Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Masz wątpliwości dotyczace objawów? Omawiamy je, opisujemy
-
Aaa99
- Zarejestrowany Użytkownik
Mówi się że nerwica dotyczy naszych największych wartości ja mam np strach że zrobię coś bliskim albo nie będę ich rozpoznawał albo że odejdą itp itd ale cały czas wpajam sobie że to objaw schizofrenii bądź zaczęcia psychozy boję się wchodzić z nimi w interakcje chodzi o rodzinę czuję niechęć do nich ale przez to że boję się że coś im zrobię a tak naprawdę bardzo mocno ich kocham
-
Aaa99
I też takie natręctwa żeby coś im zrobić i już mam tak że nie no zaraz to zrobię ale wiem że nie byłbym w stanie tego zrobić albo tak że to jest aż głupie ale moja mam zmywa naczynia bądź robi coś w domu a mi się chce płakać że jest taka kochana że stara się jak może a ja mam takie myśli jak ktoś miał lub ma podobnie proszę o odpowiedźAaa99 pisze: ↑6 stycznia 2025, o 11:57Mówi się że nerwica dotyczy naszych największych wartości ja mam np strach że zrobię coś bliskim albo nie będę ich rozpoznawał albo że odejdą itp itd ale cały czas wpajam sobie że to objaw schizofrenii bądź zaczęcia psychozy boję się wchodzić z nimi w interakcje chodzi o rodzinę czuję niechęć do nich ale przez to że boję się że coś im zrobię a tak naprawdę bardzo mocno ich kocham
- bareten
- Odważny i aktywny forumowicz
Tak też tak miałem, bałem się wziąć noża do ręki. Bałem się że sobie coś zrobię. Choć bardzo tego nie chciałem i z tego powodu miałem taki lęk. Tak więc tak jak mówisz, atakuje to nasze największe wartości ale to fikcja, natrętne myśli ...
-
Aaa99
Nie no to jest jakieś serio chore przeglądałem internet i zobaczyłem jakiś komentarz przeczytałem go i poczułem jakby był skierowany do mnie ale nie miał ze mną nic wspólnego i odrazu strach że to objaw schiza ja pierdziele to jest seeerio niemożliwe że to te zaburzenia lękowe bo to takie objawy jakie ja mam to serio jest coś nie do wyobrażenia nie
-
morpheusfp
-
elemencik
-
morpheusfp
U mnie było tak że w pewnym momencie wkręciłem sobie że mam guza jelita grubego i zacząłem mocno się denerwować. Wtamtym momencie z wizyt w toalecie co trzy dni przeszło na trzy wizyty dziennie. Za każdym razem jak zjadłem coś to od razu musiałem iść do toalety (nie miałem biegunki).
Obecnie z somatow najbardziej dokucza mi takie cos, ze idę na spacer i zaczynam zwracać uwagę na to czy idę prostu, w pewnych momentach mam myśli że kręci mi się w głowie i upadnę. Potem reszta spaceru to już kontrola chodzenia. Mieliście coś takiego ?
Obecnie z somatow najbardziej dokucza mi takie cos, ze idę na spacer i zaczynam zwracać uwagę na to czy idę prostu, w pewnych momentach mam myśli że kręci mi się w głowie i upadnę. Potem reszta spaceru to już kontrola chodzenia. Mieliście coś takiego ?
-
Aaa99
Wyczytałem a w sumie usłyszałem że jak leki nie pomagają z grupy ssri i wgl a przerobiłem wszystkie to może być właśnie to znak schizofrenii a na ostatnim spotkaniu lekarz powiedział że nie wie zbytnio co ma zrobić bo już wszystkie leki przepracowałem i nie dają pozytywnych skutków
-
piobla1324
Tak mam , neurolog powiedział mi , jak zobaczył RTG , że to , cytuje "ciu....." i mam się tym nie przejmować bo raz z racji wieku , lepiej już było
-
elemencik
ja od 1 Stycznia rzucam fajki, nie pale, alko nie pije od 3 lat, uczucie buzowanie w jelitach od 2-3 miesięcy, i lekki ból po prawej stronie, jak na razie Morfologia, crp, ob i krew utajona, wszystko wyszło ok. Zastanawiam się czy to kolejny somat w mojej nerwicy.
-
drakan9
Skoro morfologia w normie to może być somatyzacja albo może iść ból od mięśni, nerwica = stan walcz albo uciekaj więc mięśnie spięte + mało ruchu albo zła postawa i bóle mamy gotowe.
Aaaa99 znam 5 osób z schizofrenią i wierz mi jeśli byś ją miał to byś tak nie pisał
Aaaa99 znam 5 osób z schizofrenią i wierz mi jeśli byś ją miał to byś tak nie pisał