A moze czas najwyzszy wybrac sie do psychiatry po pomoc.To tez jest lekarz ja chodze i leki mi pomagaja bo tez nie bylo ze mna za dobrzeAaa99 pisze: ↑2 lutego 2025, o 18:54Od jakieś godziny jest po prostu tragedia takiego czegoś to naprawdę nigdy nie przeżywałem normalnie mam wrażenie jakbym dostał tej psychozy wszystko nie jest moje jak w jakimś śnie straszne czuję jakbym odchodził od zmysłów po prostu chyba serio mi już odbija tak na serio porządnie, wszystko mi się już miesza do końca sobie wpoiłem że słyszę głosy i mam halucynacje nie wiem już nic po prostu
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy
-
- Zarejestrowany Użytkownik
-
Chodzę cały czas brałem juz tyle leków że psychiatra rozkłada juz ręce bo nic nie pomaga…Ewula22 pisze: ↑2 lutego 2025, o 19:02A moze czas najwyzszy wybrac sie do psychiatry po pomoc.To tez jest lekarz ja chodze i leki mi pomagaja bo tez nie bylo ze mna za dobrzeAaa99 pisze: ↑2 lutego 2025, o 18:54Od jakieś godziny jest po prostu tragedia takiego czegoś to naprawdę nigdy nie przeżywałem normalnie mam wrażenie jakbym dostał tej psychozy wszystko nie jest moje jak w jakimś śnie straszne czuję jakbym odchodził od zmysłów po prostu chyba serio mi już odbija tak na serio porządnie, wszystko mi się już miesza do końca sobie wpoiłem że słyszę głosy i mam halucynacje nie wiem już nic po prostu
-
Bardziej chodzi o to ze nie tyle co słyszę głosy tylko bodziec i strach przed tym jest tak wysoki że mam wrażenie że zaraz zacznę…jeszcze przeczytałem że w DD występują urojenia i wgl to już całkiem dostałem jakiegoś napadu lęku…i nie wiem czy to takie silne odrealnienie mnie złapało czy o co chodzi ale czuję taki niepokój że to niepojęte
-
Zaczęło się tak naprawdę nie wiem z czego niby wszystko dobrze siedziałem i nagle bum jakby mnie nagle odrealniło i się zacząłem nakręcać na to
A jeszcze jak teraz wyobrażam siebie w jakimś psychiatryku czy gdzieś to o Jezu…
A jeżeli chodzi o leki to mam teraz przepisany mirtor i tianesal ale nie mogę się przełamać żeby wziąć ten drugi
A jeszcze jak teraz wyobrażam siebie w jakimś psychiatryku czy gdzieś to o Jezu…
A jeżeli chodzi o leki to mam teraz przepisany mirtor i tianesal ale nie mogę się przełamać żeby wziąć ten drugi
Ostatnio zmieniony 2 lutego 2025, o 19:15 przez Aaa99, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Ja przechodzilam od realnienie i czasami tez jeszcze mniewam ale pomalu ustepuje nie mozesz sie skupiac na tym tak bardzo imbardziej bedziesz sie wkrecal to bedzie gozej nie jest to przyjemne mnie tez to bardzo wkuzalo no ale trzeba ztym jakos zyc bo inaczej lęki nie przejda a beda sie bardziej pognebiac ja balam sie gdzie kolwiek wychodzic przez lęki ale jest juz lepiej wszedzie juz chodze i jezdze leki przeszly po malu zaczyna wszystko przechodzic bo przestalam sie skupiac na tym wszystkim
-
Ja właśnie od paru dni nie wychodzę z łóżka praktycznie śpię mało jem prawie nic i tylko myślę i teraz jakby kumulacja tego wszystkiego po prostu nastała i odrazu myśl ze mi odbiło że zwariowałem czemu to wszystko jest takie nierealne i wgl i strach ze mi odbije tak ze coś komuś zrobię albo sobie lub będę widział słyszał różne rzeczy…i nie wiem czy serio mi już odbija lub odbiło czy tak się nakręcam tym odrealnieniem po prostuEwula22 pisze: ↑2 lutego 2025, o 19:14Ja przechodzilam od realnienie i czasami tez jeszcze mniewam ale pomalu ustepuje nie mozesz sie skupiac na tym tak bardzo imbardziej bedziesz sie wkrecal to bedzie gozej nie jest to przyjemne mnie tez to bardzo wkuzalo no ale trzeba ztym jakos zyc bo inaczej lęki nie przejda a beda sie bardziej pognebiac ja balam sie gdzie kolwiek wychodzic przez lęki ale jest juz lepiej wszedzie juz chodze i jezdze leki przeszly po malu zaczyna wszystko przechodzic bo przestalam sie skupiac na tym wszystkim
-
Nie przejmuj sie tym tak nic cie takiego nie spotka nie oszalales ani nie oszalejesz poprostu tak dziala nasz umysl imbardziej bedziesz w to brnac tym bardziej bedziesz sie bal i beda leki i mysli ruzne ja tez tak na poczatku myslalam ze mi odbija ale jak widac nie bo nie mozna tak sie skupiac na tym najlepszym wyjsciem to jest isc po pomoc
-
To jest po prostu naprawdę aż niesamowite żeby tak się człowiek mógł czuć od zawsze byłe bardzo wrażliwy na swoim punkcie i nie tylko ale ostatnio to jest jakaś przesada czekam z terminem na terapię ale terminy są tak odległe że będę czekał parę lat biorę leki ale nie pomagają w sumie to od 2 tygodni przestałem bo skoro nie pomagają to po co je brać wróciłem tylko do tego mirtoru i wezmę zaraz ten tainesil może jakoś to pomoże ale już normalnie rozkładam ręce bo nie wiem co mam ze sobą zrobić czuję jakby moje życie się skończyło i że tylko każdego zawodzę włącznie z sobą omija mnie życie po prostu i czuje jakby było tylko coraz gorzejEwula22 pisze: ↑2 lutego 2025, o 19:22Nie przejmuj sie tym tak nic cie takiego nie spotka nie oszalales ani nie oszalejesz poprostu tak dziala nasz umysl imbardziej bedziesz w to brnac tym bardziej bedziesz sie bal i beda leki i mysli ruzne ja tez tak na poczatku myslalam ze mi odbija ale jak widac nie bo nie mozna tak sie skupiac na tym najlepszym wyjsciem to jest isc po pomoc
-
A dlugo zazywasz leki bo leki to przewaznie zaczynaja dzialac po 2 tyg ale czasem dopiero po miesiacu ja biore od dwuch miesiecy jest lekka poprawa ale lekarz wczoraj zmienil mi na troche silniejsze bo te niby dzialaja ale slabo
-
Jezeli przestales brac leki to tez tak moze byc ze po odstawieniu lekow wszystko zaczyna wracac i to bardziej intensywnie ja mimo ze sie zle czulam to nie odstawilam leku bo lekarz mi powiedzial ze na wlasna reke zebym tego nie robila bo bedzie gorzej
-
Brałem 2 miesiące i lekarz zmienił na inny którego nie brałem ale wziąłem właśnie teraz musze go brać 3 razy dziennie rano południe i wieczór plus wieczorem jeszcze mirtor
-
No wiec zaczniesz brac leki to napewno bedzie jakas poprawa moze te beda bardziej skuteczne nie zawsze leki odrazu ci dobiora trzeba pare prub zanim bedzie ten odpowiedni wiec glowa do góry bedzie dobrze zobaczysz
-