Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
Kretu20
Gość

12 czerwca 2015, o 09:11

I to jest błąd, bo powinnaś wszystkie objawy traktować tak samo inaczej będziesz się tak motać z tym wszystkim :)
Awatar użytkownika
żabkamała
Zarejestrowany Użytkownik

12 czerwca 2015, o 09:19

-- 12 czerwca 2015, o 08:19 --
Kretu20 pisze:I to jest błąd, bo powinnaś wszystkie objawy traktować tak samo inaczej będziesz się tak motać z tym wszystkim :)
Wieeeeem :roll: staram się ale muszę się postarać bardziej chyba :) powiem Wam, że odkąd jestem na forum i posłuchałam nagrań i poczytalam troszke artów to moje ataki paniki występują coraz rzadziej i trwają max. 15 min a wczesniej mialam je co chwile i trwajace po 1h... to mnie motywuje, bo wiem że Wasze rady działają :)
" Największy Twój wróg właśnie jest Tobą, najlepszym przyjacielem wroga jesteś Ty sam "
https://www.youtube.com/watch?v=Grw-GamLedM
usunietenaprosbe
Gość

12 czerwca 2015, o 09:20

Działają, działają. ;) Powodzenia!
Kretu20
Gość

12 czerwca 2015, o 09:21

No widzisz, popracujesz jeszcze troche nad podejściem do nerwicy i zobaczysz że będzie super.. musisz po prostu ustawić sobie w głowie coś takiego "Mam nerwice, jestem zaburzona i wszystkie dolegliwości, bółe, piknięcia, skakania, myśli, zachowania emocjonalne(agresja, złość) są po prostu od nadaktywności układu nerwowego i z czasem jak będe się odburzać to owe objawy po prostu zaczną słabnąć aż w końcu miną"
usunietenaprosbe
Gość

12 czerwca 2015, o 11:13

w czoraj juz sie czułem bardzo dobrze do dzis znow poczytałem na forum rózne rzeczy i natknołem sie zę mysli przychodzą z automatu i ze są automatyczne no i co i znów zaczołem myslec ze ja nie jestem sobą że jestem automatem :( mma wrazenie ze jestem w punkcie bez wyjscia bo jakby wszystko potwierdzało moje przypuszczenia
bart26
Odburzony i pomocny użytkownik

12 czerwca 2015, o 11:30

Tak potwierdza tylko jakie ty czlowieku masz te przypuszczenia aoze nie oszukujmy sie nazwijmy to . OBAWY . Nakrecasz sie jak prawiczek w klubie ze striptizem . Tak sie zastanawiam jak mozna tyle to robic . Nie korzystacie kompletnie z tych artow i nagran kompletnie . Chcecie zeby wam narysowac mapke jak wyjsc z iluzji nerwicy . Spoko sam koedys to robilem ale kurde jestem juz tu 4 miesiace na forum wtf . A ciebie Luk pamietam jak mialem ataki paniki . Jeszcze a ty dalej w tym samym miejscu .

-- 12 czerwca 2015, o 10:30 --
Wstan obudz sie nie mysl o tym ze myslisz . Dzialaj znajdz sobie zajecie . Idz na bols silke karate . Do pracy . Obojetnie ale przestan siedziec w swoim zamknietym swiatku nerwicowym bo tak z tego nie wyjdziesz . A wyjsc mozna . Poprostu ubiez sie i wyjdz pierdolnij tymi drzwiami nerwicy i pokaz jej faka .
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
usunietenaprosbe
Gość

12 czerwca 2015, o 11:43

Poprostu mam obawy które jakby sie potwierdzały tym co czytam
bart26

12 czerwca 2015, o 11:50

Jakby , moze , a co jesli , ale . To sa obawy przed czyms co nie istnieje na rym bazuje nerwica . Ja cie nienopierdalam dlatego ze ty sie tunzalisz tylko po to zebys zrozumial ze tu nie ma sie czego bac .
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
usunietenaprosbe
Gość

12 czerwca 2015, o 12:01

A ty sie nie boisz ze to wszystko jest poza twoja katrola ?
bart26

12 czerwca 2015, o 12:12

Jak bym sie bal LUK to nie odburzal bym sie . Czuje lek jak najbardziej codziennie ale korwa to tylko bujda mojego zaleknionego umyslu . To trzeba zrozumiec . Postawic sie pomimo obaw i objawow pomimo mysli natretnych . Co ci szkodzi zaryzykuj nic na tym nientracisz . Wejdz w te mysli zacznij je racjonalizowac zacznij zaowazac w jakim stanienemocjonalnym one przychodza cy ty sie ich boisz zaowaz to . I zapytaj sie sam siebie czego ja sie boje . Z nerwicy nie moze cinsie przerodzic w chorobe psychiczna chlopie od kysli nie diagnozuje sie chorob psychicznych
usunietenaprosbe
Gość

12 czerwca 2015, o 12:18

Cały czas jestem w tych myślach i staram sie to zracjonalizowac ale jak tylko trochę mi sie uda i przyjdzie jakies uczucie lub mysl to odrazu ze to automat a potem jeszcze bardziej sie nakręcana bo z koro tak pomyslalem ze to automat to to napewno znów automat i tak w kółko i kółko
bart26

12 czerwca 2015, o 12:21

No bo tak jest luk a co ten automat ci przeszkadza tak dziala umysl ludzki
usunietenaprosbe
Gość

12 czerwca 2015, o 12:38

Szczeze to sam nie wiem ale wyobrażam sobie swój umysł jako odrębna osoba która nie jest mną i boje sie tego bo w tedy wyobrażam sobie ze ja nie jestem soba tylko automatem a tak ogólnie to w sumie nieprzeszkadza mi to poza tym ze jak tak myśle to odczuwam lek

-- 12 czerwca 2015, o 11:38 --
Ja poprostu niechce byc automatem chce byc świadoma osoba która żyje w harmoni sama ze soba A
bart26

12 czerwca 2015, o 12:40

No to widzisz odczuwasz lek w takiej sytuacji . Chlopie masz swiadomosc logike moralnosc wiesz co chcesz robic mozesz to robic . Boisz sie panicznie .normalka ale wejdz w to i zobacz ze tam nic nie ma .
usunietenaprosbe
Gość

12 czerwca 2015, o 12:46

Ehmmmmmmmm
ODPOWIEDZ