Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Wstałem i już pierwsza myśl czy mam DD czy ,,przypadkiem’’ sny które mi się śniły nie mieszają się z rzeczywistością i strach ogromny lęk przed tym że się zmieniłem że nie czuję wgl życia że jestem odcięty że to napewno zaczynającą się schizofrenia bądź psychoza leżę i znowu czuję że mi odbija…klimat ze snu jest utrzymany jakby w realu ciężko to nawet określić..
-
Właśnie boję się działać bo mam w głowie tą myśl że już mi odbiło i że zrobię coś głupiego i wgl nie dam rady…ciężko zacząć coś działać leżę tylko w łóżku od wczoraj i tylko czekam aż całkiem oszaleję i mnie wywiozą na psychiatryk bo takie mam myśli w głowie że się tak to skończy i nie wiem czy są to takie straszaki czy jak…i czuje takie ogłupienie jakbym nie umiał myśleć ani nic
-
Osobiście uważam że tylko pogarszasz swój stan ..siedzisz tak mocno w swoim umyśle, że co Ci umysł podpowie w to wierzysz .
Leżenie, nakręcanie się i czytanie o jakiś dziwnym objawie nie gdzie występują omamy i urojenia to nie jest najlepszy pomysł.
Zacznij działać , wyjdź na spacer , na 30 minut do kumpla , idź do pracy chociaż na zlecenie na kilka godzin , rusz się z domu . Jesteś tak przesiąknięty ta nerwica że całkiem Cię obezwładniła. Zacznij swoją walke!
Myślisz że my nie mamy gorszych i lepszych dni? Każdy z nas był w swoim emocjonalnym dole, ale trzeba wziasc byka za rogi i walczyć z nim . Skoro do tej pory Ci nie odbiło , to leżąc w łóżku i użalając się nad sobą kolejny dzień to również nie nastąpi . Do roboty kolego , nikt za Ciebie dla Ciebie nie będzie walczył tylko Ty sam 🩷
( Post motywujący, proszę nie odbierać tego jako atak )
Leżenie, nakręcanie się i czytanie o jakiś dziwnym objawie nie gdzie występują omamy i urojenia to nie jest najlepszy pomysł.
Zacznij działać , wyjdź na spacer , na 30 minut do kumpla , idź do pracy chociaż na zlecenie na kilka godzin , rusz się z domu . Jesteś tak przesiąknięty ta nerwica że całkiem Cię obezwładniła. Zacznij swoją walke!
Myślisz że my nie mamy gorszych i lepszych dni? Każdy z nas był w swoim emocjonalnym dole, ale trzeba wziasc byka za rogi i walczyć z nim . Skoro do tej pory Ci nie odbiło , to leżąc w łóżku i użalając się nad sobą kolejny dzień to również nie nastąpi . Do roboty kolego , nikt za Ciebie dla Ciebie nie będzie walczył tylko Ty sam 🩷
Tam gdzie kończy się strach , zaczyna się prawdziwe życie

-
Co za dzien.. Dojezdzaja mnie mysli i takie odczucia nieprzyjemne, ze nie wiem co ze soba zrobic dzisiaj, czuje sie nieswojo i na nic nie mam ochoty a jednoczesnie mnie „nosi” ze siedze i sie taplam w tym nerwicowym bagnie..
Ale to jest dziwne jak jednego dnia mam mnostwo energii albo nawet i nie, ale jakos olewam totalnie nerwice, a kolejnego dnia taki zjazd
Ale to jest dziwne jak jednego dnia mam mnostwo energii albo nawet i nie, ale jakos olewam totalnie nerwice, a kolejnego dnia taki zjazd
-
To prawda całe życie polega tylko na tej nerwicy jakby ona przejęła kontrolę nade mną i jestem mega zalękniony, właśnie wiem że takie leżenie nic nie da ale jak coś robię dalej mam to uczucie oderwania od rzeczywistości i ten strach przed tym że się tylko pogorszy i że zrobię coś głupiego albo że to początek czegoś grubszego i się odechciewa cokolwiek robić…Zaburzona_0na pisze: ↑15 stycznia 2025, o 16:11Osobiście uważam że tylko pogarszasz swój stan ..siedzisz tak mocno w swoim umyśle, że co Ci umysł podpowie w to wierzysz .
-
Pomysl sobie, ze co z tego ze czujesz sie odrealniony? Czy to cos realnie zmienia oprocz tego ze masz nieprzyjemne odczucia? Najlepsze wyjscie z tego stanu to ignorowanie go, jak bardzo by nie byl silny. A wiem co mowie, bo mialam tak silna derealizacje i depersonalizacje, ze bylam PEWNA ze nigdy juz to nie minie i ze cos mi sie pozmienialo w mozgu na zawsze. Naprawde bylam pewna ze juz nie wroce do normalnosci.Aaa99 pisze: ↑15 stycznia 2025, o 17:35To prawda całe życie polega tylko na tej nerwicy jakby ona przejęła kontrolę nade mną i jestem mega zalękniony, właśnie wiem że takie leżenie nic nie da ale jak coś robię dalej mam to uczucie oderwania od rzeczywistości i ten strach przed tym że się tylko pogorszy i że zrobię coś głupiego albo że to początek czegoś grubszego i się odechciewa cokolwiek robić…Zaburzona_0na pisze: ↑15 stycznia 2025, o 16:11Osobiście uważam że tylko pogarszasz swój stan ..siedzisz tak mocno w swoim umyśle, że co Ci umysł podpowie w to wierzysz .
Leki i ignorowanie objawow pomogly mi wyjsc calkowicie z DD.
Swiat sie nie zmieni przez to ze czujesz DD, to tylko Twoje odczucia. Nic to nie zmienia, nic Ci sie tez nie stanie przez to, bo Twoj mozg Cie chroni.
-
A czy czuliście bądź czujecie taką pustkę w głowie zarazem jakby za dużo myśli? Ciężko to nawet wytłumaczyć i czy czuliście się jakby ,,gupsi’’? Jakby myślenie się zmieniało co sekundę i wszystko nie miało sensu bo i tak wasze myślenie się zapewne zaraz zmieni…
-
Ja czuję takie ogłupienie że nie pamiętam nic z przed paru minut nawet i sekund już mam dość tej ciągłej walki z tym nie mam siły
-
Ojj tak mialem takie sytuacje z żołądkiem ze doszło do momentu że nie jadłem przez parę dni a jak coś zjadłem to miałem ogromny refluks, żołądek to czułem jakby sam siebie miał zaraz strawić poszedłem na badania USG i wgl i lekarz powiedział że wszystko jest w jak najlepszym porządku i nagle objawy minęły z sekundy na sekundę…ale tak to zazwyczaj działa z tą psychosomatyką…
-
Poćwicz uważność to problem będzie mniejszy, po prostu masz pamięć ciągle zajęta nerwicą i przelatujesz przez dni, bez skupiania się to właśnie tak to wygląda
-
Non sto zamknięty w swojej głowie jestem bez przerwy nie umiem już tego przerwaćdrakan9 pisze: ↑16 stycznia 2025, o 21:58Poćwicz uważność to problem będzie mniejszy, po prostu masz pamięć ciągle zajęta nerwicą i przelatujesz przez dni, bez skupiania się to właśnie tak to wygląda