t427.html
- blue
- Zarejestrowany Użytkownik
Poruszałem już temat zmęczenia, senności itp.
Ostatnio miałem troche stresów, ale też i tygodniowy urlop. I to właśnie po nim pojawił się dziwny stan, który już miałem pare lat temu. Zmęczenie, zamykanie powiek ze słabą pamięcią i odrealnienie. Nie towarzyszył temu wcześniej żaden wielki lęk. Czy taki stan może przyjść od tak? I ten stan mnie troszkę napina, bo zaczynam analizować skąd się wziął. Badania krwii ok.
Pozdrawiam
Ostatnio miałem troche stresów, ale też i tygodniowy urlop. I to właśnie po nim pojawił się dziwny stan, który już miałem pare lat temu. Zmęczenie, zamykanie powiek ze słabą pamięcią i odrealnienie. Nie towarzyszył temu wcześniej żaden wielki lęk. Czy taki stan może przyjść od tak? I ten stan mnie troszkę napina, bo zaczynam analizować skąd się wziął. Badania krwii ok.
Pozdrawiam
-
No właśnie czytałam niektóre tam wpisy... ale poprostu nwm nie umiem sie chyba z tym pogodzić bo juz sama nie wiem co gorsze czy te objawy fizyczne miałam czy teraz to ;/
-
A jak jest u was ze snem?
Na początku mojego zaburzenia zasypiałem jak dziecko, przyłożyłem głowę do poduszki i spałem. Ale w zasadzie nie było nocy bym raz-dwa razy się nie obudził. Teraz natomiast nie budzę się w nocy i generalnie też nie mam problemów z zaśnięciem, ale często gdy leżę w łóżku i się już wyciszam dopada mnie nagły niepokój. Wkurza mnie to i rozbija.
Macie tak?
Na początku mojego zaburzenia zasypiałem jak dziecko, przyłożyłem głowę do poduszki i spałem. Ale w zasadzie nie było nocy bym raz-dwa razy się nie obudził. Teraz natomiast nie budzę się w nocy i generalnie też nie mam problemów z zaśnięciem, ale często gdy leżę w łóżku i się już wyciszam dopada mnie nagły niepokój. Wkurza mnie to i rozbija.
Macie tak?
- żabkamała
Ok, więc opisze sytuację...W sobotę miałam impreze, żegnaliśmy jednego kolegę który wraca do Polski. Był alkohol ( duuuużo) i "trochę" przesadziłam...nie pamiętam ok. 4 godzin z imprezy ;/ . Mój narzeczony twierdzi, że nie było tragedii, kumpela stwierdziła, że troche mnie poniosło ale że nikt raczej się nie obraził. Ale ja od niedzieli nie mogę się ogarnąć z myślami... boję się że zrobiłam coś głupiego ale nikt nic mi nie chce powiedzieć, tworze sobie w głowie scenariusze najgorsze z możliwych, jutro mamy się spotkać znow z tymi znajomymi a ja jestem przerazona ze beda sie nabijac albo powiedza cos o czym nie chce wiedziec ;/ mam taki natret że właśnie nikt mi nic nie chce powiedziec a ja robilam z siebie kretynkę ;/... i teraz moje pytanie: czy to są jakieś urojenia ? bo ja mam wręcz pewność ze cos odwalilam ale nikt mi nic nie mówi. Dodam ze od dluzszego czasu mam lęk przed schizem i mam tez fobie spoleczną... Sorry za chaos ale nie moge sie skupic na pisaniu.
" Największy Twój wróg właśnie jest Tobą, najlepszym przyjacielem wroga jesteś Ty sam "
https://www.youtube.com/watch?v=Grw-GamLedM
https://www.youtube.com/watch?v=Grw-GamLedM
-
- Odburzony i pomocny użytkownik
Zadne urojenia, jeszcze chyba swiat nie widzial ludzi z urojeniami ktorzy by te urojenia przezywali i zastanawiali sie czy je maja czy nie 
Po prostr niech ci powiedza o co chodzi i tyle. Rownie dobrze moglas sie wyglupiac i za glosno mowic...

Po prostr niech ci powiedza o co chodzi i tyle. Rownie dobrze moglas sie wyglupiac i za glosno mowic...
- stokrotka89
Wczoraj gadałam sobie z koleżanka az tu nagle zaczęła mi mówic ze 3razy prawie zemdlala.ja oczywiście na tym punkcie mam cos bo sie tego boję, jak sie bede potem czuć itp.udało mi sie zapomnieć o tym przez jakis czas aż do wczoraj kiedy to ona zaczęła o tym mówić.dzis juz niezbyt sie czuję jestem lekko osłabiona, dziwne uczucie w głowie takie mrowienie, senność i juz myśl żebym tylko nie padla.możliwe ze jej słowa tak na mnie podziałały i ze sobie to teraz wkręcam?
-
Może to i głupie pytanie ale jednak zapytam. Można w nerwicy wygladac niewyraznie, dziwnie na oczach ? mówił Wam ktoś kiedyś tak ?
- wloczykij1980
Stokrotka89, mysle ze mozesz sie wkrecac , bo u mnie czesto wlasnie tak to wyglada, czyli symptomy nerwicy podchodza pod to czego w danej chwili sie boimy , kiedy czytala lub uslyszalam o symptomach jakiejs nieuleczalnej choroby np SM to mialam takie objawy , a jak mialam takie objawy to lek wzrastal , a wtedy objawy sie nasilaly i dochodzily nowe .
-- 16 lipca 2015, o 12:47 --
Sloneczko92 , ja niewyraznie wygladam jak sie czyms zamartwiam nerwicowo, tzn nie daje swojemu umyslowi odpoczac od niepotrzebnych mysli ...
-- 16 lipca 2015, o 12:47 --
Sloneczko92 , ja niewyraznie wygladam jak sie czyms zamartwiam nerwicowo, tzn nie daje swojemu umyslowi odpoczac od niepotrzebnych mysli ...
-
Aha, czyli moze tak byc? no ja ogolnie mam ostatnio ciezki okres i wgl lęk wolnoplynący taki...
- wloczykij1980
Sloneczko92 proponuje sport, silownie, basen to powinno cie troche rozluznic 

-
ciezko mi sie zmobilizowac :p
- stokrotka89
Tak z ciekawości jak działają na Was dzieci? Ja zauważyłam ze bardzo dobrze.wczoraj byłam u koleżanki i bawiłam sie z jej dziećmi i samopoczucie całkiem inne.

-
A ma ktos moze.wkrety na temat...ze może jestem homo?bo nie moge nic znalezc i czuje.soe jak bym byla jedyna z.tymi myśami.kocham męża nam syna a tu.taki wkręt...juz mnie kilka tygodni trzyma.wczesniej rzecz jasna byla.tematyka zabicia kogos\sienie \shizofremia....ale to mnie dobija:|
-- 17 lipca 2015, o 17:06 --
Halo???Divin moze cos mi napiszesz jak sobie z tym poradzic
-- 17 lipca 2015, o 17:06 --
Halo???Divin moze cos mi napiszesz jak sobie z tym poradzic
-
Dzieci są bardzo absorbujące, co pozytywnie działa na nerwicę. Wiadomo, że im więcej zajęć i mniej czasu na myślenie tym jest lepiejstokrotka89 pisze:Tak z ciekawości jak działają na Was dzieci? Ja zauważyłam ze bardzo dobrze.wczoraj byłam u koleżanki i bawiłam sie z jej dziećmi i samopoczucie całkiem inne.