Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Czesc. Wiecie co jest dobre na zawroty glowy? czasami mnie dopadaja ogromne, ze w galerii nie moge normalnie ustac i od razu wpadam w atak paniki. Aktualnie leze w lozku i odczuwam zawroty glowy. Tak jakbym miala spasc zaraz. Czasami lapie mnie na caly tydzien, czasami na caly dzien. Roznie to bywa bardzo.
- MESJASZ
Hej, dawno Cię tutaj nie było. Obrałaś w końcu leczenie czy zmagasz się sama z tym? Chyba nie ma na to sposobu. Jest to zależne od Twojej kondycji psychicznej. W przypadku takich napadowych zawrotów, nagle, to oczywiście usiąść i oddychać powoli. Jak leżysz na płasko, na plecach, to się nasilają? Czy nie ma to znaczenia.oliwiaxxx pisze: ↑16 stycznia 2025, o 22:42Czesc. Wiecie co jest dobre na zawroty glowy? czasami mnie dopadaja ogromne, ze w galerii nie moge normalnie ustac i od razu wpadam w atak paniki. Aktualnie leze w lozku i odczuwam zawroty glowy. Tak jakbym miala spasc zaraz. Czasami lapie mnie na caly tydzien, czasami na caly dzien. Roznie to bywa bardzo.
-
Hej wszystkim czy mniewacie leki wolno plynace a potych lekach jestescie oslabieni i jak byscie byli od realnieni biore leki escityl od psychiatry ale chyba nie dzialaja bo miec leki a lek juz biore ponad miesiac czy ktos boryka sie z tym
-
MESJASZ pisze: ↑17 stycznia 2025, o 01:56Hej, dawno Cię tutaj nie było. Obrałaś w końcu leczenie czy zmagasz się sama z tym? Chyba nie ma na to sposobu. Jest to zależne od Twojej kondycji psychicznej. W przypadku takich napadowych zawrotów, nagle, to oczywiście usiąść i oddychać powoli. Jak leżysz na płasko, na plecach, to się nasilają? Czy nie ma to znaczenia.oliwiaxxx pisze: ↑16 stycznia 2025, o 22:42Czesc. Wiecie co jest dobre na zawroty glowy? czasami mnie dopadaja ogromne, ze w galerii nie moge normalnie ustac i od razu wpadam w atak paniki. Aktualnie leze w lozku i odczuwam zawroty glowy. Tak jakbym miala spasc zaraz. Czasami lapie mnie na caly tydzien, czasami na caly dzien. Roznie to bywa bardzo.
Hejka. Tak dawno mnie tu nie bylo, bo zaczelam bardziej nad tym panowac i sama sobie z tym radzic. A zawroty glowy raz przychodza i odchodza. Jak leze to kreci mi sie tak samo jak na stojaco. Szczerze mowiac w ostatnich dwoch miesiącach bylo znacznie lepiej. Napewno mniej panikuje, wiec mysle ze jestem napewno o krok dalej niz wczesniej kiedy wstawialam poprzedniej posty. Dzis np, caly dzien bylo oki, a nagle dopiero teraz dopadly mnie te zawroty.
-
- Nowy Użytkownik
Witam
sama męczę się z ogromnymi zawrotami i nie wiem czy ktoś też tak ma, ale ja mam czasem nawet tak że jak patrzę na coś to nagle to mi przeskakuje np w lewo i wraca na swoje miejsce.. też miewam pulsowanie w głowie , i uczucie jakbym odpływała i miała zaraz zemdleć, wirowanie otoczenia jest ze mną bardzo często, nawet jak idę to nie wiem czy trafię do celu czy nie.. niełatwo jest z tym żyć . Najgorsze jest to uczucie jak jestem czymś zajęta o nagle ja na to mówię taki flash Back, odrazu lęk ucisk w brzuchu, uderzenie gorąca.. już cała machina lęku się nie uruchamia jak wcześniej jednak nie jest nadal lekko .

-
Hejj, mam nawrót nerwicy.
Zaczęło się od tego, że tydzień temu w piątek gorzej się poczułem to spodziewałem się grypy. Kolejnego dnia w sobotę musiałem iść rano na seminarium dyplomowe i jak wszedłem na piętro to zrobiło mi się tak słabo, że myślałem o omdleniu. Potem szybki puls, pocenie się a dodatkowo w sali zauważyłem jakbym miał słabszą lewą rękę to zacząłem sobie wkręcać udar ale no za młody jestem na takie rzeczy
Po seminarium od razu do domu do łóżka, gripex i odpoczywać ale zaniepokoiłem się tym, że strasznie osłabiony byłem i w głowie mi się kręciło przez co strasznie bałem się omdlenia. Od wtorku nie mam objawów infekcji, test COMBO nie wskazuje covida ani grypy a lekarz przypisał mi neurovit na wzmocnienie przewodnictwa w nerwach, zlecił krew i wizytę u neurologa. Neurolog powiedział, że to od ucisku na nerw, krew wyszła OK a ja dalej czuję się, źle tj zawroty głowy, czasami jakby słabsze czucie i mrowienie jakieś części ciała np ręki raz lewej raz prawej. Do tego jeszcze ból głowy i lekki stan podgorączkowy tj około 37.5 stopnia ale to może tak niby być jeszcze po infekcji.
Ehh a miałem kilka miesięcy spokoju od nerwicy a tu coś takiego
Czy mogę liczyć na jakieś rady i słowa wsparcia?
Zaczęło się od tego, że tydzień temu w piątek gorzej się poczułem to spodziewałem się grypy. Kolejnego dnia w sobotę musiałem iść rano na seminarium dyplomowe i jak wszedłem na piętro to zrobiło mi się tak słabo, że myślałem o omdleniu. Potem szybki puls, pocenie się a dodatkowo w sali zauważyłem jakbym miał słabszą lewą rękę to zacząłem sobie wkręcać udar ale no za młody jestem na takie rzeczy

Ehh a miałem kilka miesięcy spokoju od nerwicy a tu coś takiego

- bareten
- Odważny i aktywny forumowicz
No myślę, że to objawy nerwicy i u lekarza nic Ci nie wyjdzie. Też już dretwialy mi palce u rąk, też długo miałem 37.2 stopni bez żadnej infekcji. Na szczęście już nie mierze temperatury. Zawroty głowy, czy to uczucie oszołomienia też miewałem. To chyba przez wyrzut adrenaliny.
W skrócie wygląda że miałeś atak paniki i aktywowały się te somaty itp
W skrócie wygląda że miałeś atak paniki i aktywowały się te somaty itp
-
Jak wiele osób z forum odczuwa poranny niepokój? Jakie objawy miewacie i jak długo trwają?
Ja miewam często. Czymś się nakręcę i cały dzień do dupy. Wieczorem przechodzi. Czasami do tego właśnie wieczorem dostaje powera i ciężko zasnąć.
Ja miewam często. Czymś się nakręcę i cały dzień do dupy. Wieczorem przechodzi. Czasami do tego właśnie wieczorem dostaje powera i ciężko zasnąć.
-
Po prostu jesteś w starym schemacie myślowym, musisz z niego wyjść aby finalnie się z nią rozstać. Zasadniczo te wszelkie objawy co masz to mogą być od zmęczonego organizmu po infekcji, samo przeziębienie potrafi dać nieźle wciry, szczególnie jeśli zamiast je wyleżeć to śmigamy, maskując objawy gripexemCody47 pisze: ↑17 stycznia 2025, o 20:23Hejj, mam nawrót nerwicy.
Zaczęło się od tego, że tydzień temu w piątek gorzej się poczułem to spodziewałem się grypy. Kolejnego dnia w sobotę musiałem iść rano na seminarium dyplomowe i jak wszedłem na piętro to zrobiło mi się tak słabo, że myślałem o omdleniu. Potem szybki puls, pocenie się a dodatkowo w sali zauważyłem jakbym miał słabszą lewą rękę to zacząłem sobie wkręcać udar ale no za młody jestem na takie rzeczyPo seminarium od razu do domu do łóżka, gripex i odpoczywać ale zaniepokoiłem się tym, że strasznie osłabiony byłem i w głowie mi się kręciło przez co strasznie bałem się omdlenia. Od wtorku nie mam objawów infekcji, test COMBO nie wskazuje covida ani grypy a lekarz przypisał mi neurovit na wzmocnienie przewodnictwa w nerwach, zlecił krew i wizytę u neurologa. Neurolog powiedział, że to od ucisku na nerw, krew wyszła OK a ja dalej czuję się, źle tj zawroty głowy, czasami jakby słabsze czucie i mrowienie jakieś części ciała np ręki raz lewej raz prawej. Do tego jeszcze ból głowy i lekki stan podgorączkowy tj około 37.5 stopnia ale to może tak niby być jeszcze po infekcji.
Ehh a miałem kilka miesięcy spokoju od nerwicy a tu coś takiego![]()
-
- Nowy Użytkownik
Hej hej! Chciałam się pochwalić sukcesem, być może małym ale jednak sukcesem!
mysli s które miałam miesiac temu już nie robią na mnie wrażenia, dużo słuchałam i czytałam i wdrożyłam!
ale coby nie było tak lekko, po lepszych dniach pojawiła się myśl "a co jeśli masz chad i dlatego masz zmianę na lepsze?" No i to było tydzien temu, trochę się obsralam tej mysli no i niestety dałam się ponieść
internet przeczytany wzdłuż i wszerz! Napisałam do mojego psychiatry (po raz kolejny)
on napisał że nic takiego u mnie nie widzi. Ale ja jak to ja, i mój mozg hipochondryczki zaczął sobie kotłować czy aby na pewno on mówi prawdę.. dodatkowo endokrynolog stwierdzil hashimoto, więc na pokladnie oprócz zaburzen lekowych, hipochondrii witamy również hashimoto! 🥲
-
Teraz bardzo dużo ludzi (zwlaszcza nerwicowow ) ma duże zawroty głowy ,obecnie od dluzszego czasu jest bardzo wysokie ciśnienie atmosferyczne a to powoduje bardzo dużo nieprzyjemnych objawów z zawrotami głowy na czele ,takie cisnenie bardzo wpływ na układ nerowowy ,poczytaj o tym ,więc niestety mu nerwicowcy bardzo to odczuwamy i jak wiadomo nakręcamy się ,też mam duże zawroty głowy czasem czuje się jak na statku ,ważne żeby się dobrze nawadniać i wysypiac.oliwiaxxx pisze: ↑16 stycznia 2025, o 22:42Czesc. Wiecie co jest dobre na zawroty glowy? czasami mnie dopadaja ogromne, ze w galerii nie moge normalnie ustac i od razu wpadam w atak paniki. Aktualnie leze w lozku i odczuwam zawroty glowy. Tak jakbym miala spasc zaraz. Czasami lapie mnie na caly tydzien, czasami na caly dzien. Roznie to bywa bardzo.
"Kiedy inni oczekują od nas, że staniemy się takimi, jakimi oni chcą żebyśmy byli, zmuszają nas do zniszczenia tego, kim naprawdę jesteśmy. To dosyć subtelny rodzaj morderstwa. Większość kochających rodziców i krewnych popełnia je z uśmiechem na twarzy".
Jim Morrison
Jim Morrison
-
Mnie
"Kiedy inni oczekują od nas, że staniemy się takimi, jakimi oni chcą żebyśmy byli, zmuszają nas do zniszczenia tego, kim naprawdę jesteśmy. To dosyć subtelny rodzaj morderstwa. Większość kochających rodziców i krewnych popełnia je z uśmiechem na twarzy".
Jim Morrison
Jim Morrison