Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy
- bareten
- Odważny i aktywny forumowicz
U mnie jeszcze głupia sprawa. Bo miałem na początku kilka ataków paniki. Też związane ze zdrowiem.
Nie wiem skąd, ale podczas ataku paniki chyba z poziomu stresu, bo nie umiem sobie tego wytłumaczyć zaczął kurczyć mi się .... Bałem się że zaraz całkiem zniknie. Za pierwszym razem już prawie jechałem na pogotowie.Zacząłem przez kilka dni sprawdzać co chwilę czy wszystko ok, mierzyć macać. Tak zdarzyło się łącznie ze trzy razy. To chyba też finalnie wpłynęło na ten stan, który mam teraz.
Generalnie od czasu nerwicy mam problemy natury męskiej, więc faktycznie stres i nerwy chyba na to wpływają dość mocno.
Nie wiem skąd, ale podczas ataku paniki chyba z poziomu stresu, bo nie umiem sobie tego wytłumaczyć zaczął kurczyć mi się .... Bałem się że zaraz całkiem zniknie. Za pierwszym razem już prawie jechałem na pogotowie.Zacząłem przez kilka dni sprawdzać co chwilę czy wszystko ok, mierzyć macać. Tak zdarzyło się łącznie ze trzy razy. To chyba też finalnie wpłynęło na ten stan, który mam teraz.
Generalnie od czasu nerwicy mam problemy natury męskiej, więc faktycznie stres i nerwy chyba na to wpływają dość mocno.
-
- Zarejestrowany Użytkownik
chciałbym, bo juz dość mam tego wszystkiego, z dziewczyna tez problemy przez to mam, bo jestem taki no przyjebany troche
tez mam problemy, nie mam libido i nie chce mi sie ...
tez mam problemy, nie mam libido i nie chce mi sie ...
-
ja kocham energetyki pic (wyniki mam dobre, serduszko zdrowe, czasami sobie wypije, nie wie mczy to na lęki wplywa ale mam to gdzies- sprawia mi to radosc)
- bareten
- Odważny i aktywny forumowicz
No ja trochę gorzej, ciśnienie wysokie.
No nic, trzeba żyć dalej. Najgorsze to że człowiek jak usiądzie, to mówi do siebie "czego się boisz? Wiesz że to bez sensu, wiesz że to wszystko fikcja" a potem 5 minut później sobie wkręca...
No nic, trzeba żyć dalej. Najgorsze to że człowiek jak usiądzie, to mówi do siebie "czego się boisz? Wiesz że to bez sensu, wiesz że to wszystko fikcja" a potem 5 minut później sobie wkręca...
-
Rano zawsze jest wysoki kortyzol pewnie dlatego masz gorzejnerwicalekowa pisze: ↑20 stycznia 2025, o 16:22Hej,
u mnie jest dużo lepiej ale mam zawsze rano bardzo mocne napady nerwicy, takie stany lękowe. W ciagu dnia troszke sie zmniejszaja.
Jak sobie z tym moge poradzić? aktualnie na L4 od psychiatry jestem i sporo czasu ale sobie jakoś zajmuje ten czas. Duzo spacerków w lesie, siłownia.
Za dnia jest okej, czasami tam duzo rzeczy wmawiam (guzy, choroby, raki itd, asymetria, krzywe kosci, nierownosci w ciele, cos tam cos tam) ale zazwyczaj szybko przechodza.
Rano jest piekło tylko, ciężko aż wstać
"Kiedy inni oczekują od nas, że staniemy się takimi, jakimi oni chcą żebyśmy byli, zmuszają nas do zniszczenia tego, kim naprawdę jesteśmy. To dosyć subtelny rodzaj morderstwa. Większość kochających rodziców i krewnych popełnia je z uśmiechem na twarzy".
Jim Morrison
Jim Morrison
-
- Nowy Użytkownik
Witam Was
mam pytanie dotyczące objawów. Czy ktoś czuł się tak jakby płynął statkiem, uczucie jakby ciało poruszało się do przodu , do tyłu i na boki, ciągle faluje.. i jeszcze pytanie o bóle głowy.. taki rozpierający ból jakby ciśnienie wypełniało czaszkę , czy ktoś się z czymś takim boryka ?

-
- Nowy Użytkownik
Achh czyli to może być to, ja np mam takie wrażenie że przedmioty się ode mnie oddalają i przysuwają, albo zmieniają położenie w ekstremalnie szybkim tempie i wracają na miejsce. I różne uciski w głowie jakby mi tam coś chodziło pod czaszką i powodowało różne przeskoki , uciski, dziwne to bardzo. Od razu oczywiście zalewa mnie fala lęku..
- KotKtoryUcieka
Uczucie oddalających się przedmiotów, uczucie bycia bardzo małym, miałem od dziecka, obecnie wspominam z sentymentem, zero lękuRzeka0665 pisze: ↑21 stycznia 2025, o 19:03Achh czyli to może być to, ja np mam takie wrażenie że przedmioty się ode mnie oddalają i przysuwają, albo zmieniają położenie w ekstremalnie szybkim tempie i wracają na miejsce. I różne uciski w głowie jakby mi tam coś chodziło pod czaszką i powodowało różne przeskoki , uciski, dziwne to bardzo. Od razu oczywiście zalewa mnie fala lęku..

-
Hej, czy ktoś z was, był podczas robienia najprostszych czynności jakoś dziwnie poddenerwowany, chaotyczny? Nie potrafię się skupić, jak np sprzątam to nie wiem co zrobić, od czego zacząć, gubię się, chodzę beż celu, zapominam po co gdzieś weszłam, cały czas na nerwach, bardzo chaotycznie to wszystko wychodzi...
-
Tak ja tak mam ,to wszystko lęk ! Naprawdę ,ja kiedy jestem w podwyższonym lęku to wszystko mi z rąk leci całą się "trzepie " nie umiem robić spokojnie .nerwicaOleksa pisze: ↑23 stycznia 2025, o 20:12Hej, czy ktoś z was, był podczas robienia najprostszych czynności jakoś dziwnie poddenerwowany, chaotyczny? Nie potrafię się skupić, jak np sprzątam to nie wiem co zrobić, od czego zacząć, gubię się, chodzę beż celu, zapominam po co gdzieś weszłam, cały czas na nerwach, bardzo chaotycznie to wszystko wychodzi...
"Kiedy inni oczekują od nas, że staniemy się takimi, jakimi oni chcą żebyśmy byli, zmuszają nas do zniszczenia tego, kim naprawdę jesteśmy. To dosyć subtelny rodzaj morderstwa. Większość kochających rodziców i krewnych popełnia je z uśmiechem na twarzy".
Jim Morrison
Jim Morrison
-
Od dawna tak masz?ja Ci powiem że od listopada są baaaaaardzo duże skoki cisnenia atmosferycznego ,ludzie wrażliwi mega to odczuwają w taki sposób wlansie o jakim mówisz ,bujanie ,bóle takie w głowie i jakiś piszesz ,poczytaj o tym .i zapraszam na grupę na FB meatopaci chorzy na pogodę (sporo tam nerwicowcow ) którzy od jesienie mają pogorszenieRzeka0665 pisze: ↑20 stycznia 2025, o 18:28Witam Wasmam pytanie dotyczące objawów. Czy ktoś czuł się tak jakby płynął statkiem, uczucie jakby ciało poruszało się do przodu , do tyłu i na boki, ciągle faluje.. i jeszcze pytanie o bóle głowy.. taki rozpierający ból jakby ciśnienie wypełniało czaszkę , czy ktoś się z czymś takim boryka ?
Jim Morrison
Jim Morrison
-
- Nowy Użytkownik
Od kilku dni mam gule w gardle i takie mocne kłucie. Mam lęk że jakoś mi się tam zaciśnie tak że nie będę mógł oddychać