Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
Patro1995
Zarejestrowany Użytkownik

6 lutego 2025, o 19:32

Fajter pisze:
6 lutego 2025, o 18:10
Piwko odpada pomaga na chwilę ale na 2 dzień objawy razy dwa Popieram kolegę relaks jak tylko się da oczywiście
Pomaga wieczorem a po jednym dzień później nie ma kaca, ale nie cche pic codziennie piwska xd
Awatar użytkownika
bareten
Odważny i aktywny forumowicz

6 lutego 2025, o 19:54

No dokładnie, będzie dobrze. Trzymamy się 😁
NiePalTrawki
Nowy Użytkownik

6 lutego 2025, o 20:07

Witam, ktoś z was doświadczał takiego dziwnego uczucia? Jakby wzrastającego napięcia, zastrzyku adrenaliny(?), uczucia umierania właśnie w tym momencie, jak by sam początek ataku paniki bez somatów . Miałem coś takiego przy pierwszym ataku paniki. I do dziś męczy mnie wieczorami lub jak próbuję zasnąć. To jest przywoływanie reakcji walcz bądź uciekaj? Co myślicie ? Dodam, że trwa to 1-2 sek ale ryje banie ://
agan820101

7 lutego 2025, o 13:06

Zażywam asentrę 50 od tygodnia, po pół tabletki, dziwnie się czuje, jak się czuliście na początku jej brania ?
nerwicalekowa

8 lutego 2025, o 08:24

Hej, mam pewne przemyslenia i objawy

Wiec tak- mam nerwice na tle chorob(duzo sobie wmawiam jak cokolwiek w ciele poczuje)

Mialem pelno usg(wezly chlonne) bo na to mam nakretke.
Krew, proby watrobowe i inne gowna
Rtg klatki

Masa kontroli u rodzinnego i wszystko okej

Sytuacja ostatnia- robilem usg wezlow chlonnych i wyszlo no dobrze. Dwa dni pozniej sie znowu o to martilem i zaczalem naciskach sobie skore pod obojczykami i czulem jakies grudki, fasoli male po dwoch stronach(dopiero jak paznokiec wbijalem)

I mialem takie przeblyski ze to jest okej(nawet kumpla pytalem i mowil, ze tez tak ma) ze najwyzej jak mnie bedzie dalej meczylo to pojde do lekarza za jakis czas. Kiedys to lecialem ba drugi dzien.

Chodzi o porzucenie analizy i rozmyslania o tym i to przeminie?
Ewula22

8 lutego 2025, o 09:21

nerwicalekowa pisze:
8 lutego 2025, o 08:24
Hej, mam pewne przemyslenia i objawy

Wiec tak- mam nerwice na tle chorob(duzo sobie wmawiam jak cokolwiek w ciele poczuje)

Mialem pelno usg(wezly chlonne) bo na to mam nakretke.
Krew, proby watrobowe i inne gowna
Rtg klatki

Masa kontroli u rodzinnego i wszystko okej

Sytuacja ostatnia- robilem usg wezlow chlonnych i wyszlo no dobrze. Dwa dni pozniej sie znowu o to martilem i zaczalem naciskach sobie skore pod obojczykami i czulem jakies grudki, fasoli male po dwoch stronach(dopiero jak paznokiec wbijalem)

I mialem takie przeblyski ze to jest okej(nawet kumpla pytalem i mowil, ze tez tak ma) ze najwyzej jak mnie bedzie dalej meczylo to pojde do lekarza za jakis czas. Kiedys to lecialem ba drugi dzien.

Chodzi o porzucenie analizy i rozmyslania o tym i to przeminie?
Jezeli przestaniem analizowac swoje cialo to ci minie nie zwracaj uwagi zajmnij sobie glowe czyms innym
nerwicalekowa

8 lutego 2025, o 10:01

czyli złotym środkiem dla nerwicy będzie mieć "wywalone" w różne rzeczy jakie sobie "wymyślam"?
dodatkowo leki tez przyjmuję ale myślę, że dużo one nie dają.
Np kiedyś bałem się lustra- teraz pracuje nad eskpozycją i na nie patrzę (przeszło mi troszkę)
Ewula22

8 lutego 2025, o 10:24

nerwicalekowa pisze:
8 lutego 2025, o 10:01
czyli złotym środkiem dla nerwicy będzie mieć "wywalone" w różne rzeczy jakie sobie "wymyślam"?
dodatkowo leki tez przyjmuję ale myślę, że dużo one nie dają.
Np kiedyś bałem się lustra- teraz pracuje nad eskpozycją i na nie patrzę (przeszło mi troszkę)
Tak jak najbardziej bo czym bardziej sie skupiamy na tym to nerwica nie odpusci ja wiele juz mialam somatow wkracania sie we wszystko ale zaczelam olewac bo inaczej mozna zwariowac od tego
nerwicalekowa

8 lutego 2025, o 10:30

no u mnie spadło-
dotykanie jezykiem roznych struktur
dotykanie glowy
dotykanie nog

zostaly choroby i np nierownomierne ukladanie sie struktur ( z tym mam problem )
nietzny

8 lutego 2025, o 11:54

Poratujcie, prosze.

Szukam potwierdzenia że moje myśli natrętne są tylko spowodowane nerwica...
Boję się np że dlaczego ja w ogóe myślę o tym że mam taki stan? Przecież tak kiedyś nie było więc teraz jest coś nie tak. Mam tak że boję się że jednak ten stan mi nigdy nie minie. Boję się tego że to życie które miałem dotychczas to była tylko jakaś iluzja
Boję się myśli strasznie i przeważnie jak się nakręcę to mam atak paniki

Mam czasami kilka godzin spokoju w ciągu dnia. Jestem w stanie sobie wytłumaczyć że to przez nerwicę mam takie myśli itd. Jest naprawdę dobrze wtedy. a potem znowu nawrót strasznych myśli.
morpheusfp

8 lutego 2025, o 16:07

Mam nietypowe pytanie.

Czy dacie radę stanąć na jednej nodze i zrobić jaskółkę? Ja bez problemu zrobię, ale jak zamknę oczy to jakby ogarniał mnie lęk i już tracę równowagę.
Awatar użytkownika
MESJASZ

8 lutego 2025, o 16:10

morpheusfp pisze:
Mam nietypowe pytanie.

Czy dacie radę stanąć na jednej nodze i zrobić jaskółkę? Ja bez problemu zrobię, ale jak zamknę oczy to jakby ogarniał mnie lęk i już tracę równowagę.
Dam radę, ciężko mi utrzymać równowagę, ale lęk mnie nie ogarnia :D
drakan9

8 lutego 2025, o 20:39

morpheusfp pisze:
Mam nietypowe pytanie.

Tracisz równowagę właśnie przez ten lęk :P no i jak ktoś nałogowo nie ćwiczy jaskółki to takie bujanie przy zamkniętych oczach to będzie norma, po prostu wyłączasz zmysł wzroku i mózg nie ma punktu odniesienia dla przeciwwagi
nietzny

9 lutego 2025, o 11:46

Proszę a jakiekolwiek słowa otuchy. Wiem że skamlę jak pies ale naprawdę nie radzę sobie
Izyyyy_40
Nowy Użytkownik

9 lutego 2025, o 11:57

nietzny pisze:
9 lutego 2025, o 11:46
Proszę a jakiekolwiek słowa otuchy. Wiem że skamlę jak pies ale naprawdę nie radzę sobie

I ja mam dziś paskudny dzień. :cry:
ODPOWIEDZ