Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy
- MESJASZ
- Zarejestrowany Użytkownik
Zazwyczaj tak, ale niskie ciśnienie jak najbardziej też. Możesz mieć wszystkie możliwe kombinacje z ciśnieniem i pulsem. I to przeplatane. Ja miałem kilka epizodów niskiego ciśnienia. Zaraz sprawdzę najniższe jakie miałem... 85/57. Jednak głównie walczyłem z wysokim ciśnieniem. Było, że 1 tydzień walczyłem z niskim, a kolejny tydzień z wysokim. Mogą się dziać dowolne rzeczy z Tobą.
-
A mieliście też ostry ból w klatce lub uciski podczas kaszlu? Nie wiem skąd ten kaszel i czemu tak długo się utrzymuje.. I silne kłucie przy dotyku w tym samym miejscu od lat - pod mostkiem przy żebrach.. Masakra, staram się wmawiać ze to nerwica ale to nie takie proste, czuję się nieco lepiej po przeczytaniu wpisów tutaj i takie objawy ma jednak wiele osób ale patrząc na to że jestem jednak ogólnie słabego zdrowia to i tak nie dociera.
- MESJASZ
-
Byłem te parę miesięcy temu u kardiologa i pulmologa, miałem rentgen i nic nie wykazało, pulmonolog powiedział że napewno jakiś ucisk mogę mieć ale to muszę robić ćwiczenia oddechowe i i ogólnie ćwiczyć, rozciągać się co zresztą zacząłem robić, bałem się że mnie będzie chciał wysłać na operacje ale powiedział że mi to odradza bo to jest poważna operacja a ja nie jestem w takim stanie aby to było konieczne
-
- Odważny i aktywny forumowicz
Cześć, od kilku dni zmagam się z ciągłym uczuciem drżenia całego ciała wewnątrz, rozedrgania, zarówno w dzień i w nocy, jakby mi w środku wszystko chodziło - bardzo niekomfortowe odczucie. Czy ktoś zmagał się z Was z takim objawem w tak dużym natężeniu i ewentualnie ma sposoby na poradzenie sobie z tym?
-
Zabner, takie dreszcze mam dość często w środku w sytuacjach stresu i niepokoju a na zewnątrz czuje jakby zimno po mnie przeszło i jest to napewno jeden z czestszych objawów nerwicy, a jak sobie z tym poradzić.. Próbować się uspokoić a najlepiej wziąć coś na uspokojenie i zająć się czymś albo się położyć
- Aksyloksa
Tak, pomogły mi ćwiczenia relaksacji mięśni, ale tylko z jednego konkretnego filmu na youtube "Progressive Muscle Relaxation Training" https://www.youtube.com/watch?v=ihO02wUzgkc
Bardzo pomaga też w zasypianiu, dyskomfort w ciele minął po paru dniach sumiennego robienia tych ćwiczeń przed snem
Fighting for better life
-
Dziękuję, na pewno spróbujęAksyloksa pisze: ↑17 lutego 2025, o 20:55Tak, pomogły mi ćwiczenia relaksacji mięśni, ale tylko z jednego konkretnego filmu na youtube "Progressive Muscle Relaxation Training" https://www.youtube.com/watch?v=ihO02wUzgkc
Bardzo pomaga też w zasypianiu, dyskomfort w ciele minął po paru dniach sumiennego robienia tych ćwiczeń przed snem
- bareten
Szybkie pytanko.
Od czasu kiedy wróciła nerwica cały czas odczuwam pisk w uszach. Oczywiście jak o tym nie myślę to nie słyszę, jak idę spać i leżę w łóżku to słyszę. Większość dnia tego nie słyszę, ale wiem że jest obecne.
Czy ktoś z Was też się z tym mierzy? Jak to w ogóle wygląda z medycznego punktu widzenia? Co ma nerwica do piszczenia w uszach?
Od czasu kiedy wróciła nerwica cały czas odczuwam pisk w uszach. Oczywiście jak o tym nie myślę to nie słyszę, jak idę spać i leżę w łóżku to słyszę. Większość dnia tego nie słyszę, ale wiem że jest obecne.
Czy ktoś z Was też się z tym mierzy? Jak to w ogóle wygląda z medycznego punktu widzenia? Co ma nerwica do piszczenia w uszach?

- Kommandant__
- Nowy Użytkownik
Mi piszczy w jednym uchu, albo szumi. Szczególnie jak mam podwyższony poziom lęku, wtedy nawet pulsowanie czuję w rytm bicia serca
Często przed pójściem spać też
Często przed pójściem spać też
- bareten
Kurcze mi piszczy cały czas od kiedy mam nawrót, wiem że kiedyś też tak było.
W życiu codziennym nie przeszkadza, ale teraz jak np siedzę i oglądam film i skupie się na tym piszczeniu to wkurw...ia niemiłosiernie. Jakby mi ktoś świerszcza we łbie zainstalował
W życiu codziennym nie przeszkadza, ale teraz jak np siedzę i oglądam film i skupie się na tym piszczeniu to wkurw...ia niemiłosiernie. Jakby mi ktoś świerszcza we łbie zainstalował
- Kommandant__
- Nowy Użytkownik
Weź, tak samo u mnie. Książki przeczytać nie idzie. Mi to generalnie bardziej w szumy poszło, ale nadal — najgorzej jak jest cisza. Zauważyłam, że to się pogarsza jeśli tętno mam szybsze
- MESJASZ
U Ciebie to może być zwyczajnie zjawisko psychiczne, bo szumy/piski uszne występują naturalnie w niskim natężeniu, ja też słyszę jak się skupię na tym. Prawdopodobnie z wiekiem są co raz wyraźniejsze. Druga sprawa, to napięcie mięśniowe, które może podnosić natężnenie takich pasywnych szumów/pisków.bareten pisze: ↑21 lutego 2025, o 22:03Szybkie pytanko.
Czy ktoś z Was też się z tym mierzy? Jak to w ogóle wygląda z medycznego punktu widzenia? Co ma nerwica do piszczenia w uszach?![]()